Obavijesti

Tech

Komentari 7

Ghost Recon Breakpoint: Igrali smo prvi jesenski blockbuster

Ghost Recon Breakpoint: Igrali smo prvi jesenski blockbuster
1

Novi Ghost Recon prva je visokobudžetna igra ove jeseni, a evo i što ona donosi. Istu smo već imali priliku zaigrati tijekom njene prošlomjesečne bete...

VIDEO

Tom Clancy's Ghost Recon: Breakpoint ime je drugog nastavka reboota ovog dugogodišnjeg serijala taktičkih pucačina kojim Ubisoft otvara jesensku gaming sezonu.

Istu smo već imali priliku zaigrati tijekom njene prošlomjesečne bete kada smo zaključili kako se radi o još jednom odmaku od strateških korijena ove franšize, ali i solidnoj evoluciji koncepta tzv. looter shootera kakve je Ubisoft već usvršio s igrama kao što su The Division 2.

Ghost Recon: Breakpoint beta

Ghost Recon: Breakpoint sad svi mogu zaigrati na računalima, PlayStationu 4 i Xbox One konzoli, a igra vas još jednom stavlja u ulogu agenta kodnog imena Nomad. Neprijatelji ovoga puta ne dolaze iz bolivijskog kartela već fiktivnog američkog tehnološkog giganta čiji vojni dronovi kontroliraju nekoć spokojno tropsko otočje.

Novoizašla verzija igre osjetno je ispoliranija od rujanske bete, i to ne samo po pitanju bugova, već i sadržaja, a Ubisoft je već uklonio neke od najkontroverznijih mikrotransakcija iz igre, iako ostaje za vidjeti hoće li se one s vremenom vratiti.

Sami gameplay ipak je zabavan i manje repetitivan od prethodne igre, iako ćete ovdje za sada biti osuđeni na igranje solo ili u timu s do trojicom drugih ljudi, a AI suborci stići će tek za nekoliko mjeseci. Oni su bili ključno obilježje prethodne igre, no Ubisoft ih je u ovaj nastavak odlučio uključiti tek nakon izuzetno negativne i raširene reakcije poklonika Ghost Recona na njihovo izostavljanje.

Nova Ghost Recon: Breakpoint kampanja donosi - Lil Waynea

Pokretanje videa...

05:11

Prvotne recenzije ipak su neloše, pogotovo na PC-u, objektivno najboljoj platformi za igranje novog Ghost Recona; ne samo zbog tehničke izvedbe, već i činjenice da je online multiplayer putem Uplayja besplatan.

Unatoč tome, dugogodišnji fanovi serijala uvelike su razočarani novim uratkom jer se radi o radikalnom odmaku od strateške akcije prijašnjih nastavaka, tako da je Breakpoint u konačnici puno sličniji jednom The Divisionu nego Ghost Recon: Wildlandsu iz 2017. Ako ste uživali u tom naslovu, ovo je igra koju vjerojatno trebate zaobići jer njene su kvalitete očigledno usmjerene na rastuću publiku akcijskih RPG-ova dizajniranih oko robusnog sustava lootanja.

Oni koji pak uživaju u takvim igrama i nisu nostalgični po pitanju Ghost Recon serijala u Breakpointu bi vrlo lako mogli provesti troznamenkasti broj sati, pogotovo s obzirom na činjenicu da će igra dobivati novi sadržaj barem sljedeće dvije godine. Nažalost, za sve to morat ćete platiti dodatno, što, naravno, nije iznenađujuće.

Baš kao i svake godine, jesenska gaming sezona polučit će obilje novih visokobudžetnih naslova, tako da ćemo u nadolazećim tjednima dobiti priliku zaigrati dugoočekivane uratke kao što su Call of Duty: Modern Warfare, MediEvil i Death Stranding.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

Vozili smo novu Škodu Kodiaq: Impresivno prostrani SUV
SVJETSKA PREMIJERA

Vozili smo novu Škodu Kodiaq: Impresivno prostrani SUV

Rijetko koji model na tržištu ovdje nudi više prostora, i iskreno, trenutno nam ne pada na pamet ni jedan veliki SUV koji bi imao više prostora od ove Škode

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac
VATRENI AS OTVORENO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac

Nikad nisam stigao zahvaliti Mariju Budimiru za prvi gol u Dinamu, pet puta kaznili su me zbog kašnjenja, a u Dinamu je minuta kašnjenja 100 eura! Stotine Brazilaca prijetile su mi smrću nakon gola na SP-u...
U Južnoj Koreji rijetko ćete sresti osobe s dioptrijskim naočalama: Znate li zašto?
'RENTATE' LI SVOJ VID?

U Južnoj Koreji rijetko ćete sresti osobe s dioptrijskim naočalama: Znate li zašto?

Iako je to na našim prostorima možda nepojmljivo, u južnokorejskoj kulturi smatraju da, ako osobe starije od 20 godina nose naočale za vid, imaju 'loše roditelje' koji na vrijeme nisu ispravili dioptriju djetetu kad je to bilo potrebno