Obavijesti

Tech

Komentari 1

Harry Potter klon Pokemon GO-a izašao uz brojne kritike

Harry Potter klon Pokemon GO-a izašao uz brojne kritike

Posljednji klon Pokemon GO formule smješten je u svijet Harryja Pottera, a dočekan je uz podsmijeh i kritike brojnih igrača.

VIDEO

Iako je Pokemon GO pune tri godine nakon svojeg debija i dalje relevantan, niti jedan njegov klon van Kine nije se uspio niti približiti njegovom dugoročnom uspjehu, a izgleda da to neće poći za rukom ni posljednjoj igri originalnog kreatora ove formule, američkog studija Niantic.

Pogledajte trailer nove Harry Potter mobilne igre

Pokretanje videa...

Harry Potter Wizards Unite: Službeni Trailer 00:50

Nianticova posljednja igra dolazi s licencom Warner Bros.-a i magičnim svijetom J.K. Rowling, no Harry Potter: Wizards Unite za sada ne pokazuje nikakve naznake globalnog fenomena u koji se Pokemon GO pretvorio. Tako brojni analitičari procjenjuju da se igra u najboljem slučaju može nadati dvoznamenkastom postotku zarade Nianticove prošle igre koja je do danas utržila oko 2.5 milijarde američkih dolara.

Dakako, ni te projekcije nisu loše za Niantic s obzirom na to kako se igra kakva je Harry Potter Wizards Unite u SAD-u tradicionalno razvija za stostruko manje sume, no izgleda da tržište i dalje nije spremno za još jedan hit razmjera Pokemon GO-a, barem dok je Pokemon GO još uvijek itekako aktualan.

Nova igra i dalje se vrti oko proširene stvarnosti i posjećivanja stvarnih lokacija u vašoj okolici i šire, iako ovoga puta ne lovite džepna čudovišta nego zatvarate portale i pronalazite raznorazne magične artefakte. Vokalan dio gaming zajednice već ju je uzeo na zub zbog obilnih mikrotransakcija koje Pokemon GO promovira na manje agresivan način, dok drugim kritičarima na društvenim mrežama te u komentarima virtualnih trgovina smeta Nianticovo recikliranje već itekako prožvakane formule.

Ako vam ništa od toga ne zvuči kao razlog da u potpunosti izbjegnete ovo iskustvo, Harry Potter: Wizards Unite sada možete besplatno preuzeti na Android i iOS uređajima. Nintendo u međuvremenu priprema još jednu igru donekle utemeljenu na Pokemon GO formuli, samo što sada hodanje planira zamijeniti - spavanjem.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Volkswagen predstavio novu generaciju omiljenog kampera
SVJETSKA PREMIJERA

Volkswagen predstavio novu generaciju omiljenog kampera

U Berlinu smo prisustvovali svjetskoj premijeri nove generacije jednog zaista posebnog i neobičnog Volkswagen automobila

Umjetna inteligencija AlphaFold 3 predviđa strukturu molekula
NOVI MODEL

Umjetna inteligencija AlphaFold 3 predviđa strukturu molekula

Google DeepMind najavio je novu vrstu modela umjetne inteligencije za medicinska istraživanja koji može predvidjeti strukturu i interakcije svih živih molekula
Dr. Miličić: Ova bolest ubija brže i češće od raka, sada tražimo pretragu koja može spasiti ljude
VELIKI INTERVJU

Dr. Miličić: Ova bolest ubija brže i češće od raka, sada tražimo pretragu koja može spasiti ljude

Od početka simptoma pa do dijagnoze prolazi previše vremena, tražimo uvođenje novih pretraga koje mogu spasiti živote, kaže akademik Miličić