Tech

Komentari 0

Hrvatski Telekom prvi u Hrvatskoj predstavio digitalnu uslugu punjenja električnih auta

Hrvatski Telekom prvi u Hrvatskoj predstavio digitalnu uslugu punjenja električnih auta

HT je razvio aplikaciju espoTs koja korisnicima omogućava pronalazak, navigaciju i korištenje punionica za električna vozila bez pretplate i potpisivanja ugovora

Hrvatski Telekom prvi je na tržištu predstavio digitalnu uslugu punjenja električnih vozila. Riječ je o aplikaciji espoTs koja je razvijena unutar Hrvatskog Telekoma i koja korisnicima omogućava pronalazak, navigaciju i korištenje punionica za električna vozila bez pretplate i potpisivanja ugovora. Aplikaciju je moguće koristiti i za rezervaciju jedne od 180 punionica kojima upravlja HT diljem Hrvatske, dok se za korištenje usluge punjenja električnih vozila potrebno registrirati kroz aplikaciju.HT ima više od 300 mjesta za punjenje svih vrsta električnih vozila što je više od 50 posto svih javno dostupnih e-punionica u Hrvatskoj.

Aplikacija korisnicima nudi fotografije i točne lokacije punionica za električna vozila, informacije o cijenama punjenja za sve punionice, pregled troškova punjenja i mogućnost preuzimanja potvrda o kupnji na e-mail, jednostavnu naplatu putem kreditnih i debitnih kartica, ili prepaid bonom, informacije o radnim vremenima i ograničenjima pristupa punionica, prikaz zauzetosti punionica, filtriranje rezultata pretrage prema različitim kriterijima: brzini punjenja, vrsti priključka za punjenje, točkama interesa, prikaz sadržaja u blizini punionica (trgovine, zabava), pokretanje i zaustavljanje punjenja vozila kroz aplikaciju te brojne druge funkcionalnosti.

- Hrvatski Telekom je predstavljanjem aplikacije espoTs napravio još jedan značajan iskorak na području razvoja održive mobilnosti te je još jednom potvrdio poziciju tržišnog lidera. Korištenje aplikacije espoTs korisnicima će dodatno olakšati postupak punjenja električnih vozila, a kontinuiranim širenjem mreže e-punionica za punjenje električnih vozila, kao ekološki najprihvatljivijeg rješenja u prometu, nastojimo pružiti dodatni poticaj stvaranju održivog i čišćeg okoliša, što je i dio misije Hrvatskog Telekoma kao društveno odgovorne kompanije i lidera u pružanju digitalne usluge punjenja u Hrvatskoj - izjavio je Jere Dumanić, direktor Sektora za marketing poslovnih korisnika u Hrvatskom Telekomu.

Korištenje aplikacije espoTs je besplatno, a za prvih 100 korisnika espoTs usluge punjenja, Hrvatski Telekom je u suradnji s nedavno osnovanom Udrugom korisnika električnih vozila Strujni krug osigurao promotivne bonove dobrodošlice u iznosu od 100 kuna.  
Razvoj aplikacije espoTs omogućen je uz podršku Connecting Europe Facility programa Europske unije, a u sklopu projekta Sveobuhvatna mreža koridora s brzim punjenjem u jugoistočnoj Europi, koji Hrvatski Telekom provodi u suradnji s partnerima od 2017. godine.