Obavijesti

Tech

Komentari 0

IBM na nove hakerske prijetnje sada može puno brže reagirati

IBM na nove hakerske prijetnje sada može puno brže reagirati
1

Prema procjenama na globalnom tržištu trošak za ekonomiju uslijed hakerskih napada na tvrtke iznosi oko 600 milijardi američkih dolara godišnje.

VIDEO

Tvrtka IBM Hrvatska predstavila je tehnologiju otvorenog koda za brže odgovaranje na kibernetičke napade u MultiCloud i HybridCloud okruženjima, a tom se prilikom predstavio i novi poslovni direktor te tvrtke Tomislav Balun.

Predstavljajući nova IBM-ova rješenja za kibernetičku sigurnost, Balun je naglasio da prema procjenama na globalnom tržištu trošak za ekonomiju uslijed hakerskih napada na tvrtke iznosi oko 600 milijardi američkih dolara godišnje.

- To stvara brojne poteškoće u poslovanju te bi sve tvrtke, i male i velike, kao i druge razne organizacije trebale imati jasnu strategiju i zaštitu od takvih napada, koji su sve sofisticiraniji, a to je i razlog što sve više kompanija osniva i tzv. security odnosno sigurnosne operativne centre - kazao je Balun.

Dodao je da je sve što ljudi privatno i poslovno rade na društvenim mrežama, nesigurnim wi-fi-jima i drugdje vezano za internet, u današnje vrijeme podložno krađi identiteta i kibernetičkim napadima.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

 -Tu se danas radi o ogromnim količinima umreženih podataka, kojih je samo po onome što se zna od 2018. do danas, komprimirano 566 milijuna i to samo u trasnportnoj industriji, koja je jedna od najnapadanijih, a sigurno je i puno više 'krađa', jer ima puno toga što nije prijavljeno. Stoga je i ta tema za IBM sve važnija, i na njoj u cijeloj korporaciji globalno radi više od osam tisuća stručnjaka koji brinu o 17.500 klijenata, a imamo i oko deset tisuća patenata za 'cyber security - istaknuo je Balun.

Voditelj IBM-ovog Odjela za sigurnost za jugoistočnu Europu Hrvoje Pavičić predstavljajući novu IBM-ovu platformu za sigurnost naglasio je pak da je njezin cilj integriranje različitih sigurnosnih alata kako bi se dobio bolji uvid u ugroze u Hybrid-Multi-Cloud okruženju.

- Tvrtke iz svih industrijskih grana sve više premještaju kritična radna opterećenja u hibridna i multicloud okruženja i pritom se podaci i sigurnosni izazovi šire na cjelokupnu IT infrastrukturu, različite alate i cloud. U takvim slučajevima može doći do propusta u detektiranju kibernetičkih prijetnji što za organizaciju ima neželjene posljedice. Tada se stručnjaci s područja sigurnosti suočavaju sa složenim infrastrukturnim integracijama i  nadogradnjama što može biti troškovno skupo i dugotrajno - upozorio je Pavičić.

Dodao je da nova platforma može raditi u bilo kojem okruženju, s mogućnostima proširenja dodatnih alata i aplikacija.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

VIDEO Dragana Mirković: 'Sve sam riskirala. Nije me sramota sad reći da nemam novca...'
EKSKLUZIVNO: ISPOVIJEST IZ DVORCA

VIDEO Dragana Mirković: 'Sve sam riskirala. Nije me sramota sad reći da nemam novca...'

Cijela estrada zna koliko sam radila u braku, ali to sam i htjela. Mogla sam se udati za bogataša da ne radim ništa, ali to me nije privlačilo. Ja sam bila ta 'lokomotiva', rekla nam je Dragana Mirković u svom dvorcu

Luka Modrić koristi drevnu metodu liječenja - hidžamu: Evo za što se sve ona primjenjuje
Terapija vakuumskim čašicama

Luka Modrić koristi drevnu metodu liječenja - hidžamu: Evo za što se sve ona primjenjuje

Cupping blagotvorno djeluje na bolove koštano-mišićnog sustava. Vlastite obrambene snage koje tijelo izlučuje u pripremi za ozljedu djeluju lokalno na posljedicu bolesti tako da se tegobe smanje
Ana i Matija žive pedesete: Otvorili su i svoj vintage kafić
ROCKABILY ŽIVOT

Ana i Matija žive pedesete: Otvorili su i svoj vintage kafić

Bračni par je staru krojačku radionicu u centru Vinkovaca pretvorio u klub koji nalikuje na holivudski filmski set. Obožavaju sakupljati stare stvari, restaurirati ih....