Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
16 komentara

Intervju sa Sophijom je pomalo jeziv jer sve je sličnija ljudima

Sophia je trenutno najpoznatiji robot na svijetu. Ima državljanstvo Saudijske Arabije, htjela bi dijete, a postala je i prava internetska senzacija

Foto: Hanson Robotics
16 komentara

Zbog nje se već raspravlja o tome trebaju li roboti imati prava, a mnogi ju u komentarima po društvenim mrežama vide i kao predvodnicu robotske pobune. Sophia je postala prava senzacija, a nakon što je dobila državljanstvo Saudijske Arabije, progovorila je i o robotskom potomstvu te je rekla kako bi svoju kćer nazvala - Sophia. 

Can you tell the difference between human and robot?

Posted by The Independent on Saturday, December 9, 2017

Dijelom je to i zbog toga što je dizajnirana nevjerojatno detaljno i kad ne gledate dovoljno pozorno, lako bi mogli pomisliti da se radi o stvarnoj osobi. 

Kompanija Hanson Robotics među svojim promo videima objavila je razgovor Sophije i jednog od njenih "kreatora" koji također djeluje pomalo jezivo. Mnogi su u šali komentirali kako taj znanstvenik, odnosno glumac Tómas Lemarquis, izgleda kao naprednija verzija Sophije.

SOPHIA IZ ARABIJE Ona je robot s državljanstvom, a sada bi željela dobiti i dijete

U razgovoru je on ispituje kako se osjeća i je li sretna što je živa, na što mu Sophia odgovara da prema njegovu tonu zvuči kao da bi trebala biti sretna, ali da nije dovoljno dugo živa da odluči. Potom se Sophia i s pravom pita kako zna neke stvari, ako se tek tog dana 'rodila'. 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message