Obavijesti

Tech

Komentari 68

iPhone 11 stiže uskoro: Može li Apple kamerom skočiti na vrh?

iPhone 11 stiže uskoro: Može li Apple kamerom skočiti na vrh?
1

Apple je pao na četvrto mjesto, kupci dugo zadržavaju svoj iPhone i Apple mora ponuditi telefon koji će zabljesnuti kamerom i performansama te ponuditi dovoljno razloga da bi potrošili 1000 dolara

Apple će sljedeći tjedan otkriti tri nova iPhonea pred kojima je ogroman zadatak. Američki div pao je na četvrto mjesto u globalnom poretku najvećih proizvođača telefona i novi iPhone mora ponuditi onaj wow faktor koji će biti dovoljan mamac i dovoljna razlika da privuče kupce na promjenu ili prelazak u Appleov tabor. 

Ovog vikenda iz Kine su stigle vijesti koje nam potpuno otkrivaju specifikacije novih telefona. Tako bi trebali dobiti iPhone 11, iPhone 11 Pro i iPhone 11 Pro Max. Svi će dobiti novi Appleov procesor A13, podržavat će Face ID, novi i brži Wi-Fi te reverzibilno bežično punjenje - stvar koju proizvođači poput Huaweija i Samsunga već neko vrijeme nude. Radi se o mogućnosti da telefonom punite druge gadgete.

Tužio je Apple i traži milijardu dolara: 'Zbog njih su me uhitili'
Tužio je Apple i traži milijardu dolara: 'Zbog njih su me uhitili'

OLED ekrane će opet imati 5,8-inčni Pro i 6,5-inčni Max, dok će iPhone 11 imati 6,1-inčni LCD ekran. Dvojac sa boljim ekranom dobit će i podršku za Appleovu olovku te trostruku kameru od 12 megapiksela. Kamere će biti smještene u kvadratnom bloku u kutu kućišta - slično kao i na Mateu 20. Jeftiniji iPhone imat će dvostruku kameru. Svi modeli dobit će prednju kameru od 12 megapiksela. 

Upravo su pred kamerom najveća očekivanja. Ona je postala stvar koja čini razliku i koja je najvažnija kod današnjih telefona  i Apple mora oduševiti. Glasine su da će kamera imati puno bolje sposobnosti fotografiranja u slabom svjetlu, području u kojem briljiraju rivali poput P30 Pro ili novog Notea. 

Apple pokreće svoj 'Netflix', a stiže i njihova kreditna kartica
Apple pokreće svoj 'Netflix', a stiže i njihova kreditna kartica

- To je pravo pitanje, hoće li novi iPhone donijeti razlog za skok i kupnju ili ćete pričekati godinu i zadržati svoj telefon - kaže analitičar Avi Greengart za TomsGuide.

Što se baterija tiče njihov kapacitet će biti 3110 (iPhone 11), 3190 (Pro), 3500 (Max) mAh. Telefoni startaju s cijenom od 749, 999 i 1099 dolara - za američko tržište. Pro i Max će imati 6 GB RAM-a, dok će 'obični' iPhone imati 4 GB RAM-a.