Obavijesti

Tech

Komentari 2

Isprobali smo OnePlus 9 Pro: Poboljšali ga na pravom mjestu

Isprobali smo OnePlus 9 Pro: Poboljšali ga na pravom mjestu
5

Fantastičan ekran, naprednije kamere i ekstremno brz punjač su moćni aduti OnePlusa koji modelom 9 Pro želi oduzeti izaziva vodeće divove mobilne telefonije

VIDEO

Sa svakim novim modelom OnePlus sve snažnije ulazi u premium segment, a nedavno smo isprobali i najnoviji OnePlus 9 Pro kojim su odlučili još snažnije iskoračiti po pitanju kamera. Kao što je to ranije napravio Huawei s Leicom, OnePlus je sada sklopio veliko partnerstvo s Hasselbladom, proizvođačem poznatim u svijetu kamera koji bi OnePlusu trebao pomoći da podigne mobilne kamere na novu razinu. Na to će potrošiti 150 milijuna dolara u sljedeće tri godine, a prve naznake onog što nas čeka su upravo u seriji 9.

OnePlus ulaže 150 mil. dolara u kamere, telefoni će imati potpis legendarnog Hasselblada
OnePlus ulaže 150 mil. dolara u kamere, telefoni će imati potpis legendarnog Hasselblada

Telefonom dominira ogromni modul za kamere na poleđini uređaja koja je izrađena od stakla, a cijelo kućište obrubljeno je metalom što rezultira uređajem koji djeluje čvrsto i izdržljivo. S desne strane je tipka za gašenje i klizna tipka za brzo prebacivanje na vibraciju ili gašenje zvuka, a tipka za pojačavanje i stišavanje je s lijeve strane. Na dnu se standardno nalaze USB-C, zvučnik i SIM utor. Cijelo kućište je zaobljeno po rubovima što pomaže u svakodnevnom baratanju i smanjuje dojam glomaznosti. No kad ga stavite u masku kako bi ga zaštitili od pada i otisaka prstiju na sjajnoj poleđini dobit ćete opet na toj debljini, ali barem će telefon biti sigurniji. Sam uređaj težak je 197 grama.

9 Pro dolazi s velikim AMOLED ekranom od 6,7 inča koji se praktično proteže u svaki rub uređaja i ima rezoluciju 1440x3216 piksela. U praksi to donosi fantastičnu sliku na jednom od najboljih ekrana ove godine. Svjetlina je odlična, a odlično je i što se nastavilo sa 120 Hz osvježenjem, što će cijeniti gameri. Samo osvježenje ekrana može biti prilagodljivo, pa će neke aplikacije moći spustiti to i na 1 Hz. Unutar samog ekrana je i senzor otiska prsta, koji je brz, ali bi bilo puno bolje da nije tako nisko postavljen.

FOTO Galaxy S21 Ultra u foto obračunu s OnePlus 9 Pro
FOTO Galaxy S21 Ultra  u foto obračunu s OnePlus 9 Pro

Glavna kamera na OnePlus 9 Pro snima fotografije od 48 megapiksela, a radi se o Sonyjevu IMX789 senzoru s otvorom blende od 1/1.4”. Druga kamera je 50MP širokokutna koja koristi 1/1.56” Sony IMX766 senzor. Treća kamera je 8MP telefoto sa optičkom stabilizacijom slike i 3,3x optičkim uvećanjem, odnosno 30x digitalnim zoomom. Uz nju stoji monokromatska kamera (2 mpx) koja pomaže dodatno u hvatanju detalja. Što se zumiranja tiče do 3,3x fotografije izgledaju dobro, ali kasnije sve preuzima digitalni zoom i primjetan je značajan gubitak detalja. Pro uz elektroničku ima i optičku stabilizaciju te podržava 8K snimanje (30 fps) i 4K do 120 fps. Jedan od prvih znakova suradnje s Hasselbladom je Pro način snimanja koji nudi precizne i prirodne boje. Što se prednje strane tiče, tu je kamera od 16 megapiksela (f/2,4). U nastavku možete vidjeti niz fotografija iz kamere OnePlus 9 Pro, a jedna od dobrih novih opcija je i tehnologija koja ispravlja distorziju objekata kod ultra širokih kadrova.

 

Snage vam na ovom telefonu neće nedostajati. Uz Snapdragon 888 s 5G-om telefon možete imati u varijanti od 8/128 ili 12/256 GB i sve aplikacije rade impresivno brzo. Zajedno s brzim osvježavanjem ekrana to u praksi pruža jako glatko iskustvo korištenja. Povrh Androida 11 se nalazi OnePlusov Oxygen OS i tu nema previše napornih aplikacija koje nećete koristiti.

Što se baterije tiče, kapacitet je 4500 mAh i bez brige ćete sa standardnim korištenjem izgurati kroz dan, a čak i ako ste iznimno puno na telefonu, OnePlus je pripremio rješenja za to. Uz telefon dolazi ekstremno brzi 65W punjač, a kao dodatnu opremu OnePlus nudi i 50W bežični punjač, jedan od najbržih danas. Da, za razliku od brojnih proizvođača koji su uklonili punjače iz kutija, OnePlus i dalje nudi punjač uz telefon.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

VIDEO Ovaj humanoidni robot kreće se kao ni jedan do sada
NOVA GENERACIJA

VIDEO Ovaj humanoidni robot kreće se kao ni jedan do sada

Boston Dynamics je predstavio svoju sljedeću generaciju humanoidnog robota, potpuno električnog Atlas robota

Netflixov prihod poskočio u prvom tromjesečju, imaju i ogroman porast pretplatnika
UZLAZNI TREND

Netflixov prihod poskočio u prvom tromjesečju, imaju i ogroman porast pretplatnika

Američka digitalna platforma za streaming filmova i televizijskih serija Netflix izvijestila je o skoku prihoda i dobiti u prvom tromjesečju, uz više od devet milijuna novih pretplatnika i podignute cijene
Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'
SKENDERICA 1912

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'

Od samog otvaranja, u restoran Skenderica dolaze gosti željni jednostavne, domaće hrane. Sir i vrhnje koje nabavljaju na Kvatriću ide u najfinije štrukle