Tech

Komentari 0

Japanski milijarder Maezawa odletio na svemirsku postaju, gore planira igrati badminton

Japanski milijarder Maezawa odletio na svemirsku postaju, gore planira igrati badminton

Svemirski entuzijast koji je mjesecima trenirao za putovanje, postao je poznato ime u Japanu zahvaljujući svojoj sklonosti privatnim avionima, slavnim djevojkama i novčanim darovima pratiteljima na Twitteru

Japanski milijarder Yusaku Maezawa, koji će biti prvi svemirski turist u više od desetljeća na Međunarodnoj svemirskoj stanici (ISS), u srijedu je poletio na putovanje koje vidi kao pripremu za planirano putovanje oko Mjeseca sa SpaceX-om Elona Muska 2023.

Modni magnat i kolekcionar umjetnina uspješno je poletio s kozmodroma Bajkonur u Kazahstanu zajedno s pomoćnikom Yozom Hiranom, koji će dokumentirati putovanje, kao i ruskim kozmonautom Aleksandrom Misurkinom.

Maezawa (46), svemirski entuzijast koji je mjesecima trenirao za putovanje, postao je poznato ime u Japanu zahvaljujući svojoj sklonosti privatnim avionima, slavnim djevojkama i novčanim darovima pratiteljima na Twitteru, u zemlji poznatoj po konformističkoj korporativnoj kulturi.

Maezawa planira objaviti snimke svog leta na YouTubeu gdje ima 795.000 pratitelja.

Pozvao je svoje pristaše da mu daju 100 ideja o stvarima koje treba raditi u svemiru i rekao da planira igrati badminton na ISS-u.

Japanese entrepreneur Yusaku Maezawa and his production assistant Yozo Hirano walk after donning space suits shortly before their launch to the International Space Station (ISS) at the Baikonur Cosmodrome

Cijena Maezawina putovanja nije objavljena, ali neki izvještaji navode da cijena turističkih letova u svemir doseže čak i do 50 milijuna dolara.

Maezawa bi također trebao postati prvi privatni putnik na putu SpaceX-a na Mjesec i počeo je tražiti osam ljudi koji bi mu se pridružili, zahtijevajući od kandidata da prođu medicinske testove i razgovor.