Obavijesti

Tech

Komentari 0

Liverpool i Juventus više brine Fortnite nego nova Liga prvaka

Liverpool i Juventus više brine Fortnite nego nova Liga prvaka
1

Najveći nogometni klubovi na svijetu svoj najoštriji novi derbi u ovom stoljeću igraju na sasvim novom terenu...

VIDEO

Mnogo je već napisano o kontroverznoj reformi Lige prvaka koja bi za svega pet godina mogla dodati još šaku utakmica već ionako napornom putu do titule najbolje europske momčadi, no neki od najvećih svjetskih klubova nisu toliko zabrinuti nazirućim trendovima u sportu koliko - eSportu.

Promjene formata najprestižnijeg natjecanja u klupskom nogometu nešto su o čemu UEFA još temeljito raspravlja s kremom sporta na Starom kontinentu, no predsjednik Juventusa, Andrea Agnelli, trenutačno je puno više usredotočen na radikalnu smjenu generacija kroz koju publike diljem planeta već uvelike prolaze.

- Moramo gledati na ponašanje 'Generacije Z'" - izjavio je u utorak Agnelli. "Ozbiljno moramo početi razmišljati kako [novi] suparnici nisu susjedni klubovi nego League of Legends, eSport, Fortnite."

Pogledajte kako je 16-godišnjak proslavio Fortnite pobjedu od tri milijuna dolara:

Pokretanje videa...

00:33

Talijanski biznismen kao glavni razlog za to navodi sve veću predvidljivost tradicionalnog sporta i veliki kontrast između tog fenomena i profesionalnih natjecanja u videoigrama. "Ako razmislimo o grupnoj fazi Lige prvaka, svi mi možemo pogoditi 15 od 16 [klubova] koji će se plasirati u šesnaestinu finala", pojasnio je 43-godišnjak u govoru.

Publika kojoj se obraćao jednako je bitna kao i sadržaj njegove poruke; Agnelli je ukazao na rastuću privlačnost eSporta tijekom posljednjeg izdanja sportske konferencije Leaders Week koja se ovog tjedna održava u Londonu.

Pitali smo: Znaju li Hrvati što je eSport?

Početkom ove godine, izvršni direktor Liverpoola, Peter Moore, već je ukazao na Fortnite kao početak zabrinjavajućeg trenda za svijet tradicionalnog sporta i znak da će borba za gledateljstvom u nogometu nastaviti zaoštravati i s vremenom ući u neke skroz nove dimenzije.

- Danas imamo tako velik vremenski pritisak, a samo je 24 sata u danu... samo je određen broj sati koliko možete igrati Fortnite - ilustrirao je Moore u interjvuu sa časopisom Arabian Business u siječnju, kada je pozvao na brže prihvaćanja tehnologije u nogometu.

Baš poput nogometa, Fortnite danas pretvara tinejdžere u milijunaše, a eSport kao takav već je sada industrija čija se vrijednost procjenjuje na milijardu američkih dolara.

Najbolji trenuci 2. kola LoL prvenstva Hrvatske:

Fortnite i LoL koje je Agnelli ovaj tjedan imenovao kao Juventusovu novu atipičnu konkurenciju također obuhvaća i prvo Esports prvenstvo Hrvatske čija se završnica odigrava ove subote uz prvi državni FIFA 20 turnir, nagradni fond od 30.000 kuna za igrače i bogate nagrade za publiku, uključujući i dvije PlayStation 4 konzole.

Ovo višemjesečno natjecanje usmjereno je na škole i fakultete, a za glavni cilj ima promoviranje ideje gaminga kao sporta i odgovornog pristupa videoigrama, kao i ogroman ekonomski potencijal ove industrije u Lijepoj Našoj.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Volkswagen predstavio novu generaciju omiljenog kampera
SVJETSKA PREMIJERA

Volkswagen predstavio novu generaciju omiljenog kampera

U Berlinu smo prisustvovali svjetskoj premijeri nove generacije jednog zaista posebnog i neobičnog Volkswagen automobila

Umjetna inteligencija AlphaFold 3 predviđa strukturu molekula
NOVI MODEL

Umjetna inteligencija AlphaFold 3 predviđa strukturu molekula

Google DeepMind najavio je novu vrstu modela umjetne inteligencije za medicinska istraživanja koji može predvidjeti strukturu i interakcije svih živih molekula
Dr. Miličić: Ova bolest ubija brže i češće od raka, sada tražimo pretragu koja može spasiti ljude
VELIKI INTERVJU

Dr. Miličić: Ova bolest ubija brže i češće od raka, sada tražimo pretragu koja može spasiti ljude

Od početka simptoma pa do dijagnoze prolazi previše vremena, tražimo uvođenje novih pretraga koje mogu spasiti živote, kaže akademik Miličić