Obavijesti

Tech

Komentari 2

Mladom bračnom paru 40.000 kuna za aplikaciju za hotele

Mladom bračnom paru 40.000 kuna za aplikaciju za hotele
4

Guest Request za hotele omogućava novu vrstu komunikacije između gosta i hotelskog osoblja, a autori tvrde da hotelijerima nudi isticanje među konkurencijom

VIDEO

Pobjednikom Software StartUp Akademije na WinDaysima u utorak navečer proglašen je Guest Request, iza kojeg stoje Ivan i Tajana Milanović, mladi bračni par iz Osijeka, koji su uz predstavljanje dobili i nagradu od 40.000 kuna.

Njihova aplikacija bi gostima hotela omogućavala da preko nje brzo zatraže uslugu. Kažu kako bi to dovelo do smanjenja pogrešaka,  povećanja narudžbi u sobu i rezervacije smještaja. Aplikacija bi bila dostupna svima, a hoteli bi za nju plaćali mjesečnu pretplatu.

- Izuzetno nam  je drago što je Microsoft prepoznao vrijednost našeg projekta i još smo pod dojmom pobjede s obzirom da je konkurencija zaista bila jaka. Svojim rješenjem želimo poboljšati uslugu unutar hotela te se nadamo kako će i hoteli prepoznati ovaj naš sustav Guest Request kao kvalitetan i koristan te ga implementirati u svoje poslovanje – sretni su Tajana i Ivan.

Pokretanje videa...

Ante Ferara VIDEO

O pobjedniku između pet timova odlučivao je peteročlani žiri. Svaki tim imao je pet minuta za izlaganje, nakon čega su 10 minuta odgovarali na pitanja žirija.

Prvo se predstavio tim BlindBook iz Zagreba. Njihova aplikacija omogućuje slijepima i kratkovidima brzo snalaženje u prostoru. Pas Snoppy razgovara s korisnicima te ih najsigurnijim i najkraćim putem vodi do cilja. Ujedno slijepe korisnike spaja s volonterima, koji ako pomažu za nagradu dobivaju šapice s kojima kasnije mogu ostvariti popust prilikom kupovine preko njihove aplikacije.

I. C. U. iz Zagreba osmislio je aplikaciju kojom korisnici mogu kontrolirati oštrinu svoga vida i provjeriti eventualne ostale poremećaje s vidom. Svi testovi su rađeni sa stručnjacima. Ako korisnik utvrdi da mu s vidom nešto nije u redu odmah može izabrati i polikliniku u kojoj želi obaviti kontrolni pregled. Aplikacija je besplatna, a novac bi zarađivali na reklamama klinika.

Assemblio iz Splita govorio je o aplikaciji za slaganje računala ili kako su oni to sipmatično nazvali „ složenaca “. Preko maloprodajnih trgovaca nude kako za što manje novca sastaviti što bolje računalo. Jednostavno se na aplikaciju unese iznos koji se želi potrošiti na računalo i aplikacija izbacuje najpovoljnije trgovce. Korisnicima je aplikacija besplatna, a maloprodajni trgovci računala mjesečno plaćaju korištenje aplikacije.

Halycon iz Varaždina predstavio je aplikaciju kojom bi korisnici mogli komunicirati u stvarnom vremenu. Na platformi se mogu pohraniti i videa te kasnije pregledati, a moguće je umrežavanje više ljudi. Korisnici bi plaćali onoliko koliko odredi onaj tko pokreće komunikaciju, tako da sve može biti i besplatno.

Inače Software StartUp Academy održala se drugu godinu zaredom. Pet timova finalista odabrano je 15. ožujka između 15 koji su predali završnu dokumentaciju.

- Čestitam svim timovima koji su sudjelovali u natječaju i predstavili svoje ideje. Ove godine je kvaliteta bila nešto bolja. Posebne čestitke pobjedničkom timu – rekao je Draško Ivanišević, direktor Odjela za promociju razvojne platforme i poslovnih rješenja u Microsoftu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Dr. Josip Paladino: 'Kod kuće sam papučar, ne jedem ništa cijeli dan i odlično sam'
VELIKI INTERVJU

Dr. Josip Paladino: 'Kod kuće sam papučar, ne jedem ništa cijeli dan i odlično sam'

Naš najbolji neurokirurg, prof.dr. Josip Paladino iza sebe ima 46 godina rada u struci, i nema namjeru stati. Iako stručnjak za mozak, njega kroz život vodi srce, kaže nam

Veliki vodič za Eurosong: Kako glasati, tko će voditi, kada će nastupati naš Baby Lasagna?
SVE ŠTO TREBATE ZNATI

Veliki vodič za Eurosong: Kako glasati, tko će voditi, kada će nastupati naš Baby Lasagna?

U finale Eurosonga prolazi 10 najboljih pjesama iz prvog polufinala, i 10 iz drugog. Uz njih, u finalu se natječu i 'Big 5' zemlje, kao i zemlja domaćin
Koch je zbog petardi oglušio, a Maksimir je opisao rečenicom: Pravi stadion, smrdi po urinu!
BOLUJE OD NEIZLJEČIVE BOLESTI

Koch je zbog petardi oglušio, a Maksimir je opisao rečenicom: Pravi stadion, smrdi po urinu!

Iako je u Dinamu proveo samo jednu sezonu, zavolio je taj klub i Zagreb i volio bi još jedanput doći na utakmicu. Pamti Mikića, Vukojevića, pobjedu u Amsterdamu..., a prije 17 godina je rekao: 'Modrić je najbolji na svijetu'