Obavijesti

Tech

Komentari 0

Otkazali najveći sajam mobilne tehnologije zbog korona virusa

Otkazali najveći sajam mobilne tehnologije zbog korona virusa
3

Po prvi put u svojoj dugogodišnjoj povijesti otkazan je Mobile World Congress u Barceloni i to nakon što su se iz njega povukli brojni izlagači. Razlog otkazivanja je epidemija korona virusa...

VIDEO

Da se otkazuje najveći sajam mobilne industrije na svijetu objavila je priopćenjem GSMA, organizacija koja organizira sajam koji se ove godine trebao održati u Barceloni između 24. i 27. veljače. 

- S obzirom na sigurno i zdravo okruženje u Barceloni i Španjolskoj, GSMA je odlučio otkazati održavanje MWC-a 2020. Zbog zabrinutosti zbog epidemije korona virusa, putovanja i ostalih okolnosti, održavanje sajma nije moguće. Sve uključene strane slažu se oko ove odluke, kao i oko toga da ćemo se usmjeriti na organizaciju MWC-a sljedeće godine. Naše misli trenutno su sa svima koji su zaraženi u Kini i ostalim dijelovima svijeta - stoji u kratkom priopćenju GSMA-a. 

Strah je bio jači

Svjetski tehnološki divovi su, jedan po jedan, proteklih dana najavljivali da se povlače sa sajma zbog straha od korona virusa, pa je i samo otkazivanje cijelog sajma postajalo sve izglednije.

Strah od korone: Tehno divovi preskočit će sajam u Barceloni
Strah od korone: Tehno divovi preskočit će sajam u Barceloni

Inače radi se o skupu tehnoloških lidera koji okuplja više od 100.000 ljudi, a na ovu odluku odlučili su se nakon kriznog sastanka vodstva organizacije GSMA. Naime, sa sajma su se povlačili sve jači igrači, a među njima i ključni partneri cijele konferencije i najveći telekom igrači, poput Deutsche Telekoma, Vodafonea i Nokije.

Ovo otkazivanje sajma je i golem financijski udarac. Reuters je proteklih dana objavio da Kongres lokalnom gospodarstvu donosi oko 500 milijuna dolara, a kako se radi o najvećem skupu telekoma, kompanije troše milijune i na prezentaciju na samom sajmu.

Što sada?

Iako je sam sajam otkazan, još ostaje pitanje što će biti s brojnim predstavljanjima i događajima koji su bili najavljeni u vikendu uoči samog kongresa.

No, svijetla točka ovog otkazivanja je prilika za cijeli niz kompanija da same odrede kad će predstaviti svoje najnovije telefone i druge uređaje, pa tako dobiju i više prostora koji bi zasjenile druge razvikanije tvrtke. Sony je tako najavio da će svoje uređaje predstaviti kao što je bilo i planirano, ali u streamu preko YouTubea u ponedjeljak 24 veljače. HMD je pak najavio da će naknadno izvijestiti kad će predstaviti svoje nove Nokia telefone.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Što će biti s TikTokom ako ih netko kupi u SAD-u i što to znači za njihove korisnike u Europi?
PRIJETI IM ZABRANA

Što će biti s TikTokom ako ih netko kupi u SAD-u i što to znači za njihove korisnike u Europi?

Plus+ Sa stručnjakom za kibernetičku sigurnost razgovarali smo o pozadini zabrane TikToka, tehnološkim posljedicama ako ih netko kupi i kako bi takav TikTok funkcionirao

Suradnja u AI-ju Hrvatske i Slovenije može donijeti veću konkurentnost poduzeća
AI KONFERENCIJA

Suradnja u AI-ju Hrvatske i Slovenije može donijeti veću konkurentnost poduzeća

Konferenciju su organizirali Infobip, Slovensko-hrvatski poslovni klub SLO CRO i slovensko veleposlanstvo u Zagrebu, s ciljem razmjene znanja i iskustava u primjeni AI-ja u poduzećima kako bi s time uspješnije poslovali.
8 svakodnevnih navika kojima ćete značajno usporiti starenje
ZDRAVLJE I PREVENTIVA

8 svakodnevnih navika kojima ćete značajno usporiti starenje

Slijedeći osam zdravih načina ponašanja moguće je smanjiti biološku dob, otkiva istraživanje. Radi se o svakodnevnim navikama koje su dostupne na jednostavan način