Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
0 komentara

Otkazali najveći sajam mobilne tehnologije zbog korona virusa

Po prvi put u svojoj dugogodišnjoj povijesti otkazan je Mobile World Congress u Barceloni i to nakon što su se iz njega povukli brojni izlagači. Razlog otkazivanja je epidemija korona virusa...

Foto: Reuters
0 komentara

Da se otkazuje najveći sajam mobilne industrije na svijetu objavila je priopćenjem GSMA, organizacija koja organizira sajam koji se ove godine trebao održati u Barceloni između 24. i 27. veljače. 

- S obzirom na sigurno i zdravo okruženje u Barceloni i Španjolskoj, GSMA je odlučio otkazati održavanje MWC-a 2020. Zbog zabrinutosti zbog epidemije korona virusa, putovanja i ostalih okolnosti, održavanje sajma nije moguće. Sve uključene strane slažu se oko ove odluke, kao i oko toga da ćemo se usmjeriti na organizaciju MWC-a sljedeće godine. Naše misli trenutno su sa svima koji su zaraženi u Kini i ostalim dijelovima svijeta - stoji u kratkom priopćenju GSMA-a. 

Strah je bio jači

Foto: Reuters

Svjetski tehnološki divovi su, jedan po jedan, proteklih dana najavljivali da se povlače sa sajma zbog straha od korona virusa, pa je i samo otkazivanje cijelog sajma postajalo sve izglednije.

SONY, AMAZON, LG... Strah od korone: Tehno divovi preskočit će sajam u Barceloni

Inače radi se o skupu tehnoloških lidera koji okuplja više od 100.000 ljudi, a na ovu odluku odlučili su se nakon kriznog sastanka vodstva organizacije GSMA. Naime, sa sajma su se povlačili sve jači igrači, a među njima i ključni partneri cijele konferencije i najveći telekom igrači, poput Deutsche Telekoma, Vodafonea i Nokije.

Ovo otkazivanje sajma je i golem financijski udarac. Reuters je proteklih dana objavio da Kongres lokalnom gospodarstvu donosi oko 500 milijuna dolara, a kako se radi o najvećem skupu telekoma, kompanije troše milijune i na prezentaciju na samom sajmu.

Što sada?

Iako je sam sajam otkazan, još ostaje pitanje što će biti s brojnim predstavljanjima i događajima koji su bili najavljeni u vikendu uoči samog kongresa.

No, svijetla točka ovog otkazivanja je prilika za cijeli niz kompanija da same odrede kad će predstaviti svoje najnovije telefone i druge uređaje, pa tako dobiju i više prostora koji bi zasjenile druge razvikanije tvrtke. Sony je tako najavio da će svoje uređaje predstaviti kao što je bilo i planirano, ali u streamu preko YouTubea u ponedjeljak 24 veljače. HMD je pak najavio da će naknadno izvijestiti kad će predstaviti svoje nove Nokia telefone.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message