Obavijesti

Tech

Komentari 16

Nasilni prema ženama: GTA 5 izbacili iz trgovina u Australiji

Nasilni prema ženama: GTA 5 izbacili iz trgovina u Australiji
1

Nakon žalbi i peticije zbog prikaza nasilja prema ženama u igri Grand Theft Auto 5, dva su australska lanca odlučila ovu popularnu igru maknuti sa svojih polica

VIDEO

Australski Target i Kmart su povukli GTA 5 sa svojih polica nakon što su tri žene, žrtve nasilja, pokrenule peticiju koja je prikupila više od 45.000 potpisa, piše BBC, koji prenosi kako su iz Targeta poručili da je odluka 'u skladu sa stavom većine mušterija'. 

S druge strane, neki su fanovi ove igre optužili trgovce za cenzuru. 

- Ova igra potiče igrače na ubijanje žena zbog zabave. Potiče ih se na nasilje i zlostavljanje žena kako bi dobili više 'zdravlja' - navodi se u peticiji i dodaje da je mučno vidjeti nasilje koje su one prošle da se pretvara u oblik zabave. U nastavku piše i kako igre poput GTA 5 "odgajaju nove generacije dječaka da toleriraju nasilje prema ženama". S druge strane pokrenuta je peticija kojom se od trgovaca traži da vrate igru u prodaju. 

- Razočarani smo što je australski trgovac odlučio da više neće prodavati Grand Theft Auto 5 - naslov koji je već osvojio pohvale kritike, a igraju ga deseci milijuna igrača u cijelom svijetu. Grand Theft Auto 5 istražuje odrasle teme i sadržaj koji se može naći u mnogim popularnim zabavnim naslovima. Interaktivna zabava danas je najprivlačniji oblik umjetnosti i dijeli istu razinu kreativne slobode kao i knjige, filmovi i televizija. Stojim iza naših proizvoda, ljudi koji ih stvaraju i potrošača kojih ih koriste - napisao je u izjavi Strauss Zelnick iz izdavača Take-Two.

Inače, GTA 5 u prodaji je već više od godine dana, a usprkos količini nasilja, igra je u samo tri dana zaradila milijardu dolara od prodaje. Ovih je dana u prodaju krenula verzija igre za PS4 i Xbox One, dok u siječnju stiže i PC verzija igre.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 16
VIDEO

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati
GRGO ŠIPEK

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati

Glazba je triljskom reperu, kako je znao reći, spasila život. Krajem srednje škole s prijateljem je osnovao grupu III. Čin

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...
RASKALAŠEN ŽIVOT SULTANA

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...

Za 50. rođendan 1996. godine potrošio je 40 milijuna dolara jer je slavlje trajalo dva tjedna i Michael Jackson mu je održao tri koncerta. Svako od raskošnih vjenčanja njegovo petoro djece, trajalo je više od tjedan dana
Hrvat u Australiji za 24sata: 'Za nastup Baby Lasagne u Malmöu probudit ćemo se u tri ujutro!'
LUDI ZA EUROSONGOM

Hrvat u Australiji za 24sata: 'Za nastup Baby Lasagne u Malmöu probudit ćemo se u tri ujutro!'

Jordan, Michael i Hrvat s australskim državljanstvom Antony veliki su fanovi Eurosonga i prate ovo natjecanje već 20-ak godina. Baby Lasagna im je hit, a zbog njegovog nastupa, ali i drugih, ustat će u 3 ujutro!