Tech

Komentari 2

Pobijedili na sajmu tehnologije: U Vegas putuju borbeni tenkići

Pobijedili na natjecanju: U Las Vegas putuju borbeni tenkići

Prvo mjesto na Bugovom natjecanju tehnoloških ideja, te izlagački štand na CES-u 2020 osvojio je tim Iron Bull s projektom 'real-life' tenkovskih borbi

Tim Iron Bull odnio je pobjedu na šestom izdanju natjecanja tehnoloških ideja Idea Knockout u Zagrebu (Bugovo natjecanje), a time su osigurali dvije povratne aviokarte do Las Vegasa, hotelski smještaj u Las Vegasu, vožnje Uberom po Las Vegasu i izlagački štand na CES-u 2020, gdje će svoj proizvod predstaviti najvećem svjetskom auditoriju: tech novinarima, investitorima i potencijalnim distributerima iz SAD-a i cijelog svijeta.

Za one koji ne znaju, Iron Bull je indie-studio za razvoj visoko-realističnih robotiziranih modela tenkova s operacijskim mogućnostima stvarnog tenka, uključivši njihovo pokretanje, sposobnost ispaljivanja projektila (plastičnih) i sustav za detekciju primljenih projektila i oštećenja. Tenk je opremljen širokokutnom kamerom i kontroliraju ga dva igrača.

Proizvod je namijenjen simulacijama tenkovskih borbi u kojima igrači koriste razne taktike i manevre kako bi pobijedili prozivnike, pronašli njihove slabe točke i sveli njihove Health-bodove na nulu.

Drugo mjesto osvojio je projekt Organobox, uređaj za uzgajanje konoplje u sobnom ambijentu. Donosi sustav umjetne inteligencije, implementiran u svrhu prepoznavanja oboljenja biljaka, kao i digitalni sustav za upravljanje staklenicima/plastenicima.

Na treće mjesto žiri je svojim ocjenama smjestio ekipu Mundusa koja se predstavila svojim projektom pametne društvene igre s edukacijskom komponentom.

Na ovogodišnjem Idea Knockoutu nastupio je 21 natjecateljski tim iz Hrvatske, Srbije i Slovenije.