Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
22 komentara

RDR2 mogao bi zauzimati 400GB na PS5 zbog 8K grafike

Igre za next-gen konzole kao što su PlayStation 5 garantirano će zahtijevati rekordnu količinu prostora za pohranu, a trebat će vam i brži internet.

Foto: Rockstar Games
22 komentara

Ako Rockstar porta Red Dead Redemption 2 na PlayStation 5 te odluči učetverostručiti maksimalnu podržanu rezoluciju na 8K, takva bi verzija igre mogla zauzimati čak 400GB, tvrdi Frank Hamlin, direktor američkog distribucijskog giganta GameStopa.

U nedavnom razgovoru s američkim medijima, jedan od ključnih ljudi GameStopa objasnio je kako je već i PS4 verzija druge Red Dead Redemption igre "teška" oko 100GB te kako će još jedno poboljšanje rezolucije nesumnjivo značiti i veliki skok po pitanju potrebnog prostora za pohranu.

Lvl8. analizira novu generaciju gaming konzola

Četiri puta više piksela također će i značajno usporiti preuzimanje takvih igara, što znači da ćete uz PS5 ili Xbox Scarlett definitivno htjeti ugrabiti i bolji internetski paket s većim brzinama, barem ako niste spremni na još duža vremena čekanja prije igranja novih naslova.

POGLEDAJTE VIDEO:

S pozitivne strane, i Sony i Microsoft planiraju uključiti čitače za optičke diskove u svoje nove konzole, potvrdio je to Hamlin. Drugim riječima, i dalje ćete imati izbor između digitalne kupnje i nabave fizičkih igara, iako još uvijek nije sigurno hoće li nove konzole koristiti Blu-Ray ili kakav drugi medijski standard.

Microsoft je već najavio kako Xbox Scarlett stiže na tržište krajem 2020. pod drugim imenom, a iako Sony još uvijek ne odgovara tako otvoreno na upite o okvirnom izlasku pete PlayStation konzole, pretpostavlja se kako će PS5 izaći do proljeća 2021. godine. Oba uređaja trebala bi biti poprilično jeftina, barem u usporedbi s njihovim izravnim prethodnicima, tvrde analitičari.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message