Obavijesti

Tech

Komentari 22

RDR2 mogao bi zauzimati 400GB na PS5 zbog 8K grafike

RDR2 mogao bi zauzimati 400GB na PS5 zbog 8K grafike

Igre za next-gen konzole kao što su PlayStation 5 garantirano će zahtijevati rekordnu količinu prostora za pohranu, a trebat će vam i brži internet.

VIDEO

Ako Rockstar porta Red Dead Redemption 2 na PlayStation 5 te odluči učetverostručiti maksimalnu podržanu rezoluciju na 8K, takva bi verzija igre mogla zauzimati čak 400GB, tvrdi Frank Hamlin, direktor američkog distribucijskog giganta GameStopa.

U nedavnom razgovoru s američkim medijima, jedan od ključnih ljudi GameStopa objasnio je kako je već i PS4 verzija druge Red Dead Redemption igre "teška" oko 100GB te kako će još jedno poboljšanje rezolucije nesumnjivo značiti i veliki skok po pitanju potrebnog prostora za pohranu.

Lvl8. analizira novu generaciju gaming konzola

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Pokretanje videa...

PS5 vs Xbox Scarlett 00:44

Četiri puta više piksela također će i značajno usporiti preuzimanje takvih igara, što znači da ćete uz PS5 ili Xbox Scarlett definitivno htjeti ugrabiti i bolji internetski paket s većim brzinama, barem ako niste spremni na još duža vremena čekanja prije igranja novih naslova.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:45

S pozitivne strane, i Sony i Microsoft planiraju uključiti čitače za optičke diskove u svoje nove konzole, potvrdio je to Hamlin. Drugim riječima, i dalje ćete imati izbor između digitalne kupnje i nabave fizičkih igara, iako još uvijek nije sigurno hoće li nove konzole koristiti Blu-Ray ili kakav drugi medijski standard.

Microsoft je već najavio kako Xbox Scarlett stiže na tržište krajem 2020. pod drugim imenom, a iako Sony još uvijek ne odgovara tako otvoreno na upite o okvirnom izlasku pete PlayStation konzole, pretpostavlja se kako će PS5 izaći do proljeća 2021. godine. Oba uređaja trebala bi biti poprilično jeftina, barem u usporedbi s njihovim izravnim prethodnicima, tvrde analitičari.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 22
VIDEO

VIDEO Ovaj humanoidni robot kreće se kao ni jedan do sada
NOVA GENERACIJA

VIDEO Ovaj humanoidni robot kreće se kao ni jedan do sada

Boston Dynamics je predstavio svoju sljedeću generaciju humanoidnog robota, potpuno električnog Atlas robota

Netflixov prihod poskočio u prvom tromjesečju, imaju i ogroman porast pretplatnika
UZLAZNI TREND

Netflixov prihod poskočio u prvom tromjesečju, imaju i ogroman porast pretplatnika

Američka digitalna platforma za streaming filmova i televizijskih serija Netflix izvijestila je o skoku prihoda i dobiti u prvom tromjesečju, uz više od devet milijuna novih pretplatnika i podignute cijene
Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'
SKENDERICA 1912

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'

Od samog otvaranja, u restoran Skenderica dolaze gosti željni jednostavne, domaće hrane. Sir i vrhnje koje nabavljaju na Kvatriću ide u najfinije štrukle