Obavijesti

Tech

Komentari 2

Samsung Galaxy S22 Ultra sad je prava zamjena za Note. Znamo i kad dolazi u Hrvatsku

Samsung Galaxy S22 Ultra sad je prava zamjena za Note. Znamo i kad dolazi u Hrvatsku
9

Galaxy S22 serija dobila je tri nova mobitela koji uz blage dizajnerske i hardverske dorade donose moćnije snimanje noćnih fotografija. Uz njih je Samsung predstavio i novi Galaxy Tab S8 tablet

VIDEO

Samsung je napokon i službeno predstavio Galaxy S22 seriju telefona, a zahvaljujući gomili detalja koji su procurili proteklih tjedana, skoro sve o telefonu je bilo poznato. 

Najatraktivniji je svakako S22 Ultra, koji sada ima i novu S Pen olovku i Ultra je sada praktično zamjena za popularni Galaxy Note. Kako su istaknuli, sama olovka ima još brži odziv. Dizajnerski se Ultra malo više izdvaja od S22 i S22 Plus nego je to bio slučaj s lanjskim modelima, osobito na stražnjoj strani. No, promjene su prilično blage i razlike se svode na detalje. Ultra je niža, ali šira u odnosu na S21, dok je debljina ostala ista. Iako je dijagonala ekrana jednaka, 6,8 inča, rezolucija je mrvicu niža - 1440 x 3080 piksela. Ekran štiti najnoviji Gorilla Glass Victus+.

Samsung Galaxy S21 FE stigao u Hrvatsku, evo što sve donosi
Samsung Galaxy S21 FE stigao u Hrvatsku, evo što sve donosi

Blok s kamerama nudi isti sustav senzora od 108 megapiksela, te 3x telefoto kamerom i 10x periskopskom i ultraširokom kamerom od 12 megapiksela. No, u Samsungu ističu da su poboljšali snimanje pri slabom svjetlu s novom značajkom Nightography, na prednjoj i stražnjoj kameri, a tu je i bolje snimanje portreta te nove leće. Ultra ima i RAW snimanje sada, a kamera može automatski fokusirati i pratiti ljude tijekom snimanja. 

Telefon dolazi s najnovijim Snapdragon i Exynos procesorima u 4nm tehnologiji i sa 12 GB RAM-a te 256/512 GB memorije. Što se tiče baterije, kapacitet je 5000 mAh, podržava punjenje od 45W i bežično punjenje na 15W te reverzibilno punjenje. No, adapter ćete morati imati svoj ili kupiti novi. 

Telefon se može već naručiti po cijeni od 10.499 kuna. A naručiti se mogu i S22 po cijeni od 6599 kuna te S22 Plus za 7999 kuna.

Više cijene memorijskih čipova podigle su Samsungovu dobit
Više cijene memorijskih čipova podigle su Samsungovu dobit

S22 i S22 Plus izgledaju gotovo jednako kao i lanjski modeli, s jedva primjetnim zaobljenjima kućišta i novim bojama. S22 ima 6,1-inčni ekran, a Plus 6,6-inčni. Oba su u FHD+ rezoluciji (2340x1080 piksela), a dijele i istu memoriju 8/128 ili 8/256 GB. Razlikuju se po kapacitetu baterije, 3750 ili 4500 mAh, a procesor je jednak kao i na Ultri. 

Što se kamera tiče, nešto je drugačiji raspored nego na prošlogodišnjim modelima. S22 tako imaju glavni senzor od 50 megapiksela, telefoto kameru od 10 mpx s 3x optičkim zumom i ultraširoku kameru od 12 megapiksela. Prednja ima senzor od 10 mpx.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Radi li? Ova stranica pokazat će vam na karti koje trgovine rade
VODIČ KROZ NERADNE NEDJELJE

Radi li? Ova stranica pokazat će vam na karti koje trgovine rade

Zahvaljujući zaposlenicima tvrtke Zero molecule više ne moramo 'prekopati' internet kako bi pronašli radno vrijeme trgovina u blizini već isto možemo pronaći na jednom mjestu, a kroz tri dana će biti dostupna i aplikacija

Najpametniji znakovi Zodijaka: 'Najposebniji' je na vrhu liste
SLAŽETE SE?

Najpametniji znakovi Zodijaka: 'Najposebniji' je na vrhu liste

Naravno, svaki horoskopski znak je 'pametan' na svoj način, ali kada je riječ o inteligenciji, duhovitosti i analitičkoj sposobnosti, ovo su horoskopski znakovi koji po mišljenju astrologa imaju najviše prednosti
Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...
RASKALAŠEN ŽIVOT SULTANA

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...

Za 50. rođendan 1996. godine potrošio je 40 milijuna dolara jer je slavlje trajalo dva tjedna i Michael Jackson mu je održao tri koncerta. Svako od raskošnih vjenčanja njegovo petoro djece, trajalo je više od tjedan dana