Obavijesti

Tech

Komentari 13

Securitas otkriva lice industrije zaštite i sigurnosti budućnosti

Securitas otkriva lice industrije zaštite i sigurnosti budućnosti

Na Digital Takeoveru 2020. u organizaciji 24sata s glavnim sponzorom Hrvatskim Telekomom Securitas Hrvatska predstavit će tehnološka dostignuća u segmentu zaštite koja će posjetitelji moći i isprobati

VIDEO

Securitas Hrvatska dio je vodeće međunarodne sigurnosne Securitas grupacije koja je brojnim tehnološkim inovacijama unazad desetljeće uvela usluge moderne zaštite pojedinaca i objekata na svjetskoj razini. Danas je Securitas Hrvatska inovativni lider na tržištu zaštite i sigurnosti, a njihova najnovija tehnološka rješenja koja uključuju kombinaciju ljudi i tehnologije poput pametne analitike za brojanje ljudi, temperaturnih skenera, TrueView Demographics kamera koje se temelje na skeniranju lica i zaštitara na Segwayu s body camom posjetitelji će imati prilike vidjeti i isprobati 13.ožujka na Zagrebačkom Velesajmu na najvećem regionalnom digitalnom summitu koji ove godine premijerno otvara i expo dio namijenjen upravo posjetiteljima. U sklopu njega brojne domaće i svjetske kompanije prezentirat će svoje inovacije, startup projekte i najmodernija tehnološka dostignuća, a posjetiteljima će omogućiti praktičan uvid u svoje proizvode.

Securitas Hrvatska predstavit će kamere s opcijom 'people counting' koje će brojati posjetitelje posjetitelje konferencije u stvarnom vremenu, termalne kamere koje prepoznaju ljude na temelju tjelesne temperature, a tijekom cijelog događanja na Digital Takeoveru zaštitar s kamerom kružit će lokacijom na Segwayu i posjetiteljima osigurati uvid kako izgleda moderna tjelesna zaštita u praksi te što je sve važno za cjelokupno sigurnosno rješenje u kojem ne smije ništa promaknuti. Posjetitelji će se moći zabavljati s cijelim nizom tehnoloških rješenja, od kojih svakako treba spomenuti Demographics kamere koje očitavaju spol i okvirnu dob. 

Shazam za video premijerno na Digital Takeoveru u ožujku 2020.!
Shazam za video premijerno na Digital Takeoveru u ožujku 2020.!

Ivan Ročić i vizija moderne sigurnosti

Predavanje na Digital Takeoveru o najnovijim tehnološkim dostignućima Securitasa Hrvatska održat će predsjednik uprave, Ivan Ročić. On je svoju karijeru u industriji sigurnosti započeo prije 25 godina kao zaštitar u nekadašnjoj zaštitarskoj tvrtki Zvonimir Security. Obavljao je razne poslove, od štićenja inventara klijenata i redarenja, pa do tjelohraniteljskih poslova, i to ni manje ni više nego da bi zaradio džeparac. Njegova vizionarska crta i želja za napretkom rezultirala je uskoro pozicijom voditelj zaštitara, a nakon nekoliko godina otvara mu se prilika oformiti odjel prodaje i marketinga u tvrtki u kojoj je radio. Godine 2011. istu tvrtku preuzima svjetski sigurnosni lider, kada postaje Securitas Hrvatska d.o.o. Securitas

Securitas razvija novi segment zaštite u Hrvatskoj

U trenutku kad se obznanila najava zakona kojim će zaštitari moći obavljati poslove zaštitnog pregleda putnika i ručne prtljage u zračnim lukama, prepoznao je priliku za tvrtku Securitas Hrvatska te počinje raditi na razvoju sasvim novog segmenta ove djelatnosti u našoj zemlji, u kojem je Securitas Hrvatska danas lider, ali i primjer drugim zemljama Securitas korporacije.

Godine 2013. postaje direktor Securitas avijacije u Hrvatskoj te u međuvremenu, zajedno sa svojim timom, lansira inovaciju u zaštitnom pregledu putnika i ručne prtljage, i to uvođenjem Smart Lanea, odnosno pametne trake za brži protok putnika u zagrebačkoj zračnoj luci.

Već 2016. godine postaje predsjednik uprave Securitas Hrvatska. Godinu dana nakon toga uspješno spaja Securitas Hrvatska s njezinom sestrinskom kompanijom Tehnomobil Securitas, tadašnjim liderom tehničkih sigurnosnih rješenja. Ova biznis fuzija označila je start velike tehnološke priče za Securitas Hrvatska jer kompanija počinje s implementacijom 'tehnologija budućnosti'.

Promjena percepcije zaštitara

Za vrijeme Ročićevog vodstva Securitas Hrvatska postaje najveća zaštitarska tvrtka u Hrvatskoj s 2700 zaposlenih te mijenja percepciju javnosti o ovoj tradicionalnoj industriji. Uz podršku i resurse korporacije, klasične zaštitare koje najčešće viđamo na objektima kako motre okolinu, Ročić postepeno pretvara u zaštitare koji se kreću s pametnim telefonima ili tabletima.

Zaštitare koji evidentiraju događanja i prikupljaju podatke kako bi umanjili rizike prije nego postanu prijetnje, kako bi djelovali na vrijeme te omogućili klijentima transparentnost i opipljivost sigurnosnih usluga. Kombinacijom znanja iskusnih zaštitara na objektima, senzora te analitičke tehnologije i podataka postavlja nove standarde u hrvatskoj industriji sigurnosti.

Industrija sigurnosnih usluga snažno se razvijala u posljednjih nekoliko desetljeća. Svjedoci smo važne tranzicije od zaštitara do časnika sigurnosti, a danas je posebno povećan naglasak na sigurnosti i korisničkoj usluzi, napredak u obuci i razvoju karijere te uvođenju tehnologije kao dijela cjelokupnog sigurnosnog rješenja.

Ove godine Digital Takover okuplja neke od najvećih svjetskih i domaćih sutračnjaka i predavača pa tako keynote speakera Marca Randolpha, suosnivača globalnog diva Netflix te nagrađivanog hrvatskog izumitelja i poduzetnika Matu Rimca posjetitelji će moći čuti i priznatog poduzetnika Ivana Mrvoš, digitalnog genija iz LEGO svijeta Larsa Silberbauera, svjetsku food futuristicu Dr. Morgaine Gaye, Predsjednicu organizacije Blockchain Alliance Europe Tanja Bivic Plankar, ali i razne državnike, vizionare, inovatore, tehnološke izumitelje, financijske i digitalne eksperte i marketinške stručnjake.

Mate Rimac tajnu svog uspjeha otkriva na Digital Takeoveru
Mate Rimac tajnu svog uspjeha otkriva na Digital Takeoveru

Jedinstveni događaj takve vrste u Hrvatskoj ove se godine prostire na čak 7000 četvornih metara. Tematski on nadilazi digitalnu komunikaciju i predstavlja budućnost koja će oblikovati biznis iz svakog kuta ljudskog djelovanja – političkog, ekonomskog, društvenog i tehnološkog. U 2020. program summita će uz brojne predavače, sugovornike i paneliste obraditi inovacije i transformaciju svih industrija – od telekomunikacija, financija, automobilske, medijske i prehrambene industrije, farmacije, retaila i mnogih drugih. Regionalni i globalni predavači iz svijeta fintecha, marketinga, sporta, zabave predstavit će svoje ideje, koncepte i proizvode koji izazivaju promjene te donose revoluciju u razvoju društva u cjelini.

Digital Takeover će poseban naglasak staviti na aktivni networking apostrofirajući ih kao neophodne alate u stvaranju kvalitetne biznis transformacije i općenito poslovne klime u društvu čime evidentno postaje nezaobilazan događaj u 2020. Stoga ne propustite jedinstvenu priliku i na vrijeme osigurajte svoje mjesto u društvu najvećih uz najpovoljniju, early bird kotizaciju koja traje do 31. siječnja.

Kupnjom paketa kotizacija možete ostvariti značajne uštede u odnosu na redovnu vrijednost paketa:

• 4 + 1 gratis – 20% uštede

• 9 + 3 gratis – 25% uštede

• 12 + 5 gratis – 30% uštede

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 13
VIDEO

Emil Tedeschi: Ne postoji kristalna kugla koja garantira uspjeh
DIGITAL TAKEOVER

Emil Tedeschi: Ne postoji kristalna kugla koja garantira uspjeh

Predsjednik Uprave Atlantic Grupe jedan je od najuspješnijih biznismena u Europi, a njegov poslovni put do vrha inspirativna je priča o poslovanju u kojem uvijek treba imati rješenje u rukavu za najgore situacije

Evo kako kupovati povoljnije nakon sezonskih sniženja
ZNAČAJNA UŠTEDA

Evo kako kupovati povoljnije nakon sezonskih sniženja

Ljetna sezonska sniženja su završila, no to ne znači i kraj popustima i niskim cijenama. Ako pomnije pratimo ponude u trgovinama i web shopovima, proizvode po sniženim cijenama možemo kupovati tijekom cijele godine
Znate li što je kriptomarka? Evo kako izgleda prva hrvatska
Marka iz budućnosti

Znate li što je kriptomarka? Evo kako izgleda prva hrvatska

Uskoro će se na domaćem tržištu pojaviti prva digitalno-analogna kombinacija poštanske marke, čiji će dio služiti za uobičajeno slanje pošte, a dio za korištenje na blockchainu