Obavijesti

Tech

Komentari 52

SF scijentolozi: U luksuznom centru imaju sprave iz NASA-e

SF scijentolozi: U luksuznom centru imaju sprave iz NASA-e
8

Za izgradnju centra na Floridi potrošeno je 494 milijuna kuna. U novom zdanju će sljedbenici scientologije na seminarima 'Super snaga' učiti kako postati 'nadljudi'

VIDEO

Na Floridi bi se krajem ove godine trebao otvoriti veliki scijentološki centar, koji će služiti i kao crkva. Luksuzno zdanje na šest katova sa 'svemirski' uređenim interijerom vrijedi 90 milijuna dolara (494 milijuna kuna). Mnogi su zgradu opisali kao spoj hotela na Mediteranu i letjelice iz Zvjezdanih staza. Centar ima 889 soba, 447 prozora, 42 kupaonice, dvije goleme kuhinje, blagovaonicu sa 1140 sjedala te trake za trčanje i opremu za vježbanje poput one iz NASA-e kako bi svi bili u top formi, piše Daily Mail. Neke sprave u centru uistinu su preuzete iz NASA-e poput antigravitacijskog simulatora. 

Osim toga, u skupocjenom, futurističkom bunkeru sljedbenici će moći gledati u specijalne ekrane koji se pomiču naprijed i nazad dok na njima bljeskaju slike preko kojih bi ljudi trebali primiti subliminalne poruke. Cijene treninga u scijentološkom centru još nisu poznate, no oni na višim stupnjevima napredovanja stoje i po nekoliko desetaka tisuća kuna. Uz sve to, u crkvi su i dva muzeja. Da obnove svoje znanje članovima su na raspolaganju knjižnica i brojne sobe za poduke. 

Za gradnju kompleksa prvo je bio predviđen budžet od 24 milijuna dolara. No gradnja je stala 2003. jer su se troškovi udvostručili zbog rasta cijena čelika i drugih stavki. No, vođe su se tada obratile svojim članovima, među kojima su i Tom Cruise, John Travolta te glumica Kirstie Alley, koji su spremno izdvojili pozamašne svote novca tako da se gradnja nastavila. Među najdarežljivijima je bila Kirstie Alley koja je dala 250.000 dolara. 

U novom zdanju sljedbenici će na seminarima 'Super snaga' učiti kako postati 'nadljudi'. Seminar je osmislio začetnik scientologije L. Ron Hubbard kako bi pojačao percepciju i osjete kroz mentalne i fizičke zadatke. Scientolozi vjeruju da uz pet osjetila postoji još 57 dodatnih sposobnosti poznatih kao 'perceptici' koji uključuju sposobnost osjećanja kolanja krvi, temperature, gravitacije, balansa te 'svjesnost važnosti odnosno ne važnosti'. 

Hubbard je seminar opisao kao 'superfantastičanu, ali povjerljivu seriju seansi koje se mogu obaviti na svakome, bio dijanetički (dijanetika je u scientologiji skup ideja i djelovanja u vezi sa metafizičkom povezanošću uma i tijela) čist ili ne, koje dovode čovjeka u odlično stanje otpuštajući super snagu thetana (u scientologiji je thetan, besmrtnost čovjeka, koncept sličan duši ili duhu u drugim vjerama). 

Ta sredstva dovode scijentologe u novo područje sposobnosti koje im omogućuju da stvore novi svijet. Sastoji se od 12 odvojenih visokosnažnih seansi koje su potpuno nove i ulaze u područje tehnologije koje nikad prije nije dotaknuto'. 

Hubbard je seminar htio pokrenuti još 1987., no većina osoblja koja je prošla obuku za seminare napustila je crkvu odmah po završetku obuke. U pismenom priopćenju glasnogovornik crkve Ben Shaw rekao je da je 'Super snaga' serija duhovnog savjetovanja osmišljena da polazniku vrati njegova stajališta, pojača percepciju, vježba snagu izbora i omogući prihvaćanje drugih duhovnih sposobnosti. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 52
VIDEO

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati
GRGO ŠIPEK

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati

Glazba je triljskom reperu, kako je znao reći, spasila život. Krajem srednje škole s prijateljem je osnovao grupu III. Čin

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...
RASKALAŠEN ŽIVOT SULTANA

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...

Za 50. rođendan 1996. godine potrošio je 40 milijuna dolara jer je slavlje trajalo dva tjedna i Michael Jackson mu je održao tri koncerta. Svako od raskošnih vjenčanja njegovo petoro djece, trajalo je više od tjedan dana
Hrvat u Australiji za 24sata: 'Za nastup Baby Lasagne u Malmöu probudit ćemo se u tri ujutro!'
LUDI ZA EUROSONGOM

Hrvat u Australiji za 24sata: 'Za nastup Baby Lasagne u Malmöu probudit ćemo se u tri ujutro!'

Jordan, Michael i Hrvat s australskim državljanstvom Antony veliki su fanovi Eurosonga i prate ovo natjecanje već 20-ak godina. Baby Lasagna im je hit, a zbog njegovog nastupa, ali i drugih, ustat će u 3 ujutro!