Obavijesti

Tech

Komentari 88

Šok: Otkazao mu kontroler dok je igrao COD za 500.000 dolara

Šok: Otkazao mu kontroler dok je igrao COD za 500.000 dolara

Jedan profesionalni igrač Call of Dutyja ovaj je tjedan iskusio zaista lošu sreću u najgorem mogućem trenutku.

VIDEO

Chance “Maux” Moncivaez, profesionalni igrač Call of Dutyja koji brani broje eSports tima Gen.G, ovaj je tjedan proživio možda i najnesretniji trenutak u svojoj karijeri kada mu je na završnici globalne Call of Duty Pro lige zakazao Scuf DualShock 4 kontroler za PlayStation 4.

Incident je nastupio na početku druge rundi Gen.G-jevog okršaja s eUnitedom koja je na kraju završila 0:3 za potonju momčad koji je pretekao Moncivaezov tim na 1.25 milijuna američkih dolara vrijednom turniru u Miamiju. 21-godišnji Amerikanac bio je vidno frustriran sitacijom, kao što možete vidjeti u nastavku.

Moncivaez također nije birao riječi odmah po završetku izgubljenog turnira, kada je otkrio da je jedna od tzv. "shoulder" tipki njegovog kontrolera prestala raditi. Igrač je nakon prvotnog šoka i prigovora sucu, za kojeg kaže da je reagirao tako što mu je neobjašnjivo uručio spajalicu, promijenio postavke kontrolera tako da je zamijenio funkciju pokvarene tipke i one suprotne odgovorne za manje bitnu radnju od pucanja.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Amerikanac je naposlijetku ipak čestitao pobjednicima, a priznao je i kako je pri ruci imao zamjenski kontroler na kojeg je u pomutnji zaboravio. Teško je reći koliko su izgubljene sekunde na tom početku druge runde u konačnici značile za sveukupni rezultat dvoboja, no na ovoj razini igre, i najmanja prednost može činiti veliku razliku. Tako je ovaj incident dobrim dijelom obilježio do sada najveći Call of Duty: Black Ops 4 turnir koji je trebao poslužiti kao posljednje veliko događane na COD eSports sceni prije izlaska sljedećeg nastavka serijala koji će od igrača tražiti da igraju kao teroristi.

I dok su problemi po kontorleru možda koštali Gen.G prvog mjesta i pola milijuna dolara na ovoj inače spektakularnoj play-off završnici pola godine duge sezone, ova peteročlana ekipa za utjehu ipak ima drugo mjesto zahvaljujući kojem je utržila nemalih 300.000 dolara.

Scuf DualShock 4 nije originalni kontroler za PS4, no radi se o uređaju koji ima službeni certifikat Sonyjeve gaming divizije te slovi kao najnapredniji gadget svoje vrste. Popularan je izbor mnogih eSports timova, pogotovo onih koji se natječu u pucačinama iz prvog lica kao što je Call of Duty serijal.

Problema s kontrolerima ne bi trebalo biti na nadolazećem Esports Prvenstvu Hrvatske koje kreće u subotu i obuhvaća čak tri popularne igre: League of Legends, Fortnite i FIFA-u 19.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 88
VIDEO

VIDEO Ovaj humanoidni robot kreće se kao ni jedan do sada
NOVA GENERACIJA

VIDEO Ovaj humanoidni robot kreće se kao ni jedan do sada

Boston Dynamics je predstavio svoju sljedeću generaciju humanoidnog robota, potpuno električnog Atlas robota

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'
SKENDERICA 1912

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'

Od samog otvaranja, u restoran Skenderica dolaze gosti željni jednostavne, domaće hrane. Sir i vrhnje koje nabavljaju na Kvatriću ide u najfinije štrukle
Da nije stranih sudaca, imali bismo pakao, a želim zaigrati za Rijeku, ali mi Sopić neće dati!
DAMIR MIŠKOVIĆ ZA 24SATA

Da nije stranih sudaca, imali bismo pakao, a želim zaigrati za Rijeku, ali mi Sopić neće dati!

Plus+ Naslov iz 2017. nas je financijski unazadio dvije godine, a vjerojatno će i ovaj. Ali ovaj put imamo puno ponuda za sve naše igrače, ali najviše za jednog. Uvjeren sam da će Rijeka biti prvak, kaže Damir Mišković