Obavijesti

Tech

Komentari 4

Sve o fintech eri otkrivaju stručnjaci na Digital Takeoveru

Sve o fintech eri otkrivaju stručnjaci na Digital Takeoveru

Na jednoj od panel diskusija Digital Takeovera u organizaciji 24sata i glavnog sponzora Hrvatskog Telekoma vruća tema bit će i fintech. Domaći financijski stručnjaci odgovorit će na najvažnija pitanja vezana za financijsku tehnologiju.

VIDEO

U društvu s trendom otvorenog bankarstva stiže i sve više, kako ih na stranim tržištima popularno nazivaju, “fintech disruptora” i brojnih fintech mogućnosti, a osim stranih rješenja vidimo kako ovaj trend donosi veliki interes i među hrvatskim start-upima i kompanijama. Na ove brojne domaće i strane fintech igrače banke nikako ne ostaju ravnodušne nudeći i razvijajući svoja rješenja – jer je više nego ikad važno držati korak s rapidnom promjenom financijskog tržišta kako bi se ostalo u igri. Samo neka od pitanja na koja će panel odgovoriti su što nas čeka na polju FinTecha u Hrvatskoj, a što na globalnoj sceni?

Osim toga – problematizirat će se i uvođenje EU direktive PSD2 te koja je je budućnost financial advisory alata? Čeka li nas osobni bankar i savjetnik na zaslonu mobitela ili smartwatcha i što je s krajnjim korisnicima – jesu li sigurni u novom financijskom dobu? Moderator Oleg Maštruko će zajedno s ostalim panelistima odgovoriti na ta, ali i mnoga druga pitanja na ovogodišnjem Digital Takeoveru.

Oleg Maštruko, glavni je urednik i kolumnist hrvatskog časopisa za IT profesionalce i internetske stranice Mreža. Maštruko je i izvršni producent okruglog stola Mreža Smart Day te organizator poslovnih konferencija i događanja, a na najvećem regionalnom inovacijskom i transformacijskom summitu 13. ožujka na Zagrebačkom Velesajmu razgovarat će s hrvatskim stručnjacima o financijskim tehnologijama i budućnosti tržišta novca. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Vodeći virtuozi inovacija na expo dijelu Digital Takeovera
Vodeći virtuozi inovacija na expo dijelu Digital Takeovera

Interaktivna rasprava stručnjaka o Blockchain tehnologiji, umjetnoj inteligenciji i podatkovnoj znanosti 

Jedan od panelista je Boris Agatić, stručnjak koji se posljednje 4 godine intenzivno bavi područjem blockchain tehnologije i fintecha, a panel diskusiji doprinosi upravo bogatim iskustvom u ovim područjima zahvaljujući kojem je do sada održao dvadesetak predavanja na raznim IT konferencijama. Agatić je danas priznati stručnjak za održavanje informatičkih sustava digitalnog marketinga, dizajna korisničkog iskustva, weba i softverskog razvoja, a intenzivno se bavi i područjima Internet of things i Machine Learning, podatkovnom znanošću i edukacijom. 

Shazam za video premijerno na Digital Takeoveru u ožujku 2020.!
Shazam za video premijerno na Digital Takeoveru u ožujku 2020.!


Uz njega će na panelu sudjelovati i Filip Šaravanja, viši analitičar i fintech koordinator koji upravlja radom prvog regulatornog Inovacijskog huba u Hrvatskoj, HANFA-inog Inovacijskog kluba, a iza njega je više od šest godina iskustva rada na infrastrukturi tržišta kapitala i problemima u vezi sa zlouporabom tržišta. Šaravanja je ekspert u analizi učinaka novih tehnoloških rješenja u kontekstu reguliranog poslovanja s naglaskom na tržišni integritet, sistemske rizike i zaštitu potrošača. Predano proučava elemente na kojima se temelji budućnost financijskih usluga i radi na povezivanju pravnog razumijevanja i disruptivnih tehnologija. 

 

 

Također, na panelu će svoje iskustvo i znanje podijeliti i Ana Zovko, direktorica Sektora za digitalni razvoj u Croatia osiguranju, gdje vodi projekte digitalne transformacije poslovanja i unaprjeđenja korisničkog iskustva te razvoj inovativnih digitalnih ponuda za klijente. Ana Zovko višegodišnju karijeru izgradila je u sektoru telekomunikacija gdje je ostvarila brojna postignuća u područjima digitalizacije, marketinga, strategije i ljudskih resursa. U Hrvatskom Telekomu vodila je projekte digitalizacije i agilne transformacije kompanije, projekte razvoja novih telekomunikacijskih proizvoda i usluga, uvela je novi model vrednovanja radnih mjesta i modele sustava upravljanja učinkom za zaposlenike te je sudjelovala na projektima velikih akvizicija Hrvatskog Telekoma. Magistrirala je na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu gdje završila i MBA studij. Također je magistrirala i na Leeds Metropolitan Universityu u području međunarodnog menadžmenta i marketinga.


Martinčević i Vuković eksperti su za aktualne ekonomske politike 

Linardo Martinčević, priznati je stručnjak za teme vezane uz financijske tehnologije i međunarodne financije. U Hrvatskoj narodnoj banci radi od 2007. otkad se intenzivnije bavi i stručno usavršava na područjima ekonomskih politika i financija. Trenutačno radi na poslovima vezanim za međunarodne financijske institucije i biti će svakako zanimljivo čuti što će Linardić otkriti o kretanjima na domaćem i globalnom tržištu kapitala. 
U panelu o FinTechu sudjelovat će i Vuk Vuković, jedan od osnivača i izvršni direktor tvrtke Oraclum Intelligence Systems sa sjedištem u Ujedinjenom Kraljevstvu. Njegova kompanija koristi se društvenim mrežama za predviđanje rezultata izbora, kretanja na tržištu, potražnje za određenim proizvodima i ponašanja kupaca. Njihov rad obuhvaća i provođenje složenih anketnih istraživanja te izradu modela podatkovne znanosti. Vuk je magistrirao na sveučilištu London School of Economics i doktorirao na Sveučilištu u Oxfordu, a dodatno se školovao na Berkelyu i Harvardu. 

Cjelodnevni spektakl predstavlja pogleda u budućnost  

U više od 20 sati programa posjetitelji će čuti više od 40 svjetskih i domaćih predavača i stručnjaka među kojima se ističe keynote speaker koji prvi put dolazi u ovaj dio Europe Marc Randolph, suosnivač globalnog diva Netflix čiji su filmovi ove godine među glavnim favoritima za nagradu Oscar. Tu je i megapopularni Stelarc, slavni australski umjetnik i performer, Mate Rimac i Ivan Mrvoš kraljevi startupa, Korado Korlević, vodeći hrvatski astronom i znanstvenik, Lars Silberbauer, digitalni genije iz LEGO svijeta, Dr. Morgaine Gaye, svjetska food futuristica, Zlatko Dalić, jedan od najbolji svjetskih trenera, Tanja Bivic Plankar, predsjednica organizacije Blockchain Alliance Europe, Elias Aalto,  suosnivač globalne kompanije za dostavu hrane iz Wolta, Stine Bjerre Herdel, danska stručnjakinja za razvoj digitalnih medija ali i razni državnici, vizionari, inovatori, tehnološki izumitelji, financijski i digitalni eksperti i marketinški stručnjaci. Svi oni zajedno obradit će inovacije i digitalnu transformaciju svih industrija – od telekomunikacija, financija, automobilske, medijske i prehrambene industrije, farmacije, retaila i mnogih drugih.

Blockchain više nije misterij. Educiraj se na Digital Takeoveru!
Blockchain više nije misterij. Educiraj se na Digital Takeoveru!

Ovogodišnji Digital Takeover ekskluzivno otvara i expo dio na kojem će brojne hrvatske kompanije predstaviti svoje inovacije i najnovija tehnološka dostignuća. Posjetitelji će tako moći vidjeti i isprobati AIR-RMLD bespilotne letjelice koje dostavljaju poštu, Iron Bull najnoviju atrakciju iz svijeta igračaka - tenk koji ispaljuje projektile, kamere koje očitavaju spol i dob iz programa zaštite Securitas Hrvatska, ExRey aplikaciju, svojevrsni shazam za video, pametne Greyp bicikle Mate Rimca, VR Pole indoor i outdoor uređaj za prikaz lokacija u VR-u. Tu su i inovacijski proizvodi tvrtke Holofiction, specijalizirane za razvoj 3D tehnologije, ekološki održive Miret tenisice, te niz drugih atraktivnih tehnoloških inovacija aktualnih na globalnom tržištu poput višenamjensku aplikaciju za evente Spootsie koju će posjetitelji tijekom Digital Takeovera imati na raspolaganju i čije će prednosti kao krajnji korisnici moći iskoristiti za još jednostavnije networkanje i praćenje programa summita.

SUPER PRILIKA Osvojite ulaznice za Digital Takeover!
SUPER PRILIKA Osvojite ulaznice za Digital Takeover!

Digital Takeover poseban naglasak stavlja na aktivni networking apostrofirajući ih kao neophodne alate u stvaranju kvalitetne biznis transformacije i općenito poslovne klime u društvu čime evidentno postaje nezaobilazan događaj u 2020.
Stoga ne propustite priliku nabavite svoju kartu. Kupnjom paketa kotizacija možete ostvariti značajne uštede u odnosu na redovnu vrijednost paketa:
4 + 1 gratis – 20% uštede
9 + 3 gratis – 25% uštede
12 + 5 gratis – 30% uštede

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Emil Tedeschi: Ne postoji kristalna kugla koja garantira uspjeh
DIGITAL TAKEOVER

Emil Tedeschi: Ne postoji kristalna kugla koja garantira uspjeh

Predsjednik Uprave Atlantic Grupe jedan je od najuspješnijih biznismena u Europi, a njegov poslovni put do vrha inspirativna je priča o poslovanju u kojem uvijek treba imati rješenje u rukavu za najgore situacije

Evo kako kupovati povoljnije nakon sezonskih sniženja
ZNAČAJNA UŠTEDA

Evo kako kupovati povoljnije nakon sezonskih sniženja

Ljetna sezonska sniženja su završila, no to ne znači i kraj popustima i niskim cijenama. Ako pomnije pratimo ponude u trgovinama i web shopovima, proizvode po sniženim cijenama možemo kupovati tijekom cijele godine
Znate li što je kriptomarka? Evo kako izgleda prva hrvatska
Marka iz budućnosti

Znate li što je kriptomarka? Evo kako izgleda prva hrvatska

Uskoro će se na domaćem tržištu pojaviti prva digitalno-analogna kombinacija poštanske marke, čiji će dio služiti za uobičajeno slanje pošte, a dio za korištenje na blockchainu