Tech

Komentari 2

Tesla će u tvornici kod Berlina zaposliti čak 12.000 radnika

Tesla će u tvornici kod Berlina zaposliti čak 12.000 radnika

Američki proizvođač električnih automobila Tesla najavio je zapošljavati 12.000 radnika. Tvornica bi u maksimalnom kapacitetu mogla zapošljavati i do 40 tisuća radnika, napominje američka kompanija

Američki proizvođač električnih automobila Tesla najavio je da će njegova nova tvornica blizu Berlina zapošljavati 12.000 radnika kada proradi punim kapacitetom.

U teoretskoj budućoj završnoj fazi širenja, koje je za sada "hipotetičko", tvornica bi u maksimalnom kapacitetu mogla zapošljavati i do 40 tisuća radnika, napominje američka kompanija u priopćenju.

Proizvodnja električnih automobila započet će u Gruenheideu u srpnju. Pogon je smješten u šumovitom području uz jezero, 30-ak kilometara jugoistočno od centra Berlina, na rubu prirodnog rezervata, a proizvodit će 500 tisuća vozila godišnje.

Teslin izvršni direktor Elon Musk želi na toj lokaciji izgraditi i najveću svjetsku tvornicu baterija i time dodatno povećati iznos ulaganja, koje prema glasinama u industrijskim krugovima doseže milijardu eura, navodi novinska agencija dpa.