Obavijesti

Tech

Komentari 0

Tvrtka GROHE opremila Školu za montažu instalacija: Treba nam više vodoinstalatera

Tvrtka GROHE opremila Školu za montažu instalacija: Treba nam više vodoinstalatera
1

Tvrtka GROHE u Hrvatskoj provodi međunarodni program edukacije i opremanja strukovnih škola u području modernih vodovodnih instalacija. Već su sklopili suradnju sa školama u Splitu i Sisku

VIDEO

Potpora u vidu opreme i obuke, koju smo dobili pristupanjem u GIVE program, veliki je poticaj i učenicima i njihovim profesorima u svakodnevnoj nastavi. Zahvalni smo što smo jedna od prve tri škole s kojima GROHE surađuje u Hrvatskoj jer tako našim učenicima omogućavamo da postanu još kvalitetniji majstori, kojih u našoj zemlji posljednjih godina zaista nedostaje, kazao je u utorak Darko Sušac, ravnatelj Škole za montažu instalacija i metalnih konstrukcija u Zagrebu.

Tamo je svečano predstavljen međunarodno akreditirani program stručnog osposobljavanja i edukacije u području vodovodnih instalacija koji u hrvatske strukovne škole dovodi međunarodna sanitarna tvrtka GROHE. Suradnja kroz ovaj program već je uspješno ostvarena i s Obrtno tehničkom školom u Splitu te Industrijsko-obrtničkom školom u Sisku. GROHE na ovaj način srednjim strukovnim školama u Hrvatskoj osigurava kvalitetan materijal za obuku, modernu opremu te pismeni ispit.

Stipendije s GROHE partnerima

- Drago mi je što su prepoznali deficit spomenutog zanimanja i pristupili mu osmišljavanjem programa kao što je GIVE. obrtničke škole prošle godine u velikoj mjeri popunile kvote za obrazovne programe vodoinstalatera, za kojima vlada velika potražnja - istaknuo je Sušac.

Na predstavljanju su se učenici upoznali s proizvodima s kojima će raditi. Polaznici će, osim pristupa najsuvremenijim rješenjima u sanitarnoj industriji, proći tečajeve koje vode iskusni tehničari, a nakon uspješnog polaganja pismenih ispita, dobit će međunarodno priznati certifikat koji će doprinijeti lakšem zapošljavanju nakon završetka formalnog obrazovanja. Osim toga, GROHE će učenicima omogućiti asistenciju pri zapošljavanju ili mogućnost radnog iskustva kod svojih partnera.

Edukacije u više od 60 škola

- Veliko nam je zadovoljstvo što, kao tržišni lider, imamo priliku osigurati učenicima kvalitetne temelje za stjecanje stručnog i praktičnog znanja za budućnost, koje prati današnje trendove i standarde u sanitarnoj industriji. Ovo je treća srednja strukovna škola u Hrvatskoj koju smo uspješno opremili, no tek početak naših velikih planova kada je u pitanju ulaganje u strukovno obrazovanje. U tom kontekstu, cilj nam je svim budućim vodoinstalaterima diljem Hrvatske omogućiti pristup GIVE programu koji je zasigurno adekvatna priprema za izlazak na tržište rada. Upravo iz razloga što o spomenutom zanimanju govorimo kao deficitarnom, vjerujem kako će svi koji prođu naš program u najkraćem mogućem roku pronaći posao, kako samostalno, tako i uz našu pomoć - kazala je Martina Džoja Barišić, generalna direktorica GROHE za tržišta Hrvatske i Slovenije.

GROHE je 2021. godine pokrenuo svoj GIVE (engl. GROHE Installer Vocational Training and Education) program s ciljem pružanja dobre osnove za uspješan početak profesionalnih karijera učenicima srednjih strukovnih škola. Dosad je ostvarena suradnja sa 64 škole diljem Europe, Bliskog istoka i Afrike, a cilj tvrtke je edukacijama o suvremenim sanitarnim rješenjima obuhvatiti 5.000 učenika diljem svijeta.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Informatika je u Hrvatskoj i dalje 'muško' zanimanje: Dečki su spretniji s računalima...
STEM JE ZA SVE

Informatika je u Hrvatskoj i dalje 'muško' zanimanje: Dečki su spretniji s računalima...

Istraživanje IDIZ-a pokazuje da su djevojke u Hrvatskoj još nesklone STEM zanimanjima. Razgovarali smo sa stručnjakinjom za AI, dr. Lanom Žajom, zašto je tako i hoće li nas umjetna inteligencija prestići

Lana Žaja: Već razgovaramo o pravima robota, a još nismo riješili ravnopravnost spolova
UMJETNA INTELIGENCIJA U ŠKOLI

Lana Žaja: Već razgovaramo o pravima robota, a još nismo riješili ravnopravnost spolova

Doktorica informacijskih znanosti Lana Žaja objavila je knjigu "Povijest umjetne inteligencije". Razgovarali smo s njom o ženama u STEM-u i primjeni umjetne inteligencije u obrazovanju
Otkrivamo cijene preskupih izleta: Ni ulaznice za muzeje nisu besplatne za učenike
RODITELJI ŠOKIRANI

Otkrivamo cijene preskupih izleta: Ni ulaznice za muzeje nisu besplatne za učenike

Roditelji se pitaju što košta i po 60 eura za dan, u agencijama kažu - mi smo nemoćni, svi računaju punu cijenu, a cijene su od lani porasle od 10 do 15 posto