Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
0 komentara

Završilo je prvo izdanje „Nikola Tesla Ev Rally“ u Zagrebu

Završilo je prvo izdanje „Nikola Tesla Ev Rally“ koji je počeo 27.5. u Rovinju, a završio 31.5. u Zagrebu, nakon naporne i uzbudljive vožnje duge više od tisuću kilometara kroz prekrasne predjele Lijepe naše

Nikola Tesla Ev Rally
Foto: Nikola Tesla Ev Rally
0 komentara

Postavljene su i punionice električnih vozila na lokacijama: Rovinj, Paklenica i Smiljan, dok se za druge lokacije čeka dokumentacija od HEP-a i nadležnog ministarstva. Organizatori relija donirali su jednu punionicu u Memorijalni Centar Nikola Tesla u Smiljanu gdje su dovezli desetak Tesla S modela uz dva Doking električna automobila, te brojne druge modele električnih vozila. 

Bez supporta partnera  poput Dokinga, Hrvatskog telekoma,  Mitsubishi Motorsa, Maistre  i drugih , sve to ne bi bilo moguće na ovakav način realizirati , no posebna podrška projektu stigla je iz neposrednog susjedstva , iz  Slovenije, odakle je i najveći broj vozila sudjelovao na reliju. 

Tu posebno vrijedi istaknuti proizvođača punionica Etrel te tvrtku Avant car, europskog pionira u uslugama e-mobilonosti.  Etabliranim tržišnim pozicijama u segmentima rent-a-car, upravljanje voznim parkom poduzeća te najma vozila s profesionalnim vozačem među prvima u Europi dodali su i rastuće područje električne mobilnosti, čime u Hrvatskoj i široj regiji pružaju potporu strategiji održivog razvoja. 

U Avant car-ovom razvojnom odjelu ističu utjecaj edukacije, infrastrukture punionica, ponude postojećih električnih vozila, naprednih poslovnih modela te obnovljivih izvora energije na ubrzanu implementaciju električne mobilnosti. Uz to, kažu, Hrvatska je kao zemlja, koja je sklona turizmu, idealna za električnu mobilnost pošto bi mnogi strani turisti voljeli koristiti te usluge, te bi došlo do pozitivnih sinergija na području mobilnosti i turizma. 

Avant car je na reliju Nikola Tesla EV inače nastupio sa cijelom električnom flotom, koja pokriva sve ključne automobilske razrede, pa smo tako vidjeli više električnih Smartova, Nissana Leafa (najprodavaniji električni auto u svijetu), Opel Amperu te više Tesli Model S (najdovršeniji električni auto trenutačno). Svi ti tehnološki napredni električni auti su i u Avant car-ovoj ponudi najmova električnih vozila.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message