Obavijesti

Tech

Komentari 24

Želi vječni život: Ray Kurzweil iz Googlea pije po 150 vitamina

Želi vječni život: Ray Kurzweil iz Googlea pije po 150 vitamina
1

Ray Kurzweil kaže da pije oko 150 tableta na dan, vježba i jede zdravo te je zbog toga i njegovo tijelo 'mlađe' na testovima. Želi doživjeti nanotehnološku revoluciju

VIDEO

U potrazi za vječnim životom Googleov direktor Ray Kurzweil svakog dana pije 150 vitamina. Poznati autor, futurist i Googleov šef inženjeringa vjeruje da smo blizu trenutka kad će vječni život postati realnost te je odlučan doći do tamo. Mladoliki 65-godišnjak vjeruje da je ključ do tog znanstvenog napretka sustav mostova koji će tijelu omogućiti da izdrži, a vitamini su prvi most do razvoja tehnologije koja će produžiti život ljudi. 

Za kanadski magazin Maclean's rekao je kako se nada da će ga dodaci prehrani držati dovoljno zdravim do nanotehnološke revolucije. 

Govoreći o svojoj prehrani kaže da je cilj ostati što zdravijim uz prehranu, vježbu i sadašnju medicinu i stići do drugog mosta, koji će biti biotehnološka revolucija u kojoj ćemo moći reprogramirati biologiju bolesti. Sljedeći korak bit će nanotehnološka revolucija u kojoj će sićušni roboti moći poboljšati naš imunološki sustav.

- Možemo stvoriti imunitet koji prepoznaje sve bolesti, a ako se pojavi nova, moći će se reprogramirati kako bi se borili s novim patogenima - kaže Kurzweil. Prema njemu, oni će se moći boriti protiv bolesti, poboljšati zdravlje i omogućiti nam da dulje ostanemo aktivniji. 

Biologiju ljudskog tijela usporedio je sa softverom te rekao kako su u našem tijelu bilijuni stanica koji se vode istim softverskim procesima. 

- Svi hodamo sa zastarjelim softverom koji je 'napisan' u nekom drugačijem vremenu - objašnjava i dodaje kako svi imamo receptore inzulina koji žele zadržati svaku kaloriju. To je imalo smisla prije 10.000 godina, kada smo puno radili, a dobili malo kalorija te nismo imali kako skladištiti hranu, kaže Kurzweil i naglašava kako želi genima reći da to više ne moraju raditi. Ovdje je mislio na eksperiment na miševima kojima su isključili taj receptor. Miševi su nastavili jesti, ostali mršavi i nisu dobili dijabetes ili razvili srčane bolesti te su živjeli 20 posto dulje. 

Ranije je govorio da ćemo krajem 2020-ih u tijelima imati nanobote koji će uklanjati masnoće i osiguravati hranjive sastojke, što bi značilo da možemo jesti koliko i što želimo. Trenutno radi na razvoju pametnijih računala, što bi mogao biti prvi korak prema takvim tehnologijama. Jedan od zadataka je poboljšati razumijevanje ljudske komunikacije. 

Digitalno besmrtni: 'Uploadat' ćemo naše umove u računala

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 24
VIDEO

VIDEO Svakih 28 sekundi izrade Honor mobitel i nikad ne staju. Zavirili smo u pogon budućnosti
STOTINE MILIJUNA ZA RAZVOJ

VIDEO Svakih 28 sekundi izrade Honor mobitel i nikad ne staju. Zavirili smo u pogon budućnosti

Honor je uložio 200 milijuna dolara u razvojni centar u Shenzhenu, a mi smo bili prvi mediji koji su ga posjetili. Ovdje rade na telefonima koji stižu za dvije ili tri godine, a posjetili smo i tvornicu u kojoj su sami razvili robote za izradu uređaja

Elon Musk u posjetu Kini zbog pregovora o uvođenju softvera za autonomnu vožnju
NENAJAVLJENI POSJET

Elon Musk u posjetu Kini zbog pregovora o uvođenju softvera za autonomnu vožnju

Direktor Tesle Elon Musk u nedjelju je doputovao u nenajavljeni posjet Pekingu gdje bi se trebao sastati s visokim dužnosnicima i s njima razgovarati o uvođenju softvera za autonomnu vožnju (FSD) i o dozvoli za prijenos podataka u inozemstvo
Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati
GRGO ŠIPEK

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati

Glazba je triljskom reperu, kako je znao reći, spasila život. Krajem srednje škole s prijateljem je osnovao grupu III. Čin