Obavijesti

Sport

Komentari 272

Grci kaznili oslabljenu ekipu Hrvatske: Prvi Perasov poraz

Grci kaznili oslabljenu ekipu Hrvatske: Prvi Perasov poraz
7

Hrvatska košarkaška reprezentacija izgubila je prvu utakmicu pod vodstvom novog izbornika Velimira Perasovića. U Areni je Grčka u završnici došla do slavlja 72-70

VIDEO

Nakon deset uzastopnih pobjeda pod vodstvom Velimira Perasovića, hrvatska košarkaška reprezentacija upisala je prvi poraz. Grčka je u drugom kolu EuroBasketa slavila u napetoj završnici 72-70 iako je oko 35 minuta Hrvatska bila u dobitničkoj poziciji.

U momčadi domaćina nije bilo Bojana Bogdanovića kojem su liječnici zabranili nastup zbog blažeg potresa mozga u utakmici protiv Slovenije, ali mu nisu mogli zabraniti i dolazak na klupu. To se nije osjetilo na početku utakmice, ali jest na kraju, u odlučujućim trenucima, kad ne nedostajalo svježine.

Već na samom startu Hrvatska se preko Šarića i Drapera odvojila na lijepih +5. Kad su se tome priključili Ukić i Simon, koji je ponovno bio najraspoloženiji hrvatski pojedinac, nakon prve četvrtine imali smo 18-11.

Spanoulis je držao Grke na pristojnom odstojanju u drugoj dionici, spustili su se gosti na 27-24, ali nove dvije trice Simona donijele su nam velikih 33-26 minutu prije kraja poluvremena. U samom finišu Grčka je smanjila na -5.

Trica je bila glavni adut Hrvata u nastavku utakmice, u manje od pet minuta nastavka zabili smo ih četiri od četiri pokušaja (od čega dvije Hezonjine) i odlijepili se na 49-39. Iako ih je publika ometala u svakom napadu, Grci se nisu predali i do kraja četvrtine smanjili su na -6.

Ali tu nisu stali. Skraćena rotacija Hrvatske došla je na naplatu u zadnjih deset minuta, a Grci su nam prodali nekoliko kontri i došli do vodstva četiri minute prije kraja. Hrvatska je preko Hezonje vratila prednost, ali potom su Grci napravili novu seriju 6-0 i praktički osigurali pobjedu.

Kruno Simon imao je dva slobodna bacanja tri sekunde prije kraja. Prvo je pogodio, drugo namjerno promašio i potom imao šut za produžetak, ali lopta je ostala na obruču i bodovi su otišli gostima.

Simon je na kraju ponovno bio najbolji pojedinac Hrvatske s 18 koševa i pet skokova, a pratio ga je Žorić s 14 koševa. Dario Šarić ubacio je 11. Kog Grka Spanoulis je imao 16 poena, Printezis 13, Bourousis 10.

Sljedeću utakmicu Hrvatska igra u utorak u 21 sat protiv Makedonije. Ponedjeljak je dan odmora za sve momačdi zagrebačke skupine.

EuroBasket 2015., skupina C, 2. kolo:

  • Grčka - Hrvatska 72-70 (13-18, 15-15, 23-24, 21-13)

Skupina A (Montpellier)

  • Rusija - Finska 79-82
  • Finska - Izrael 66-79
  • Bosna i Hercegovina - Francuska 54-81

Skupina B (Berlin)

  • Srbija - Njemačka 68-66
  • Island - Italija 64-71
  • Turska - Španjolska 77-104

Skupina C (Zagreb)

  • Nizozemska - Makedonija 71-78
  • Slovenija - Gruzija 79-68
  • Grčka - Hrvatska 72-70

Skupina D (Riga)

  • Estonija - Belgija 55-84
  • Latvija - Litva 49-68
  • Ukrajina - Češka 64-78
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 272
VIDEO

Usik je apsolutni prvak svijeta! U spektaklu je pobijedio Furyja
ČUDESAN MEČ U RIJADU

Usik je apsolutni prvak svijeta! U spektaklu je pobijedio Furyja

Prvi put nakon 25 godina dobili smo apsolutnog prvaka u teškoj kategoriji, a tu laskavu titulu u Saudijskoj Arabiji osvojio je Oleksandr Usik koji je podijeljenom odlukom sudaca slavio protiv Tysona Furyja

Gdje gledati Fury - Usik: Sve što trebate znati o meču stoljeća
SVE O BORBI

Gdje gledati Fury - Usik: Sve što trebate znati o meču stoljeća

Prema saznanjima Fury će za borbu zaraditi 105 milijuna dolara, dok će Usik zaraditi 45, ali od toga će donirati milijun i pol dolara za Ukrajinu
VIDEO Slaven - Dinamo 2-3: Klinci i rezerve srušili Belupo uoči uzvrata s Rijekom u Kupu
GOLIJADA U KOPRIVNICI

VIDEO Slaven - Dinamo 2-3: Klinci i rezerve srušili Belupo uoči uzvrata s Rijekom u Kupu

U sadržajnoj utakmici 35. kola HNL-a palo je pet pogodaka. Dinamo je gubio pa okrenuo, a na koncu do slavlja stigao u 93. minuti. Šansu su dobili juniori i rezervni igrači, a debitirao je sin trenera Sergeja Jakirovića