Obavijesti

Video

Komentari 95

BB Marijan prošao je Oluju i Bljesak i bio ranjavan dva puta

Zbog žene je ostavio posao u Švicarskoj, a kako kaže prijatelj, tad je umalo upao u dugove. Po zanimanju je kuhar, a za prijatelje često voli pripremati jela....

VIDEO

Ostao sam mlad bez staraca. Živio sam malo kod kumova, pa kod tete, rekao je Marijan Lisak (48) sustanarima dok su bojili uskrsna jaja u humanitarne svrhe.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:10

Ukućanima se povjerio kako mu je otac umro kad je imao dvije godine i da ga se ni ne sjeća. Majka je preminula kad je imao 14, a o tome kako su umrli nije htio govoriti. Bio je štur i kratak.
- Nije za javnost - rekao je Lisak, bivši pripadnik 1. gardijske brigade i ATJ Lučko. Iako je rođen u Zagrebu, Marijan već godinama živi na Jadranu.

Kako kaže njegovu sinu Martinu (24) odgovara ta klima.
Lisak je rastavljen i s bivšom suprugom ima sina koji je student posljednje godine novinarstva. O sinu, kažu prijatelji, stalno priča.

BB Anezi je tračala Luciju, pa saznala da će postati majka...
BB Anezi je tračala Luciju, pa saznala da će postati majka...


- Mi imamo prijateljski odnos. Znao me odvesti i u izlazak - ispričao nam je nedavno student. Nakon razvoda doživio je još jedan ljubavni brodolom.


Ratne godine

Zbog žene je ostavio posao u Švicarskoj, a kako kaže Martin, tad je umalo upao u dugove. Po zanimanju je kuhar, a za prijatelje često voli pripremati jela.


- Stalno nešto priprema, Marijan je odličan kuhar - ispričao nam je njegov prijatelj Željko Zmiša (44). Upoznali su se u motoklubu Tigrovi, a obojica su i hrvatski branitelji.
- Istina je, Marijan je bio ranjavan dva puta. Obojica smo prošli Domovinski rat, ali nikad o tome ne pričamo. Izbjegavamo te priče - rekao je Zmiša. Max se ne voli prisjećati rata, u kojemu je bio od početka.

BB Bojan: 'Otvorio sam se... Počelo mi je biti stalo do ljudi'
BB Bojan: 'Otvorio sam se... Počelo mi je biti stalo do ljudi'

Tad je prošao gotovo cijelu Hrvatsku, bio je u Bljesku i Oluji, te je tijekom ratnih godina ranjavan čak dva puta. Osim toga, prošao je čak osam operacija. Posljednjih godina organizira sportsko-rekreacijska natjecanja vojnih invalida

.
- I u mladosti se volio baviti sportom. Rado je igrao nogomet, a s tim je nastavio i nakon rata - govori nam Zmiša. Dodaje kako je Max aktivan u raznim aktivnostima i da su njegova velika ljubav motocikli. Motocikli su ih i spojili, i to u motoklubu Tigrovi, u koji je Marijan Lisak prešao nakon što je bio u Veteranima.

'Igrokaz' Luke Roka: Ipak nije tetovirao ime svoje BB ljubavi
'Igrokaz' Luke Roka: Ipak nije tetovirao ime svoje BB ljubavi


- Većinom su branitelji i bajkeri u klubu - kaže Zmiša. Osim na moto susrete, Tigrovi odlaze odati počast svojim stradalim i nestalim prijateljima i kolegama iz rata. 
- I kad ne idemo ciljano tamo, stanemo kraj spomenika ili groba i zapalimo lampaš poginulima - priča Lisakov prijatelj. Obilježavaju sve godišnjice i obilaze druge klubove.

Omiljen u društvu


- Max uvijek ide s nama. Nikad ne propušta susrete i godišnjice - ispričao nam je Zmiša.
Prisjetio se i obilježavanja Oluje 2015. godine.
- Bili smo u Kninu i Čavoglavama. Družili smo se i s Thompsonom - govori bajker. Lisak je i sina Martina jednom odveo na mini turneju motociklom.
Marijan je, prema riječima prijatelja bajkera, omiljen u društvu.

Trenutačno je slobodan, a Zmiša priča kako je Lisak često u ženskom društvu i da im je on zanimljiv. Kaže kako ga čudi da se u Big Brother kući drži po strani.
- Ne znam zbog čega je tako, on je inače dominantniji. Sve nas je iznenadio - govori Zmiša. U reality show je ušao zbog novca, a kad je prijateljima objavio da odlazi u izolaciju, svi su bili u čudu.
- Mislili smo da se zeza - smije se Zmiša. Kaže kako mu je žao što nije bio zapovjednik u tjednom zadatku.
- Onda bi bili red i disciplina - rekao je bajker.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 95
VIDEO

Šebalj: 'Zbog zgrada u centru grada ne vidiš dobro križanje...'
TKO JE KRIV?

Šebalj: 'Zbog zgrada u centru grada ne vidiš dobro križanje...'

Nova epizoda Tko je kriv? govori o nesigurnim vožnjama po centru grada, što zbog rasporeda zgrada, ali i reklama, te kako se voziti u slučaju da koristite traktor...

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac
VATRENI AS OTVORENO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac

Nikad nisam stigao zahvaliti Mariju Budimiru za prvi gol u Dinamu, pet puta kaznili su me zbog kašnjenja, a u Dinamu je minuta kašnjenja 100 eura! Stotine Brazilaca prijetile su mi smrću nakon gola na SP-u...
U Južnoj Koreji rijetko ćete sresti osobe s dioptrijskim naočalama: Znate li zašto?
'RENTATE' LI SVOJ VID?

U Južnoj Koreji rijetko ćete sresti osobe s dioptrijskim naočalama: Znate li zašto?

Iako je to na našim prostorima možda nepojmljivo, u južnokorejskoj kulturi smatraju da, ako osobe starije od 20 godina nose naočale za vid, imaju 'loše roditelje' koji na vrijeme nisu ispravili dioptriju djetetu kad je to bilo potrebno