Video

Komentari 21

Biciklist Hrvoje obišao je cijeli svijet pa poručio: 'Najbolja energetska pločica je slanina...'

Biciklist Hrvoje obišao je cijeli svijet pa poručio: 'Najbolja energetska pločica  je slanina...'

Putopisac Hrvoje Jurić obišao je biciklom cijeli svijet, a mi smo ga pratili na putu od Đakova do Papuka. Otkrio nam je kako početi biciklirati, koje staze su najbolje i što jesti po putu...

Obišao sam mjesta za koja nisam ni znao da postoje, a sve zahvaljujući biciklu, rekao nam je Hrvoje Jurić, biciklist i putopisac kojemu je bicikl ljubav još od 2011. godine, a skoro da se može reći da je biciklom obišao cijeli svijet.

POGLEDAJTE VIDEO:

Sa svojim biciklom povezao nas je iz Đakova do Papuka, a dužina rute bila je 95 kilometara. Upravo na toj turi se pripremao i za put oko svijeta, a kako i ne bi kada je priroda na tom dijelu predivna. Opisao nam je i svoju ljubav prema bicikliranju.

- Kada sjednem na bicikl, kao da se spojim s tom cestom i samo vozim i vozim... Spontano sam krenuo u tu priču. Ispostavilo se da je biciklizam nešto što sam oduvijek htio, ali prije jednostavno nisam imao prilike, ili se jednostavno nisam odvažio na to - rekao je Hrvoje i dodao da je samo zahvaljujući biciklu otkrio puno toga, a najviše prirodne ljepote.

Nakon 17 kilometara uslijedio je blagi uspon za kojega je Hrvoje rekao da će biti biti pravi ispit snage. 

- Kada idete na bicikliranje, najvažnije je osjetiti kada treba stati. To može biti bilo kada, samo trebate znati procijeniti. Važno je piti dosta tekućine, a najbolje energetska pločica mi je slanina - objasnio je Hrvoje koji po vožnji zna potrošiti i po osam tisuća kalorija.

Na pola puta je zaključio da su veliki prijevoji iza njega, teži dio puta je odrađen, preostalo je samo završiti posao.

- Papuk mi je još uvijek neistražen. Cijeli taj krug slavonskog gorskog prstena sadrži 320 kilometara ucrtane staze za planinarenje. Sada idemo na uspon na Anđine barake - rekao je pred kraj Hrvoje i poručio:

- Važno je samo krenuti, prvo po pet ili deset kilometara, a onda na duže relacije. Samo se ne treba bojati. Pustite cesti da ona odradi svoje - zaključio je Hrvoje Jurić