Obavijesti

Video

Komentari 21

Biciklist Hrvoje obišao je cijeli svijet pa poručio: 'Najbolja energetska pločica je slanina...'

Biciklist Hrvoje obišao je cijeli svijet pa poručio: 'Najbolja energetska pločica  je slanina...'
4

Putopisac Hrvoje Jurić obišao je biciklom cijeli svijet, a mi smo ga pratili na putu od Đakova do Papuka. Otkrio nam je kako početi biciklirati, koje staze su najbolje i što jesti po putu...

VIDEO

Obišao sam mjesta za koja nisam ni znao da postoje, a sve zahvaljujući biciklu, rekao nam je Hrvoje Jurić, biciklist i putopisac kojemu je bicikl ljubav još od 2011. godine, a skoro da se može reći da je biciklom obišao cijeli svijet.

POGLEDAJTE VIDEO:

Sa svojim biciklom povezao nas je iz Đakova do Papuka, a dužina rute bila je 95 kilometara. Upravo na toj turi se pripremao i za put oko svijeta, a kako i ne bi kada je priroda na tom dijelu predivna. Opisao nam je i svoju ljubav prema bicikliranju.

- Kada sjednem na bicikl, kao da se spojim s tom cestom i samo vozim i vozim... Spontano sam krenuo u tu priču. Ispostavilo se da je biciklizam nešto što sam oduvijek htio, ali prije jednostavno nisam imao prilike, ili se jednostavno nisam odvažio na to - rekao je Hrvoje i dodao da je samo zahvaljujući biciklu otkrio puno toga, a najviše prirodne ljepote.

Nakon 17 kilometara uslijedio je blagi uspon za kojega je Hrvoje rekao da će biti biti pravi ispit snage. 

- Kada idete na bicikliranje, najvažnije je osjetiti kada treba stati. To može biti bilo kada, samo trebate znati procijeniti. Važno je piti dosta tekućine, a najbolje energetska pločica mi je slanina - objasnio je Hrvoje koji po vožnji zna potrošiti i po osam tisuća kalorija.

Na pola puta je zaključio da su veliki prijevoji iza njega, teži dio puta je odrađen, preostalo je samo završiti posao.

- Papuk mi je još uvijek neistražen. Cijeli taj krug slavonskog gorskog prstena sadrži 320 kilometara ucrtane staze za planinarenje. Sada idemo na uspon na Anđine barake - rekao je pred kraj Hrvoje i poručio:

- Važno je samo krenuti, prvo po pet ili deset kilometara, a onda na duže relacije. Samo se ne treba bojati. Pustite cesti da ona odradi svoje - zaključio je Hrvoje Jurić

Pokretanje videa...

Biciklist Hrvoje Jurić: Najbolja energetska pločica za mene je slanina VIDEO
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 21
VIDEO

Gdje na prvi spoj u Ljubljani? Saznali smo od lokalaca!
'KULTURNEJA'

Gdje na prvi spoj u Ljubljani? Saznali smo od lokalaca!

Na JoomBoos YouTube kanalu izašla je prva epizoda našeg novog, superkul serijala 'Kulturneja' u kojem saznajemo gdje su najpopularnija i najfrekventnija mjesta u raznim gradovima diljem Europske unije.

Tko je Ivana Habazin? Izgubila je oca kao beba i prošla pakao, bila u samostanu. Sad je u vrhu
TEŠKA ŽIVOTNA PRIČA

Tko je Ivana Habazin? Izgubila je oca kao beba i prošla pakao, bila u samostanu. Sad je u vrhu

Najbolja hrvatska boksačica Ivana Habazin (34) prošla je trnovit put do svjetskih pojaseva, a 'odustala' je samo jednom u životu...
Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac
VATRENI AS OTVORENO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac

Nikad nisam stigao zahvaliti Mariju Budimiru za prvi gol u Dinamu, pet puta kaznili su me zbog kašnjenja, a u Dinamu je minuta kašnjenja 100 eura! Stotine Brazilaca prijetile su mi smrću nakon gola na SP-u...