Obavijesti

Video

Komentari 32

Bio je izbjeglica, a sad je razvio igru koja simulira njihov život

Bio je izbjeglica, a sad je razvio igru koja simulira njihov život
4

U Južnom Sudanu nije bilo mira. Rat i nasilje nikako nisu mogli prestati. Naša jedina nada je bio život izbjeglica, rekao je, bivši izbjeglica, a sada uspješni programer Lual Mayen (24)

VIDEO

Kada je sa svojom obitelji pobjegao iz Južnog Sudana u azil u Ugandi, Lual je odlučio naučiti programirati. Njegova majka je tri godine štedjela kako bi mu mogla kupiti laptop, a on je svaki dan hodao po tri sata kako bi došao do kafića s internetom i učio i vježbao programiranje. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:23

- Majka me gledala kao da sam lud. Stalno me pitala što radim s tim računalom, ali nikada me nije sputavala - rekao je Lual kojem se upornost isplatila.

Razvio je video igru 'Salaam' što na arapskom znači mir. U njoj igrači mogu iskusiti kakav je zapravo život izbjeglica. Igrači bježe iz ratom pogođene države u potrazi za bolji životom, a na putu im stoje brojne prepreke poput nedostatka hrane i medicinske pomoći.

- Cilj igre je da ljudima lakše objasnimo kakav je zapravo život izbjeglica i da imaju empatije prema njima kada saznaju kroz što oni prolaze - objasnio je Lual. Njegova igra je u kratkom roku dobila globalnu pažnju. Sada je fokusiran na dovođenje igre na još veću platformu. Želi igru omogućiti kroz Facebook Instant Games, a zbog toga je otvorio i svoju tvrtku Junub Games.

- Lual radi razliku u svijetu i inspirira ljude da budu bolji - rekao je jedan od poduzetnika koji je prepoznao njegovu igru kao veliki potencijal. Igra 'Salaam' ima i plemeniti cilj. Svaki puta kada igrači u igri kupuju hranu i lijekove, ta količine šalje se i izbjeglicama u stvarnom svijetu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 32
VIDEO

8 svakodnevnih navika kojima ćete značajno usporiti starenje
ZDRAVLJE I PREVENTIVA

8 svakodnevnih navika kojima ćete značajno usporiti starenje

Slijedeći osam zdravih načina ponašanja moguće je smanjiti biološku dob, otkiva istraživanje. Radi se o svakodnevnim navikama koje su dostupne na jednostavan način

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati
GRGO ŠIPEK

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati

Glazba je triljskom reperu, kako je znao reći, spasila život. Krajem srednje škole s prijateljem je osnovao grupu III. Čin
Vozili smo novu Škodu Kodiaq: Impresivno prostrani SUV
SVJETSKA PREMIJERA

Vozili smo novu Škodu Kodiaq: Impresivno prostrani SUV

Rijetko koji model na tržištu ovdje nudi više prostora, i iskreno, trenutno nam ne pada na pamet ni jedan veliki SUV koji bi imao više prostora od ove Škode