Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Imate priču? Zovite i šaljite! 099/224-2424 za WhatsApp, Viber, MMS, SMS email: reporter@24sata.hr telefon za čitatelje: 01/24-24-242

'Digitalna crkva' fra Ivana: Na YouTubeu pričam s vjernicima

Fra Ivan Lotar iz župe Svetog Antuna iz Zagreba uveo je digitalnu trasformaciju i u vjeru. Već skoro dva mjeseca s vjernicima komunicira preko Instagrama i YouTubea. No naglašava da nema online ispovijedi

Foto: 24sata Video
10 komentara

Pokrenuo sam profil na Instagramu 'Pitaj svećenika' ili @askfrapriest da mogu odgovoriti na probleme mladih i starijih, rekao je na početku fra Ivan Lotar iz župe Svetog Antuna na Svetom Duhu u Zagrebu.

Također, dodaje da ovih dana ljude najviše muči što nemaju sakramenata zbog korona virusa. 

POGLEDAJTE VIDEO: 

- Uskoro ću i na svom YouTube kanalu odgovarati svima na pitanja, ali nema ispovijedi preko YouTube kanala niti preko Instagrama, trebaju se ljudi malo strpjeti da ovo sve prođe - rekao je fra Ivan. 

- Otvoreno je predvorje i vanjsko svetište crkve, ali ostatak nije. Držimo se propisa i nemamo mogućnosti da našu crkvu dezinficiramo svaki dan - rekao je fra Ivan za YouTube kanalu 24sata.

Također, ususret Uskrsu koji će biti drugačiji nego svaki do sada, ovaj franjevac konventualac kaže da će mu biti čudno i tužno.

- Mislim da trebamo živjeti ovaj Uskrs kao i svaki drugi, da se isto prekriži taj uskršnji doručak ili ručak - pojašnjava.

Poručuje da Uskrs ne treba biti "samo jedi i pij nakon korizme".

Više pogledajte na našem YouTube kanalu 24sata. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Subota je dan za odgovaranje na pitanja! I to na slijedeća: 1. Jako volim svoga supruga. Međutim, nakon deset godina braka on se promijenio. Kao da više nije ista osoba. Ne želim se razvesti, ali ne mogu više ovako. Što mi je činiti? 2. Moja supruga se promijenila otkako smo u braku. kada smo "hodali", sve je bilo u redu. Istina, nismo čuvali predbračnu čistoći i nije sve bilo savršeno, ali smo bili uvijek tu jedno za drugo. kako da spasim svoj brak? U videu molim za sve vas, drage gledatelje! U ovim videosadržajima nastojim odgovoriti na vaša pitanja koja mi pristižu na @askfrapriest profilu na Instagramu - svakodnevno! Dakle zaprati: @askfrapriest (IGTV available) PRODUCED AND DIRECTED BY: fra Ivan M. Lotar OFMConv. CAMERA, LIGHT, MONTAGE, SOUND AND REST OF THE STUFF IS MADE BY AUTHOR. Music by: Ansambl Kolbe - "Svetac svega svijeta" musical In association with Veritas - Glasnik sv. Antuna Padovanskog VISIT: veritas.hr & ofmconv.hr All rights reserved - Sva prava pridržana. #knowledge 🧠 #spirituality 🙏🏻 #tobefit 💪🏻 #askfrapriest 🙋‍♂️ #videoresponse 📹 #marriage #brak #vjencanje

Objavu dijeli Pitaj svećenika/askfrapriest (@askfrapriest)

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message