Obavijesti

Video

Komentari 3

Istinito! Otkrili smo kako su papige riješile najveće zločine

Istinito! Otkrili smo kako su papige riješile najveće zločine
1

Papige su vrlo inteligentne ptice koje, osim što cvrkuću i pjevaju, mogu i pričati. Zahvaljujući toj sposobnosti, znale su se "izbrbljati" u ključnim trenucima te tako sudjelovati u otkrivanju raznih zločina

VIDEO

Papige su se pokazale kao vrlo nezgodni kućni ljubimci za određene osobe, dok im je ostatak ljudi vjerojatno zahvalan jer bez njih neki događaji bi zauvijek ostali misterij.

Što su papige znale sve otkriti, pogledajte u videu.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:43

Žena u Kuvajtu, gdje je preljub ilegalan, duže je vrijeme sumnjala da ju muž vara s njihovom spremačicom. Vidjela je to po nekim sitnim znakovima, kao što je njegova nervoza svaki put kad bi ona došla kući ranije s posla. Tek kad je njihova papiga krenula "tepati" slatke riječi koje on njoj nije govorio, otišla je na policiju. Ipak, taj dokaz nije bio dovoljan jer je papiga te riječi mogla čuti i na televiziji.

Dečko se iznenadio kada je čuo svoju papigu kako govori: "Hiya Gary!" svaki puta kada njegovoj djevojci zvoni mobitel. S obzirom da njegovo ime nije bilo Gary, postao je sumnjičav, pogotovo kada je čuo papigu kako govori "I love you, Gary!" te oponaša zvuk ljubljenja kada bi ime Gary bilo spomenuto na televiziji. Suprotstavio se svojoj djevojci i ona je priznala kako ima aferu. Ne samo da je nakon toga izgubio djevojku nego se morao odreći i papige nakon što je nastavila oponašati iste zvukove.

Kada je starija žena pronađena na samrti u svom domu u Južnoj Karolini, njena kći je optužena za zlostavljanje i zanemarivanje (žena je umrla sljedeći dan). Policija je čula papigu kako stalno zove u pomoć i na kraju se smije. Zaključili su da je to bilo oponašanje dijaloga između majke i kćeri.

Kada je u Michiganu čovjek pronađen mrtav u svom stanu, njegova papiga je ponavljala dijalog i oponašala muški i ženski glas iz čega su mogli zaključiti kako je muškarac rekao ženi da ga ne upuca i tako je sve otkriveno. Žena je optužena za ubojstvo i privedena. Preostalo je samo vidjeti hoće li papigine riječi biti važeće na sudu.

Čak i u 19. stoljeću kada je kriminalac Victor Chevalier kojeg je tražila policija, pobjegao sa svojom papigom iz kuće u kojoj je živio sa suprugom Marie, papiga je ponovno pomogla rješavanju slučaja. Policajac je bio pozvan na sasvim drugo mjesto nepovezano s prvim slučajem, ali je tamo čuo papigu kako govori: "Totor! Riri!", što su bila imena kućnih ljubimaca od Victora i Marie, a kasnije mu je papiga pomogla i pronaći Victora.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

8 svakodnevnih navika kojima ćete značajno usporiti starenje
ZDRAVLJE I PREVENTIVA

8 svakodnevnih navika kojima ćete značajno usporiti starenje

Slijedeći osam zdravih načina ponašanja moguće je smanjiti biološku dob, otkiva istraživanje. Radi se o svakodnevnim navikama koje su dostupne na jednostavan način

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati
GRGO ŠIPEK

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati

Glazba je triljskom reperu, kako je znao reći, spasila život. Krajem srednje škole s prijateljem je osnovao grupu III. Čin
Vozili smo novu Škodu Kodiaq: Impresivno prostrani SUV
SVJETSKA PREMIJERA

Vozili smo novu Škodu Kodiaq: Impresivno prostrani SUV

Rijetko koji model na tržištu ovdje nudi više prostora, i iskreno, trenutno nam ne pada na pamet ni jedan veliki SUV koji bi imao više prostora od ove Škode