Obavijesti

Video

Komentari 15

Upoznali su se u Indiji, a sada skupa stopiraju: 'Naoružajte se strpljenjem i dobrom voljom...'

Upoznali su se u Indiji, a sada skupa stopiraju: 'Naoružajte se strpljenjem i dobrom voljom...'
3

U novom serijalu 24sata ORIĐIĐI PRODUKCIJE, pratite avanture po Lijepoj našoj. Ovoga puta, Tomica Kristić i Lucy Nguyen putovali su autostopom iz Varaždina do Mađerkinog brega

VIDEO

Jedan od najvažnijih savjeta kada putujemo autostopom je prolazak savršenog mjesta za stopiranje. Nije dobro stopirati unutar grada, već na izlazu iz grada, rekao nam je putopisac Tomica Kristić. Ovaj strastveni putopisac, prošao je više od pola svijeta autostopom, a u novoj epizodi serijala 'Put pod noge', krenuo je na put iz Varaždina do Mađerkinog brega.

POGLEDAJTE VIDEO:

Već iskusni putopisac, prije šest godina krenuo je na pravu avanturu. Odlučio je 2015. godine krenuti autostopom od Hrvatske pa sve do dalekog Novog Zelanda. A sada, na svojim putovanjima ima i pratnju. Na putu u Indiji, upoznao je Vijetnamku Lucy Nguyen i zajedno su već tri godine.

- Kada vozač vidi ljubavni par da stopira zajedno, nekako će se osjećati sigurnijim da nam stane - rekao je Tomica.

Lucy, koja sada putuje s njim, ispričala nam je da, zbog svoje sigurnosti nikada ne stopira po mraku, već to uvijek čini danju. Dodala je da već nakon kratkog prvog razgovora s vozačem, dobijete dojam je li sigurno ući s njim u auto ili ipak ne. 

Na ovom putu iz Varaždina do Mađerkinog brega, nije mi odmah sve krenulo po planu. Temperatura je bila iznad 36 stupnjeva Celzijusa, a više od dva sata morali su čekati da ih prvi auto 'pokupi' i poveze dio puta.

- Nismo uspjeli stopirati drugi auto pa smo morali nastaviti pješice - objasnio nam je Tomica, no Lucy to nije teško palo. Kako kaže, ovo je prekrasan kraj i nije joj problem pješačiti do svoje lokacije.

Međimurska županija, po kojoj su putovali, najmanja je, ali i najgušće naseljena županija u Hrvatskoj. Uspjeli su doći do cilja, Mađerkinog brega, koji sa svog vidikovca nudi pogled na čak četiri države.

POGLEDAJTE PUT IZ ĐAKOVA DO PAPUKA BICIKLOM:

- Primiti autostop u našoj državi nije baš lagano, ali je predivna država pa je što se tiče pogleda i kraja kroz koji idete, vrijedna svake sekunde stajanja na cesti - pojasnio je Tomica, a s njim se složila i Lucy:

- Hrvatska je predivna zemlja. Svaka kuća ima svoje dvorište. Ima jako puno zelenila - rekla je.

Za kraj, ovo dvoje autostopera, dali su savjet svima koji po prvi puta kreću sa stopiranjem.

POGLEDAJTE VIDEO:

VIDEO

- Trebate se naoružati strpljenjem i dobrom voljom, jedino to će vas dovesti do cilja. Mana autostopa je to što nikada ne znate gdje ćete završiti, a prednost je upoznavanja novih ljudi, poznanstva i situacija - zaključio je Tomica.

Njihovo putovanje i svu 24sata ORIĐIĐI PRODUKCIJU pratite na našoj Videoteci, službenom YouTube kanalu 24sata, našim Facebook, TikTok i Instagram profilima te na 24sata.hr.

 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 15
VIDEO

8 svakodnevnih navika kojima ćete značajno usporiti starenje
ZDRAVLJE I PREVENTIVA

8 svakodnevnih navika kojima ćete značajno usporiti starenje

Slijedeći osam zdravih načina ponašanja moguće je smanjiti biološku dob, otkiva istraživanje. Radi se o svakodnevnim navikama koje su dostupne na jednostavan način

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati
GRGO ŠIPEK

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati

Glazba je triljskom reperu, kako je znao reći, spasila život. Krajem srednje škole s prijateljem je osnovao grupu III. Čin
Vozili smo novu Škodu Kodiaq: Impresivno prostrani SUV
SVJETSKA PREMIJERA

Vozili smo novu Škodu Kodiaq: Impresivno prostrani SUV

Rijetko koji model na tržištu ovdje nudi više prostora, i iskreno, trenutno nam ne pada na pamet ni jedan veliki SUV koji bi imao više prostora od ove Škode