Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Prečesto ste gladni i umorni? Možda jedete previše šećera

Mnogi svoju ovisnost o šećeru osvještavaju u svakodnevnim napadima želje za slatkim. Osoba tada pojede najčešće nesvjesne količine slatkoga da zadovolji potrebu. Tako se kalorijski unos penje na visoke razine, čime raste opasnost od navedenih bolesti ili pretilosti

PRETPLATITE SE ZA JOŠ OVAKVOG SADRŽAJA:

Konstantan osjećaj umora je jedan od najjasnijih znakova da u svojoj prehrani imate previše šećera. Iako hrana bogata šećerom daje snažan nalet energije nedugo nakon što je unesete, energetski kolaps koji slijedi nakon toga je krivac ovom osjećaju umora i nemoći.

POGLEDAJTE VIDEO SPECIJAL: Kako prepoznati jedete li previše slatkoga?

Ako nekoliko puta u danu imate jake napade želje za slatkim, nesumnjivo je da ste razvili ovisnost o šećeru te da sigurno unosite prevelike količine slatkoga. Nos šećera izaziva lančane reakcije u kojima se izmjenjuje unos slatkih namirnica i konstantno opetovan osjećaj želje za dodatnim unosom slatke hrane.

Ako ste u posljednje vrijeme bolesni češće nego inače, to može biti pokazatelj prevelikog unosa šećera. Ako svaki virus koji vas zadesi bude i uzrok bolesti, jasno je da vam je imunitet slab, a razlog tome može biti upravo prevelika količina slatkoga u prehrani.

Ne samo da prevelik unos šećera može biti razlog fizičke slabosti organizma, već velike količine šećera negativno utječu i na psihičko zdravlje pojedinca. Nakon što prestane osjećaj ushita koji slijedi nedugo nakon unosa šećera, fizički "slom" je često praćen i emotivnom padom i osjećajem umora.

Message