Video

Komentari 0

Kako napraviti prave tripice tj. špek fileke? 'Mislim da sam u lonac stavio previše papričica...'

Kako napraviti prave tripice tj. špek fileke? 'Mislim da sam u lonac stavio previše papričica...'

Tripice odnosno špek fileki - ili ih volite ili mrzite. A otkuda se zapravo dobivaju i kako ih pripremiti, otkrit će vam maturant Roko kojemu su ovo prve tripice u životu...

U novoj epizodi Kuharskog bootcampa svoje kulinarske sposobnosti iskušao je i maturant Roko koji je po prvi puta u svom životu morao napraviti tripice. 

POGLEDAJTE VIDEO:

- Nikada do sada nisam kuhao ništa kompliciranije od kajgane, kuhanih jaja ili hrenovki. Može se, zapravo, reći da su najkompliciranije što sam uspio skuhati tortelini - objasio je Roko prije svoje kulinarske avanture.

Prvo je morao nasjeckati svo povrće, a već na tom koraku naišao je na probleme. Nije mu se dalo 'zezati' s rezanjem luka pa ga je stavio u blender za koji je na kraju rekao da je izvrstan izum koji olakšava puno toga u kuhinji.

Sve njegove poteze pratio je i chef Fabricio Vežnaver koji voli raditi s delikatnim namirnicama i ribom, a kuhao je po poznatim europskim restoranima i nositelj je Gault&Millau priznanja za chefa godine u 2021. 

- Roko je doista snalažljiv, htio bih ga upoznati. Mislim da je vrlo uredan u kuhinji, ali mora naučiti da treba oprati peršin prije upotrebe - rekao je chef.

Nakon što su sve namirnice bile spremne, bilo je vrijeme za staviti ih u lonac. No, Roko nije znao treba li uzeti manji ili veći lonac. Nakon nekog vremena tripice su bile gotove, a Roko i chef bili su prilično pozitivni...

- Jako sam zadovoljan. S obzirom na to da su mi ovo prve tripice u životu, odlično je. Malo sam stavio previše ljute papričice u lonac, ali ostalo je okej - zaključio je Roko.

- Dobar je bio, moram priznati. Jako je snalažljiv... - zaključio je chef Fabricio Vežnaver.