Obavijesti

Video

Komentari 21

Spašavanje patka Ryana: Mami je zbrisao pa onda upao u šaht

Na potoku na Črnomercu je mama patka uznemireno plivala gore dolje. Bespomoćno je gledala u svojih 10 mališana, potpuno svjesna da jedan nedostaje...

VIDEO

Znam da nećete vjerovati ako vam kažem da nam se mama patka zahvalila nakon što smo joj vratili mladunče, ali doista je mahnula kljunom kao da želi reći: “Hvala, najbolji ste!”, rekao je Josip Jokić.

POGLEDAJTE VIDEO VIJESTI:

Pokretanje videa...

01:08

Na održavanju strojnog parka Srednje škole za modu i dizajn na zagrebačkom Črnomercu radi već godinama, ali ovakav slučaj, kaže, još nije imao.

U četvrtak su ga na hitnu intervenciju pozvali domar škole i dvije učenice. Jelena Pavišić (17) i Valentina Jakupović (17) prolazile su uskim prolazom iza škole koji vodi do igrališta. Uputile su se na nastavu tjelesnog odgoja.

POGLEDAJTE VIDEO:

- Prolazile smo kraj šahta i čule neko neobično cvrkutanje iz njega. Zavirile smo u njega i isprva nismo ništa vidjele jer je unutra bilo dosta mračno i prepuno smeća. Ali cvrkut se nastavio. Pogledale smo i drugi put i onda ugledale preslatku malu patkicu tamne boje. Jedva se razaznavala od smeća - rekla je Jelena. I Valentina se odmah raznježila.

Predložila je Jeleni da odmah pozovu pomoć i spase nestašnog pačića. Otrčale su do profesorice, a ona ih je uputila na domara. Domar se odmah odazvao i rekao im da pozovu Josipa. Odjednom je kraj odvoda za vodu u kojem je završilo nesretno pače nastala prava strka. Josip je ponio sa sobom dlijeto, kramp i željeznu šipku. Domar je sugerirao Josipu što i kako, a cure su strepile nad životom nejake patkice i držale palčeve da je izvuku sretno i sigurno.

- Bilo je tu dosta posla. Rešetke nije bilo lako podići. Najviše sam si sve olakšao dlijetom. Svi smo se ozarili kad sam ih napokon maknuo. Domar je brzo zavukao ruku u metar dubok odvod i izvukao pačića pa smo ga stavili u kartonsku kutiju - ispričao je Josip i dodao kako je odrastao na selu s brojnim životinjama te su mu one u srcu. Za njega je ovo bila, kaže, itekako važna misija.

- Sva se tresla kad smo je izvukli, bila je jako uplašena. Odmah smo je odnijeli do potoka kraj škole - uzbuđeno je rekla Valentina. A na potoku je mama patka uznemireno plivala gore dolje. Bespomoćno je gledala u svojih 10 mališana, potpuno svjesna da jedan fali.

- Koje je to veselje bilo kad smo joj ga vratili. Siguran sam da nas mama patka nikad neće zaboraviti - rekao je Josip (61).

 

Ulovili ste šokantan, uzbudljiv, komičan trenutak? Slučajno ste uhvatili neku zvijezdu koja vas je nečim šokirala ili oduševila, slučajno vam je kamera bila upaljena dok neki političar pada sa stolca, bili ste na mjestu nesreće... Snimite, pošaljite i osvojite nagradu!

Već smo se uvjerili da su naši čitatelji najbolji reporteri. Stoga, ako Vaš video objavimo, možete osvojiti novčanu nagradu do 1000 kuna.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 21
VIDEO

8 svakodnevnih navika kojima ćete značajno usporiti starenje
ZDRAVLJE I PREVENTIVA

8 svakodnevnih navika kojima ćete značajno usporiti starenje

Slijedeći osam zdravih načina ponašanja moguće je smanjiti biološku dob, otkiva istraživanje. Radi se o svakodnevnim navikama koje su dostupne na jednostavan način

Vozili smo novu Škodu Kodiaq: Impresivno prostrani SUV
SVJETSKA PREMIJERA

Vozili smo novu Škodu Kodiaq: Impresivno prostrani SUV

Rijetko koji model na tržištu ovdje nudi više prostora, i iskreno, trenutno nam ne pada na pamet ni jedan veliki SUV koji bi imao više prostora od ove Škode
Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu