Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Imate priču? Zovite i šaljite! 099/224-2424 za WhatsApp, Viber, MMS, SMS email: reporter@24sata.hr telefon za čitatelje: 01/24-24-242

Stjepan (23) iz Tajlanda: 'Šteta u turizmu je već sada golema'

Stjepan (23) je stjuard iz Zagreba koji se našao na Tajlandu u vrijeme kada se širenje zaraze korona virusom smanjilo, a život se polako vraća u normalu

Foto: 24sata Video
27 komentara

Avion je bio pun turista pa sam očekivao da će tako biti i na ulicama Bangkoka, no ulice su prazne, a dućani zatvoreni, kaže Stjepan koji se zbog svog posla zatekao u milijunskom Bangkoku.

POGLEDAJTE VIDEO:

- Najpoznatija turistička ulica, Khao san, je sada prohodna za razliku od inače kada se jako teško uopće može proći zbog velikog broja turista - kaže Stjepan.

Tajland broji 177 slučajeva zaraze, 41 je izliječen, a jedan pacijent je preminuo. Oko 80% slučajeva je zabilježeno u glavnom gradu, Bangkoku.

- Mislio sam da je situacija oko korona virusa bila prenapuhana, ali kada sam došao, shvatio sam da se ljudi stvarno boje. Turistička mjesta su prazna - kaže Stjepan dok šeta ulicama grada koji ima preko osam milijuna stanovnika.

- Pričao sam s ljudima koji žive od turizma kao što su taksisti i lokalci. Oni kažu da je problem realan - kaže Stjepan i navodi da je Tajland bio jedna od prvih država u svijetu, nakon Kine, koja je potvrdila slučajeve zaraze.

- Stanje se stabilizira, ali šteta je već učinjena i mislim da će se jako teško to do kraja godine riješiti. No, život mora ići dalje, nema potrebe za strahom. Treba poduzeti sve mjere prevencije, ali ne treba previše paničariti - zaključuje.

Cijeli video pogledajte na YouTube kanalu 24sata.

POGLEDAJTE VIDEO DNEVNIK IZ AUSTRIJE: 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message