Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Top savjeti! Kako u zimskim mjesecima uštedjeti na grijanju

Dani, a posebno noći, postaju sve hladniji, a pojačavanje grijanja dodatni je trošak za kućni budžet. No, postoje načini kako da u domu bude toplo bez diranja termostata

PRETPLATITE SE ZA JOŠ OVAKVOG SADRŽAJA:

U zimskom razdoblju noću spuštajte rolete i navlačite zavjese kako biste smanjili gubitak
topline. Rolete mogu smanjiti gubitak topline i za 10%. Investicijom od 40 kn godišnje možete na grijanju uštedjeti i do 400 kn.

POGLEDAJTE VIDEO:


Jednom godišnje prije početka sezone grijanja pozovite servisera da provjeri plinske ili uljne
instalacije i plamenik. Ne zaklanjajte radijatore zavjesama i namještajem jer to smanjuje njihov toplinski učinak. Redovito čistite radijatore kako nečistoće ne bi otežavale prijelaz topline. Nikako nije preporučljivo reguliranje temperature prostorije otvaranjem prozora. Zračiti ne treba dulje od 10 minuta. Sustav centralnog grijanja potrebno je servisirati jednom godišnje.


Ako se aluminijska folija postavi u prostor između radijatora i zida, toplina će se isijavati u sobu i manje gubiti kroz zidove. Postavljanjem police između prozora i radijatora toplina će se usmjeriti prema sredini sobe, a manje gubiti. S istim ciljem postoje "ljetne" i "zimske" zavjese jer zimske omogućavaju da toplina kola sobom, a ne da se zadržava uz prozor.
U sobama koje se ne koriste zatvorite radijatore i ventilaciju, a vrata zagrijavanih prostorija zatvorite.

Message