Obavijesti

Video

Komentari 4

Trump, terorizam i Despacito: Svjetski pregled godine 2017.

Godinu 2017. obilježio je američki predsjednik Donald Trump, prirodne katastrofe diljem svijeta, teroristički napadi kao i ludnica za fidget spinnerom. Pogledajte video...

VIDEO

Godina 2017. započela je prisegom Donalda Trumpa za američkog predsjednika u siječnju. Svijet je potresao samoubilački bombaški napad Britanca libijskog podrijetla nakon koncerta Ariane Grande u svibnju u Manchesteru u kojem je poginulo 23 ljudi, a 500 ih je ozlijeđeno. Najmlađa žrtva imala je osam godina. Vozač kamiona iz Maroka 17. kolovoza kosio je ljude na La Rambli, pješačkoj trgovačkoj ulici u Barceloni. Ubijeno je 13 ljudi, a 130 ranjeno.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:24

Najbogatija španjolska pokrajina je 1. listopada održala referendum o neovisnosti, protivan španjolskom ustavu, na koji se odazvalo samo 40 posto građana, a od njih je 90 posto glasovalo “za”. Katalonski parlament potom je tijesnom većinom izglasao neovisnost, a Madrid odgovorio uhićenjem nekolicine katalonskih čelnika, raspuštanjem katalonske vlade i raspisivanjem prijevremenih izbora.

Sjeverokorejski vođa Kim Jong-un, prošle godine je lansirao prvi interkontinentalni balistički projektil (ICBM) sposoban dosegnuti tlo Sjedinjenih Država, a zatim i testirao jednu od najjačih bombi u povijesti, hidrogensku snage 120 kilotona, triput jaču od nuklearnih bombi bačenih na Hirošimu i Nagasaki.

Ovogodišnja sezona atlantskih uragana bila je hiperaktivna, moćna i jedna od najrazornijih u povijesti.

Najviše medijske pažnje izazvala su tri najjača – Harvey, Irma i Maria. Harvey je izazvao najveću gospodarsku štetu, oko 200 milijardi dolara, ponajviše zato jer je obilnim kišama poplavio središte Houstona krajem kolovoza. U Americi je Harvey odnio i 90 života. Iberijskim poluotokom i Kalifornijom harali su šumski požari.

Industriju zabave, koju je zauvijek napustio osnivač Playboya, prorok hedonizma i seksualni revolucionar Hugh Hefner, a u listopadu ove godine New York Times objavljuje priču o tome da deseci žena iz filmske industrije optužuju producenta Harveyja Weinsteina za seksualno zlostavljanje.  Gwyneth Paltrow, Angelina Jolie, Salma Hayek neke su od glumica koje su o tome javno progovorile.

Svijet je zaludila i igračka fidget spinner koja je u kratkom roku osvojila dječja srca, a pjesma 'Despacito' u izvedbi Lusia Fonsija postala je najslušanija pjesma svih vremena na internetskim platformama. Samo na Youtubu ima čak četiri milijarde pregleda.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

8 svakodnevnih navika kojima ćete značajno usporiti starenje
ZDRAVLJE I PREVENTIVA

8 svakodnevnih navika kojima ćete značajno usporiti starenje

Slijedeći osam zdravih načina ponašanja moguće je smanjiti biološku dob, otkiva istraživanje. Radi se o svakodnevnim navikama koje su dostupne na jednostavan način

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati
GRGO ŠIPEK

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati

Glazba je triljskom reperu, kako je znao reći, spasila život. Krajem srednje škole s prijateljem je osnovao grupu III. Čin
Vozili smo novu Škodu Kodiaq: Impresivno prostrani SUV
SVJETSKA PREMIJERA

Vozili smo novu Škodu Kodiaq: Impresivno prostrani SUV

Rijetko koji model na tržištu ovdje nudi više prostora, i iskreno, trenutno nam ne pada na pamet ni jedan veliki SUV koji bi imao više prostora od ove Škode