Video

Komentari 24

Za koga ćete glasati na ovim izborima: 'Ako ne izađem, ne smijem se ni žaliti na izabrane!'

Za koga ćete glasati na ovim izborima:  'Ako ne izađem, ne smijem se ni žaliti na izabrane!'

Za koga ćete glasati na ovim parlamentarnim izborima u Hrvatskoj i zašto? U novu epizodu 24 odgovora, doveli smo ljude različitih zanimanja, interesa, generacija i svima postavili isto pitanje

- Neću izaći na izbore, ne izlazim uopće. Ako izađem, prekrižit ću listić zato što me politika apsolutno ne zanima, rekao je Slavonac Sandi Jagić (25).

- Na parlamentarnim izborima nekako biraš između užasne opcije i užasne opcije, misli Filip Lukeš (24). 

Anamarija Rančić (30) je na naše pitanje zbunjeno pitala: 'Što su izbori?!?'

- Težak je izabrati zato što najradije ne bi glasala ni za koga, a moram za nekoga, rekla je Lisa Bouillet (22). Iako nema vjere da će se s njezinom glasom nešto promijeniti, izaći će na izbore. 

- Ako ne odem na izbore, onda se nemam apsolutno nikakvo pravo žaliti na izbor koji su drugi koji su izašli na izbore donijeli. Glasati ću što ljevije, ali što realnije, rekla je Lisa.

U novoj epizodi 24 odgovora ususret zborima, pitali smo naše ispitanike koju političku stranku preferiraju i koga će zaokružiti na glasačkim listićima 5. srpnja. 

U naš smo studio doveli nepoznate ljude, međusobno nepovezane, različitih generacija, tražili smo 24 odgovora - bez izmotavanja, direktno u kameru.

 

POGLEDAJTE VIDEO: 

 

- Možda ću glasati za Živi zid, svi drugi su mi već nekako istrošeni, smatra Filip Mužić (27). 

Nikola Štefanac (24) će na izbore, kako kaže, sigurno izaći

- Nisam još pregledao liste novih kandidata i stranaka, ali mislim da neću glasati za jednu od ove dvije velike - HDZ i SDP, rekao je.

- Pa za HDZ ću glasati. Mislim da imaju fenomenalnog ministra financija i da on sjajno upravlja situacijom. Gledao sam malo financijske izvještaje i vjerujem jako puno u njega. U ostale iz HDZ-a ne toliko, ali on mi ostavio toliko dobar utisak da ću samo zbog njega glasati za njih, rekao je sa sigurnošću Mislav Starčević (26). 

- Neću izaći zato što ne pratim politiku i ne želim glasati za nekoga pogrešnog, rekla je Vanea Korica (23).

Tajana Štasni (35) točno zna što njezin kandidat treba napraviti. 

- Glasat ću za onoga tko će raskinuti Vatikanske ugovore i tko će maknuti vjeronauk iz redovne škole, taj dobiva moj glas!, poručila je. 

Iako nas od izbora dijeli još samo tjedan dana, neki od naših ispitanika još nisu počeli razmišljati o glasačkim listićima i zaokruženim brojevima. Kažu - još je prerano.

A dok se neki premišljaju kome dati glas, mnogi sa sigurnošću kažu da ove godine neće izaći na izbore.  Ipak, možda je najbolja poruka naše sugovornice Lise - izlazak na izbore je naše sudjelovanje u kreiranju svoje i sadašnjosti, ali i budućnosti. 

Pogledajte najnoviju epizodu 24 odgovora na našem YouTube kanalu 24sata.