Obavijesti

Vijest iz Caritasa - Kaufland pomogao beskućnicima

Vijest iz Caritasa - Kaufland pomogao beskućnicima
2

Na zamolbu za pomoć u skrbi za beskućnike koju je uputio Caritas Zagrebačke nadbiskupije odazvao se trgovači lanac Kaufland Hrvatska k.d.

Na zamolbu za pomoć u skrbi za beskućnike koju je Caritas Zagrebačke nadbiskupije uputio na adrese brojnih proizvođača i trgovačkih lanaca odazvao se Kaufland Hrvatska k.d. koji je darovao prehrambene artikle u vrijednosti od oko 10.000,00 kuna. 

Primopredaja ovog vrijednog dara upriličena je 2. ožujka ispred Caritasovog objekta za smještaj beskućnika u Rakitju, a u ime Kauflanda ju je uručio voditelj Odjela prodaje oglasa, marketinga i distribucije reklamnih materijala Dubravko Kušec. Donaciju su preuzeli tajnik Caritasa Zvonko Erceg i voditelj projekta "Skrb za beskućnike" gdin Ivan Mavrek.

Prema riječima gdina Kušeca, Kaufland dobiva brojne molbe za pomoć, a u skladu sa svojim mogućnostima pomaže ustanovama i obiteljima. Na potrebe zagrebačkih beskućnika skrenula im je pažnju zamolba Uprave Caritasa koju su nedavno dobili. "Uvidjeli smo da postoji opravdana potreba za pomoć beskućnicima i procijenili da je najbolje darovati im prehrambene artikle za svakodnevnu potrošnju - ulje, šećer, brašno i mlijeko. Takvu donaciju mogli smo vrlo brzo realizirati«, kaže gdin Kušec, naglašavajući kako u ovom slučaju nije toliko važna vrijednost donacije nego njihova želja da pomognu ljudima u potrebi. »Ovom donacijom također smo željeli i drugima ukazati na potrebe i probleme beskućnika te ih potaknuti da se i oni odazovu na Caritasov poziv. Mi ćemo to nastojati činiti i nadalje."

Nakon zahvale u ime Caritasa Zagrebačke nadbiskupije i štićenika projekta "Skrb za beskućnike", tajnik Erceg i voditelj Mavrek podrobnije su upoznali gdina Kušeca s brojnim aktivnostima ove nadbiskupijske ustanove, a posebice o oblicima pomoći kojima pomažu ovoj ugroženoj skupini naših sugrađana. 

Kaufland Hrvatska k.d. trgovački je lanac koji se bavi maloprodajom, a u Hrvatskoj ima dvadeset sedam poslovnica u dvadeset šest gradova u kojima zapošljava preko 2 200 djelatnika.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Optička iluzija podijelila svijet: Što vi vidite, psa ili čovjeka?!
ANKETA

Optička iluzija podijelila svijet: Što vi vidite, psa ili čovjeka?!

Neki će reći da vide čovjeka s ruksakom koji ide prema snježnoj šumi. Drugi će reći da vide psa koji trči prema kameri. Fotografija se masovno šera po društvenim mrežama. Što vi kažete?

Recept za najbolji pire krumpir - cijeli život ga krivo radimo...
OTKRIO POZNATI CHEF

Recept za najbolji pire krumpir - cijeli život ga krivo radimo...

Ljudi najčešće pire krumpir pripremaju u vodi i naknadno dodaju začine. Poznati chef s Food Networka je rekao da je to krivi način pripreme i otkrio kako pripremiti savršeno kremasti pire krumpir
VIDEO Oluja jučer pogodila dio Hrvatske, Sl. Brod potopljen... Evo što nas čeka danas i sutra
PROGNOZA

VIDEO Oluja jučer pogodila dio Hrvatske, Sl. Brod potopljen... Evo što nas čeka danas i sutra

Promjenjivo do pretežno oblačno s mjestimičnom kišom većinom u unutrašnjosti. Češća sunčana razdoblja očekuju se na Jadranu, prognoza je DHMZ-a za petak. Subota izgleda nešto malo bolje