Ako ste veliki ljubitelj kave i slatkoga, onda se poigrajte i s okusima kave dok pripremate neki desert. Budite kreativni i iznenadite svoje nepce uz ukusne kekse s kavom, muffine s kavom ili cheesecakeom s kavom
Lifestyle
Komentari 2
Ako ste veliki ljubitelj kave i slatkoga, onda se poigrajte i s okusima kave dok pripremate neki desert. Budite kreativni i iznenadite svoje nepce uz ukusne kekse s kavom, muffine s kavom ili cheesecakeom s kavom
Ugodno iznenadite svoje nepce jer vam donosimo nekoliko odličnih finih recepata u koje, sve od reda, ide i kava.
POGLEDAJTE VIDEO:
Pokretanje videa...
00:36
Sastojci:
Priprema:
Izradite omekšani margarin sa šećerom, kavom i limunovom koricom i miješajte dok ne dobijete jednoličnu smjesu. Potom dodajte brašno i dobro promiješajte da se svi sastojci sjedine. Smjesom napunite špricu za oblikovanje kolača - oblik zvijezde i pravite kekse direktno na zamašćenom protvanu. Neka razmak između keksića bude oko pet centimetara.
Ukrasite ih listićima badema i pecite 12 do 15 minuta na temperaturi od 180º C. Gotove kekse ostavite na sobnoj temperaturi da se ohlade pa poslužite.
Sastojci:
Priprema:
Pomiješajte sok od jabuke, med, maslac i kavu. Sve zagrijavajte na laganoj vatri dok se maslac ne otopi. Oguljene jabuke stavite u plitku posudu za pečenje pa ih prelijte spomenutom mješavinom. Potom to ubacite u pećnicu zagrijanu na 180º C i pecite 50 minuta.
Svakih 10 do 15 minuta podlijevajte toplom vodom. Kad pečene jabuke postanu zlatnožute i dobiju glazuru, izvadite ih i stavite na zagrijane tanjure. U vrući umak umiješajte tučeno vrhnje i prelijte preko jabuka.
Sastojci:
Priprema:
Polovicu čokolade otopite na pari. Maknite s vatre, dodajte maslac, a zatim umiješajte i žumanjke, espresso i rum. Dobro izmiješajte, pričekajte da se malo ohladi, a potom smjesu prebacite u hladnjak. Nakon sat vremena od smjese napravite pravilne kuglice i položite ih na papir za pečenje, a zatim ih vratite u hladnjak nakon još sat vremena. Otopite preostalu čokoladu na pari, maknite je s vatre i pričekajte desetak minute prije no što počnete umakati kuglice. Umočite ih, položite na papir za pečenje i vratite u hladnjak.
Sastojci:
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 180 ˚C, a rešetku postavite u sredinu. Kalup za pečenje dimenzija 30 x 20 cm namastite maslacem i pospite s malo brašna. Maslac otopite sa čokoladom i instant kavom na slaboj vatri, miješajući do glatke smjese. Maknite s izvora topline i ohladite do mlakog. Zatim umiješajte šećer i vaniliju. Umutite jedno po jedno jaje dok smjesa ne postane sjajna i glatka. U posebnoj zdjeli pomiješajte brašno, cimet i sol pa zatim umiješajte u čokoladnu smjesu. Dobivenu smjesu izlijte u namašćeni kalup i pecite oko 25-30 minuta. Ohladite prije rezanja.
Sastojci:
Priprema:
Pomiješajte kavu i vodu, smrvite kekse pa dodajte maslac. Smjesu dobro promiješajte pa ulijte u kalup koji ste ranije premazali maslacem. Stavite u hladnjak i držite na hladnom oko pola sata.
Potom otopite čokoladu i ostavite da odstoji pet minuta. Za to vrijeme pomiješate sir, kondenzirano mlijeko i vrhnje dok smjesa ne postane posve glatka. Dodajte čokoladu i kavu.
Izvadite kalup sa podlogom iz hladnjaka i na to stavite kremu. Kao dekoraciju dodajte tučeno vrhnje, njime premažite kolač, a na kraju sve dodatno ukrasite čokoladnim mrvicama.
Sastojci:
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. U veliku zdjelu prosijajte zajedno brašno, prašak za pecivo, cimet i sol. U srednje velikoj zdjeli pomiješajte mlijeko i instant kavu. Miješajte dok se kava ne otopi. Izmiksajte jaja sa šećerom pa dodajte maslac, ekstrakt vanilije te mlijeko pomiješano s kavom. Uspite suhe sastojke pa miješajte dok se sve ne sjedini. Smjesu izlijte u podmazane ili obložene kalupe za muffine. Pecite oko 20 minuta ili dok čačkalica umetnuta u muffin ne izađe čista.
Sastojci:
Priprema:
Najprije izmiksajte slatko vrhnje, ne prečvrsto, a zatim zdjelu pokrijte i stavite sa strane. Na pari kuhajte 4 žumanjka s dvije žlice šećera, instant kavom i soli. Miješajte 2-3 minute, sve dok se šećer ne rastopi u potpunosti. Maknite s vatre i odmah dodajte nasjeckanu čokoladu. Miješajte dok smjesa ne postane jednobojna i glatka. Preostali šećer dodajte u bjelanjke izradite čvrsti snijeg. Kad se smjesa od žumanjaka i čokolade malo ohladi, dodajte postepeno snijeg od bjelanjaka i sjedinite smjesu drvenom žlicom. Podijelite u male šalice i stavite u hladnjak na najmanje dva sata.
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+