Obavijesti

News

Komentari 143

Nije im prvi put: Mladići iz Nina vratili izgubljenih 20.000 kuna

Nije im prvi put: Mladići  iz Nina vratili  izgubljenih 20.000 kuna
1

Konobari Frane Lipotica (21) i Matija Milutin (18) iz Nina vratili su Švicarcu novčanik prepun novca i dokumenata. Prošle godine jednom su gostu vratili 800 kuna

VIDEO

Nije mi na pamet palo ni što bi s tolikim novcem mogao kupiti niti smo ga prebrojili. Tek kad je sin vlasnika došao tražiti novčanik, kazao nam je da je unutra bilo 3000 švicarskih franaka i 3000 kuna, rekao je Frane Lipotica.

- Mogao si zubnu protezu zamijeniti, taman ti je vrijeme. A ti si mogao kupiti auto, a ne dolaziti romobilom na posao - dovikivali su u srijedu gosti kafića Porat u Ninu konobarima Frani i Matiji koji su prošlog tjedna na podu našli novčanik prepun novca.

Neopreznu gostu iz Švicarske pao je ispod stola, a on je popio piće i otišao. Matija je kupio čaše i boce, a Frane je ugledao novčanik.

- Javili smo šefu, pregledali dokumente i novčanik spremili u skladište. Nakon 45 minuta došao je vlasnikov sin i pitao jesmo li možda vidjeli kakav novčanik. Na licu mu se vidjelo da se još nada. Pitali smo ga neka pitanja o vlasniku i novčaniku i kad smo vidjeli da sve zna, vratili smo ga - rekao je Frane.

Švicarac je poštene mladiće nagradio s 200 kuna, a sljedećeg dana je Franu izveo na večeru.

- Matija je bio u školi pa nije mogao ići. Čovjek je inzistirao da uzmem još 1000 kuna, pa smo tih 1200 kuna podijelili - prepričao je Lipotica.

Ispred kafića sreli smo gospođu koja je rekla kako joj je Frane prošle godine vratio 800 kuna koje je izgubila u kafiću.

- Ma to vam je prava poštenjačina - rekla je.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 143
VIDEO

VIDEO Jako nevrijeme s tučom pogodilo je Slavonski Brod: 'Ode mi svo cvijeće, a i jagode'
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO Jako nevrijeme s tučom pogodilo je Slavonski Brod: 'Ode mi svo cvijeće, a i jagode'

SLAVONSKI BROD - Jaka grmljavina nakon toga je počeo padati led i kiša. Jedno pet minuta sigurno. Uništeno mi je cvijeće i jagode, kazala je čitateljica. Slavonski Brod pogodilo je snažno nevrijeme. DHMZ je najavio da će tijekom dana prevladavati sunčano vrijeme uz moguće lokalne pljuskove sredinom dana, pretežno na istoku zemlje. Puhat će slab do umjeren sjeveroistočnjak, na Jadranu jugozapadni vjetar.

Pobjednik Eurosonga Nemo deklarira se kao nebinarna osoba. Evo što taj pojam znači
PREDSTAVNIK ŠVICARSKE

Pobjednik Eurosonga Nemo deklarira se kao nebinarna osoba. Evo što taj pojam znači

Nebinarna osoba je osoba čiji se rodni identitet i/ili ekspresija ne podudaraju s rodom koji joj je pripisan pri rođenju, navodi portal Dugineobitelji...
VIDEO U Velikoj Gorici snimili su prašinski vrtlog: 'Ma to je baby tornado za doček Baby Lasagne'
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO U Velikoj Gorici snimili su prašinski vrtlog: 'Ma to je baby tornado za doček Baby Lasagne'

VELIKA GORICA: Snimka je nastala ne pretjerano daleko od zračne luke na koju slijeće Baby Lasagna, pa su se neki odmah našalili "Evo ga, baby tornado za doček Baby Lasagne"... Kako navode specijalizirani portali, ova pojava traje kratko, najčešće do jedne minute...