Obavijesti

Zaštitna oprema za sigurnost radnika na radnome mjestu mnogo je više od propisanog

Zaštitna oprema za sigurnost radnika na radnome mjestu mnogo je više od propisanog

Odgovornim tvrtkama trebalo bi biti u interesu održavanje radnih mjesta sigurnima. Više o ovoj temi saznali smo od tvrtke PROSCO, domaćeg distributera osobnih zaštitnih sredstava za sve industrije

VIDEO

Prema Pravilniku o uporabi osobnih zaštitnih sredstava, poslodavac mora utvrditi vrstu odjeće koja odgovara uvjetima na radnome mjestu uzimajući u obzir razinu rizika, učestalost izlaganja riziku, karakteristike mjesta rada, okolnosti, vrijeme te uvjete u kojima je radnik mora upotrebljavati. Korištenjem odgovarajuće odjeće i opreme mogu se spriječiti ozljede na radu, a upravo je to u interesu svakog poslodavca.

Sigurnost na prvome mjestu

Sigurnost na radu propisana je zakonom, no potrebno je istaknuti kako je ona mnogo više od zakona. Stvaranjem dobrih sigurnosnih uvjeta na radnome mjestu poslodavac može steći dodatno povjerenje svojih zaposlenika. Tako će mu zaposlenici biti lojalniji, ali i zadovoljniji svojim radnim mjestom. Kad se zaposlenici osjećaju sigurno, mnogo su produktivniji i usredotočeniji na posao koji obavljaju. S druge strane, ozljeda radnika na radnome mjestu poslodavcu može izazvati velike troškove i oslabiti poslovanje. Zbog svega navedenog poželjno je stvoriti produktivnu, učinkovitu i zadovoljnu radnu okolinu.

Da bi svaki poslodavac mogao svojim zaposlenicima osigurati potrebnu zaštitnu opremu, brine se tvrtka PROSCO d.o.o., distributer osobnih zaštitnih sredstava za sve vrste industrija. U asortimanu se nalazi više od 10.000 različitih proizvoda koji su pomno odabrani s fokusom na najbolji omjer cijene i kvalitete. Najveći dio asortimana odnosi se na radnu odjeću, radne cipele, zaštitne rukavice, naočale, radne majice, zaštitu dišnih putova te opremu za rad na visini.

Prepoznatljiv brend na području zaštite radnika

Tvrtka PROSCO osnovana je 2014. godine s ciljem razvoja ozbiljnog partnera i prepoznatljivog brenda na području zaštite djelatniku u industriji. U početku poslovanja bilo je izazovno dobiti poziciju na tržištu, no tvrtka je razvila model poslovanja i proširila se na tržištu. Poslovni model prodaje sastoji se od terenske prodaje, web trgovine, maloprodaje, veleprodaje, prodaje putem društvenih mreža te podrške kupcima putem telefona i e-maila.

Budući da je za kvalitetan odabir zaštitne opreme potrebno široko znanje o proizvodima, normama te načinu održavanja i korištenja opreme, tvrtka u svojim prostorima organizira edukacijske seminare, koji su namijenjeni inženjerima sigurnosti i zaštite na radu. Kapacitet je 100 polaznika, koji se prijavljuju po principu najbržeg prsta. Svaki je seminar na drugu temu, a svaki je dosad bio 100 posto popunjen.

Suradnja s vrhunskim brendovima

Tvrtka se može pohvaliti mnogobrojnim suradnjama s vrhunskim brendovima iz ovog područja. Posebno ističe suradnju s tvrtkom ANSELL, globalnim liderom u proizvodnji zaštitnih rukavica za sve vrste rizika sa 100 godišnjom tradicijom i iskustvom.

Kad je riječ o radnim cipelama, Prosco d.o.o. posebno ističe suradnju s tvrtkom GIASCO, talijanskim proizvođačem radnih cipela s 50-godišnjim iskustvom u proizvodnji. Iz tvrtke otkrivaju da su kupci koji koriste radne cipele Giasco pokazali izrazito veliko zadovoljstvo radnim cipelama te uslugom isporuke njihove tvrtke kao distributera.

Radna odjeća pokrivena je programom Planam i Mascot. Riječ je o njemačkom i danskom proizvođaču radne odjeće koji zajedno popunjavaju sve potrebe njihovih kupaca te francuskim brendom BOLLE, svjetski priznatim brendom zaštitnih naočala sa širokim asortimanom u pogledu zaštite vida.

Za više informacija posjetite web stranicu https://www.prosco.hr

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

VIDEO

Nakon jutarnje kave kofein uđe u krvotok u roku 10 minuta, evo što radi tijelu narednih 6 sati
ZJENICE SE ŠIRE, METABOLIZAM UBRZAVA...

Nakon jutarnje kave kofein uđe u krvotok u roku 10 minuta, evo što radi tijelu narednih 6 sati

U prvih deset minuta kofein ulazi u vaš krvotok i širi se po cijelom tijelu, uzrokujući porast krvnog tlaka i broja otkucaja srca. U periodu do 20 minuta se veže na adenozinske receptore, neutralizirajući umor

Iranski predsjednik je mrtav!
SRUŠIO SE HELIKOPTER

Iranski predsjednik je mrtav!

Loše vremenske prilike ometale su spasilačke službe da dođu do mjesta gdje se prisilno sleitio helikopter u kojem je bio iranski predsjednik
Jako grmljavinsko nevrijeme i obilna kiša nad Europom, past će i tuča. Na snazi meteoalarm
PRIPREMITE KIŠOBRANE!

Jako grmljavinsko nevrijeme i obilna kiša nad Europom, past će i tuča. Na snazi meteoalarm

Meteorolozi Državnog meteorološkog zavoda prognoziraju kako će u ponedjeljak biti promjenjivo i nestabilno vrijeme