Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

S Ninom sam pripremila fine brodiće od tikvica, ali i desert

U novoj epizodi imala sam priliku kuhati s Ninom Slišković Goleš, ženom koja je prava inspiracija jer u jednom danu odradi posla za dvije osobe. Stoga sam je odlučila prozvati SuperNinom!

Autor Tea Hržica (Sponzorirani članak)

Što jede SuperNina kako bi zadržala razinu energije preko cijelog dana? Prakticira LCHF (low car high fat) prehranu, dakle prehranu bogatu proteinima i masnoćama s vrlo niskim udjelom ugljikohidrata. LCHF je više način prehrane, nego restriktivni režim, jer se hrana ne važe i ne broje kalorije, već se fokusira na namirnice koje ne sadrže ugljikohidrate (žitarice, krumpiri, slatkiši). Složile smo se na jednostavnom, a super ukusnom obroku koji nije LCHF, ali je njime inspiriran – brodićima od tikvica punjenim piletinom i povrćem, s malo fete, maslina i origana inspirirano grčkim okusima.

Složila sam i jedan čokoladni kolač s mrkvom (koja se može zamijeniti tikvicom) i oduševila SuperNinu. Najviše smo pričale o uspjehu i odricanjima koja se za njega vežu, a više o tome možete pogledati u videu ispod. 

Napomena: Ni tikvice punjene piletinom na grčki, ni desert prezentirani u videu ne spadaju u LCHF prehranu, već, kao što smo i ranije naveli, samo su inspirirani njome. 

Tikvice punjene piletinom na grčki

Sastojci:

  • 4 tikvice
  • 0,25 l ekstra djevičansko maslinovo ulje
  • 2 luka
  • 1 glavica češnjaka
  • 500 g pilećeg filea
  • Sol
  • Mljeveni crni papar
  • Sušeni origano
  • 2x400 g konzerva slanutka
  • 500 g cherry rajčica
  • 300 g crnih maslina (najbolje kalamata vrsta)
  • 250 g feta sir
  • 2 limuna
  • Svježi kopar
  • 2x svježi krastavac

Priprema:

  1. Zagrijati pećnicu na 180 Celzijevih stupnjeva.
  2. Piletinu kuhati u slanoj vodi 20ak minuta.
  3. Tikvice razrezati po dužini i izdubiti, posoliti, popariti i premazati uljem pa staviti u pećnicu na 15 minuta.
  4. Piletinu raščupati na komade.
  5. Dodati ulje u tavicu pa dodati nasjeckani luk i češnjak i prepržiti.
  6. Potom dodati očišćeni dio tikvica, piletinu, očišćene nasjeckane masline, nasjeckane rajčice i slanutak te začiniti solju, paprom i origanom te dinstati 5 minuta.
  7. Smjesu podijeliti po tikvicama. Namrviti po njima fetu te staviti peći još 10 minuta.
  8. Potom ukrasiti nasjeckanim krastavcem i koprom

Čokoladni kolač s kikiriki maslacem i mrkvom

Sastojci:

  • 250 g maslaca od kikirikija (neslanog, nešećernog)
  • 3 jaja
  • 20 g sirovog kakao praha
  • 300 g mrkve
  • 2x prašak za pecivo
  • 200 ml javorovog sirupa
  • Ceylnoski cimet u prahu

Priprema:

  1. Pećnicu zagrijati na 180 Celzijevih stupnjeva.
  2. Mrkvu oprati, oguliti i naribati na sitno.
  3. Kikiriki maslac zagrijati u lončiću na slaboj vatri tek toliko da se malo opusti i otekući.
  4. Dodajte sladilo, promiješati i staviti na stranu.
  5. Kad se ohladilo da je mlako, umiješati jaje, prstohvat soli, kakao prah, cimet i prašak za
  6. Potom umiješati naribanu mrkvu. Smjesa će biti jako gusta, takva treba biti.
  7. Uliti u manji kalup za kruh obložen papirom za pečenje, te peći 30 minuta.
  8. Pustiti da se ohladi pa izvadite iz kalupa i narežite na kriške. Dobit ćete 6-8 komada.
  9. Opcionalno preliti s medom/javorovim sirupom i posipati s kakaom pomiješanim s
  10. cimetom.
  11. Čuvati do 3 dana u hermetičnoj posudi.
Zalogaj razgovora zabavni je kulinarski show, kako bi to rekla blogerica i kuharica Tea, o hrani i životu. Nakon 'probijanja' leda s Ribafishom, u narednim vas epizodama očekuje još pregršt zanimljivih gostiju i preukusne hrane. 

O autorici:


Pozdrav. Ja sam Tea, food blogerica, nešto između sportaša i hedonista. Život sam posvetila sinkroniziranom plivanju, a završila u kuhinji. Ne razumijem se u politiku, ali razumijem u začine. Najviše volim pojest, popit i popričat. Novac koji ne zajedem potrošim na putovanja te se smatram utjelovljenjem Indiane Jonesa minus šešir. S  glavom u vodi i nogama u oblacima. Moje avanture možeš pratiti tutu, pa čak i tu.

Powered by:
Message