Obavijesti

Viral

Komentari 13

10 mitova o nadzornoj kameri: Kaznu možete dobiti čak i ako vozite 1 km/h preko dopuštenog

10 mitova o nadzornoj kameri: Kaznu možete dobiti čak i ako vozite 1 km/h preko dopuštenog

OVO VRIJEDI ZA BRITANIJU Nadzorne kamere koje mjere brzinu su od vitalnog značaja za sprječavanje nesreća i spašavanje života, ali postoje mnogi mitovi o njima. Sigurno mislite da je barem jedan istiniti!

VIDEO

Brzina ubija, dokazano i provjereno. Kamere su tu da spriječe jurnjavu. Ne uvijek, ali često su uspješne u tome. Da bi se razjasnili mitovi oko kamera za nadzor brzine, britanska dobrotvorna organizacija za sigurnost na cestama objavila je informacije o kamerama kako bi Britancima razriješila nedoumice i mitove o njima.

Brzina je broj jedan faktor rizika u većini ozljeda u cestovnom prometu, ne utječe samo na povećani rizik od pada, nego i težinu ozljeda koje proizlaze iz nesreće, izvješća iz (Liverpoola Echo) prošle godine, dobrotvorna služba sigurnosti na cestama 'Break' je objavila popis važnih informacija vezanih za kamere za brzinu kako bi izglačala sve zablude i educirala motoriste.

Licemjer: Kakti borac protiv obijesnih vozača, a kamera ga 8 puta snimila da juri kraj škola!
Licemjer: Kakti borac protiv obijesnih vozača, a kamera ga 8 puta snimila da juri kraj škola!

1. Ne rade sve kamere za brzinu, neke su isključene

 Istina

'Brake' u potpunosti podržava upotrebu kamera za brzinu te bi voljeli da se upotrebljavaju sve kamere koje su ugašene. Dokazano je da kamere usporavaju vozače koji prebrzo voze, te mogu uhvatiti daleko veći broj vozača koji voze brže od same prometne policije s mobilnim kamerama.

2. Morate biti brži od 10% iznad granice plus 3km/h, da vas uhvate

Lažno

U zakonu se navodi da vozač može dobiti kaznu za brzu vožnju čim prijeđu ograničenje brzine na cesti, čak i ako je to samo 1 km/h brže. Međutim, smjernice koje je dostavio NPCC (Vijeće nacionalne policije, formalno ACPO, Udruženje glavnih policijskih službenika) upućuju na to da službenici ne traže kazneni progon vozača dok ne prijeđu ograničenje brzine za 10%, plus 3 km/h.

3. Ako vozite jako brzo, nećete aktivirati kamere

Lažno

Ovo je potpuno pogrešno. Jedini način da se izbjegne aktiviranje kamere je držati se unutar ograničenja brzine.

4. Kamere za brzinu moraju biti obojane u žuto da bi bile legalne

Lažno 

Britanska Vlada želi da sve kamere Engleskoj budu obojano u žuto.  Ali ako su vozači uhvaćeni na sivoj kameri prije nego što se sve kamere oboje u žuto - kazneno djelo je još uvijek vrijedi.

5. Prosječne kamere za brzinu ne rade i zato ih neki ljudi ignoriraju

Lažno

Glasnogovornik "Brake" organizacije rekao je - Prosječne kamere učinkovit su način za sprečavanje opasnog ponašanja vozača. One su posebno korisne u duljem dijelu ceste, sprječavajući vozače koji krše zakon da ponovno ubrzaju nakon prolaska kamere.

Proslavila ga je brza vožnja, ali zbog jurnjave je i izgubio život
Proslavila ga je brza vožnja, ali zbog jurnjave je i izgubio život

6. Morate biti obaviješteni u određenom vremenu da ste snimljeni kako prebrzo vozite da bi to bilo valjano

Istina

Glasnogovornik je rekao da ako je prebrza vožnja snimljena na kameri, obavijest se mora poslati u roku od 14 dana. Obavijest se odnosi na pojedinca na koji je vozilo registrirano.

7. Možete zatražiti tečaj osvještavanja o brzini

Lažno

Oni koji ispunjavaju uvjete za tečaj bit će obaviješteni od strane policije. Ako ti nisu ponudili, onda se ne kvalificiraš.

8. Možete sudjelovati u tečaju osještavanja o brzini više puta

Istina.

Vozači koji su uhvaćeni drugi put da voze prebrzo, mogu ponovo pohađati tečaj, ovisno o težini kaznenog djela. Ali ne mogu pohađati tečaj unutar tri godine od prvog tečaja o brzini.

9. Ako imate tečaj za podizanje osviještenosti, ne morate je prijaviti na svom osiguranju

 Lažno

Break kaže - Vozači koji ne otkriju da su pohađali tečaj za podizanje razine osviještenosti o brzini, koji potom kasnije daju zahtjev svojem osiguravajućem osiguravajućem društvu, mogu utvrditi da je njihova politika nevaljana. Informacije o tome je li vozač poduzeo mjere podizanja razine osviještenosti o brzini  drži lokalna policijska snaga.

10. Kamere te mogu snimiti čak na biciklu ili konju

Lažno

Iako nije vjerojatno da bi biciklist ili drugi cestovni prijevoz koji nije motoran mogao dosegnuti potrebne brzine kako bi bio iznad granice, zakon drži da zakonodavstvo oko ograničenja brzine obuhvaća samo motorna vozila ili vozila na mehanički pogon.

Kakva bahatost: Dara juri 158 km/h dok trešte narodnjaci...
Kakva bahatost: Dara juri 158 km/h dok trešte narodnjaci...

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 13
VIDEO

Najbizarnije igrice Hrvata u krevetu: Probali su s puževima. Zapeli su mu, znate već gdje...
PUŽ MUŽ VADI ROGE VAN!

Najbizarnije igrice Hrvata u krevetu: Probali su s puževima. Zapeli su mu, znate već gdje...

Dežurni liječnik zasukao je rukave i pokušao ih je 'evakuirati', no spašavanje je propalo. Pokušali su i druge tehnike, a da stvar bude gora, muškarcu je partnerica u uretru ugurala i kapaljku!

Sjećate se Kristine Mandarine? Evo kako ona izgleda danas...
FOTOGALERIJA

Sjećate se Kristine Mandarine? Evo kako ona izgleda danas...

Svi su išli po kuru C vitamina na njezin štand u Zagrebu. Pet godina nakon toga Kristina Mandarina vozi Ferrarije u Dubaiju. Imala je i nekoliko estetskih operacija. Mnogi je i ne prepoznaju
Slovenac osvojio 60 milijuna  na lutriji. Uplatio  putem interneta, čak 9 milijuna eura ide općini
SRETNIK IZ SUSJEDSTVA

Slovenac osvojio 60 milijuna na lutriji. Uplatio putem interneta, čak 9 milijuna eura ide općini

U 33. kolu igre Eurojackpot izvučeni su brojevi 2, 3, 6, 15, 35 – 1, 3 koji su igračima iz Njemačke i Slovenije donijeli dobitak u iznosu od 60.000.000 eura.