Obavijesti

Lifestyle

Komentari 32

10 promjena koje trebate učiniti da biste očuvali zdravlje penisa

10 promjena koje trebate učiniti da biste očuvali zdravlje penisa

Višak kilograma vodi puno većim problemima od same estetike i osjećaja zadovoljstva. Masno tkivo ima veliku ulogu u proizvodnji hormona, a previše masti će umanjiti količinu testosterona

VIDEO

Priznali ili ne, muškarci puno vremena troše razmišljajući o svojem penisu. Kakav je? Je li partnerica s njime sretna? Ali, pravo pitanje je kako svakodnevne odluke zapravo utječu na muški spolni organ. 

POGLEDAJTE VIDEO: Znate što je 'ljetni penis'?

Pokretanje videa...

Ljetni penis 02:06

Svaka odluka loša za zdravlje, može štetno utjecati i na penis, erekciju, kvalitetu spermija, a u najgorem slučaju, i prouzročiti dugotrajnu erektilnu disfunkciju. Zato, treba paziti na cjelokupno zdravlje kako bi se očuvalo i zdravlje penisa.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

1. Pušenje

Prije nego zapalite cigaretu, stanite i razmislite - kako će to utjecati na moj penis? Osim što uzrokuje rak pluća, srčane bolesti, bore, žute zube i tanji novčanik, pušenje šteti i penisu. Udisanje nikotina sužava krvne žile, što znači manji protok krvi i u penisu, a to vodi slabašnoj erekciji. 

businessman smoking cigar with multicultural business team

Ali, ako ste strastveni pušač, nemojte odmah pasti u depresiju, spas postoji. Znanstvenici su dokazali da prestanak pušenja vodi dugotrajnijim erekcijama, a time i većoj sreći vas i partnerice.

2. Teško opijanje

Nemojte biti ljuti kada vam previše druženja s alkoholnim pićem skrati lijepe trenutke s partnericom. Pretjerana konzumacija alkohola povezuje se sa smanjenim protokom krvi u penisu i manjim seksualnim nagonom. Znači, ako želite živahniji seks, budite umjereni.

Najgore seks-nezgode: Zalutala igračka, napukli penis, alergija
Najgore seks-nezgode: Zalutala igračka, napukli penis, alergija

3. Nezdrava hrana

Osim toga, nezdrava hrana smanjuje energiju u tijelu, povećava kilažu, dovodi do smetnji s cirkulacijom, vodi depresiji itd. Radije u jelovnik ubacite više voća i povrća, cjelovite žitarice i mahunarke.

4. Sjedenje na kauču 

Želite li više seksa, izvucite se iz kauča, ugasite televizor, sakrijte kompjuter sami od sebe, ne pogledavajte prema krevetu ili fotelji, već izađite iz kuće i prošećite. Tjelesna neaktivnost je 'ubojica' dobrog raspoloženje i zdravlja, a vodi i problemima s erekcijom. 

Vježbanje, trčanje, šetnja, sport ili bilo koja druga aktivnost potaknut će cirkulaciju u tijelu, a dobra cirkulacija znači i dobar seks.

5. Prekomjerna težina

Višak kilograma vodi puno većim problemima od same estetike i osjećaja zadovoljstva. Masno tkivo ima veliku ulogu u proizvodnji hormona, a previše masti će umanjiti količinu testosterona, muškog hormona odgovornog za seksualni nagon. Pretilost vodi i dijabetesu, a ta bolest je prva stanica na putu do sigurne erektilne disfunkcije.

Studija potvrdila: Muškarci koji šalju slike svojih 'alatki' - svi imaju jednu zajedničku osobinu
Studija potvrdila: Muškarci koji šalju slike svojih 'alatki' - svi imaju jednu zajedničku osobinu

6. Stres

Mala količina stresa je dobra za ljude jer nas pokreće, ali previše stresa uništava svaki aspekt života - pa tako i seks. Zato, pronađite malo vremena za sebe i opustite se, pronađite hobi koji vas veseli ili probajte aktivnosti koje vam donose mir.

7. Neispavanost

Dok muškarac mirno spava, penis je sav u poslu - mora se pripremiti za sutrašnje napore. Tijekom sna možete imati nekoliko erekcija u trajanju 25 do 35 minuta. To se događa zbog bolje prokrvljenosti i veće količine kisika tijekom sna, a to je za penis kao trening u teretani. 

Nedostatak sna može dovesti do problema s erekcijom. Idealno je spavati osam sati, piše Elite Daily.

8. Ignoriranje mentalnog zdravlja

Nije velika mudrost da pesimizam, tjeskoba i depresija ubijaju želju za životom, pa tako i seksom. Ako problem pustite da ide svojim tijekom, to sigurno neće dobro završiti.

Radije porazgovarajte otvoreno s partnerom, prijateljem ili liječnikom, i pomognite sami sebi promijeniti negativne okolnosti.

9. Uzimajte D vitamina

Thinkstock

Taj vitamin je nužan za više od 200 funkcija u tijelu i štiti od nekih oblika raka. Važan je i za pravilnu proizvodnju testosterona, a stručnjaci kažu da njegov manjak u tijelu vodi depresiji, smanjuje želju za seksom, snižava količinu testosterona i vodi problemima s erekcijom. 

Vitamin D u tijelu se stvara i dok smo na suncu pa ga nemojte previše izbjegavati.

Zašto se javlja jutarnja erekcija?
Zašto se javlja jutarnja erekcija?

10. Za kraj

Neka vam redovita briga o zdravlju, fizičkom i psihičkom, bude prioritet u životu jer ćete procvjetati, ne samo seksualno, već u svim aspektima života.

POGLEDAJTE I NOVU EPIZODU SERIJALA 'TKO JE TU LUD?!': 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 32
VIDEO

Super trik kako ukloniti korov - jednostavan i prirodan recept
POMAŽE

Super trik kako ukloniti korov - jednostavan i prirodan recept

Ovaj trik pomaže kod korova koji izbija između pločica u dvorištu, ali i onog koji vam raste po vrtu. Kako se radi o prirodnom pripravku, postupak je potrebno ponoviti nekoliko puta

Dnevni horoskop za utorak 23. travnja: Biku će pasati samoća, a Vage dobiti radosnu vijest
ASTRO PROGNOZA

Dnevni horoskop za utorak 23. travnja: Biku će pasati samoća, a Vage dobiti radosnu vijest

Pročitajte dnevni horoskop za utorak 23. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje
7 seksualnih grijeha: Ove stvari nemojte prakticirati ako želite imati dobar seksualni život
OTKRILI STRUČNJACI

7 seksualnih grijeha: Ove stvari nemojte prakticirati ako želite imati dobar seksualni život

Istraživanje je ukazalo na niz čimbenika koji rezultiraju seksualnim nezadovoljstvom, od nedostatka komunikacije te nedovoljnog znanja o seksualnom zdravlju i užitku