Obavijesti

Lifestyle

Komentari 4

10 trikva kako malo preurediti dom i tako mu povećati cijenu

10 trikva kako malo preurediti dom i tako mu povećati cijenu

Tržište nekretnina uvijek je zanimljivo, pa iako je korona narušila sodadašnje odnose, uz male trikove i radove koje ćete izvesti sami možete povećati vrijednost svojih kvadrata

VIDEO

Borba za vrijednost kvadrata nikad nije bila bespoštednija, a vlasnici će uz sitne preinake i popravke svojem domu povećati vrijednost i za nekoliko desetaka tisuća kuna, piše Glamourmagazine.

POGLEDAJTE VIDEO: Tanja i Zvonimir sami su uredili svoj dom

Pokretanje videa...

Kuća u Novom Marofu 01:35

- Period samoizolacije mnogima je pružio mogućnost da urede svoje domove. Rezultat je to viška vremena, ali i činjenice da mnogi ne mogu podnijeti boravak u zapuštenim prostorima. U svakom slučaju to je produktivan način kako iskoristiti dan, a može doprinijeti višoj prodajnoj cijeni nekretnine - kaže Cas Paton iz tvrtke OnBuy.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Većina popravak odnosi se na stvari koje vlasnici mogu napraviti sami, a ne zahtijevaju veliko znanje ni vještinu, kao ni profesionalnu opremu.

Fantastične ideje za uređenje: Od paleta napravite raj za djecu
Fantastične ideje za uređenje: Od paleta napravite raj za djecu

1. Boja za zidove

Osvježenje boje zidova jedan je od najjednostavnijih načina zbog kojeg će dom djelovati čisto i novo. Birajte neutralne nijanse koje će se lako uklopiti u svačiji ukus. Budući da će svaki kupac najprije vidjeti ulazna vrata, i njih osvježite novom bojom. Za tu namjenu iskušajte crvene, plave ili zelene nijanse koje su sad u trendu.

2. Boja stolarije

Mnogi domovi još imaju drvenu stolariju na koju utječu vremenske prilike. Svježa boja u neutralnim tonovima će dati dojam redovitog održavanja za vaše prozorske okvire.

3. Ručke u kuhinji

Trendovi u kuhinjama se često mijenjaju, a ljudi rijetko mijenjaju stvari na koje su navikli. Ipak, ako promijenite ručke na kuhinjskim ormarićima, možete prostoru udahnuti sasvim novi život. Ako odaberete ručke jarkih boja vašim ormarićima ćete pružiti dojam osobnosti i modernog dizajna.

Top 5 trikova za uređenje vrtova koji dižu vrijednost nekretnini
Top 5 trikova za uređenje vrtova koji dižu vrijednost nekretnini

4. Mjesta za odlaganje stvari

Nered u kući nikad nije lijep prizor, a lako ćete taj problem riješiti stvaranjem mjesta za pohranu viška stvari. Prazan zid popunite policama na koje ćete odložiti svoje stvari te oslobodite stolove. Na taj će način prostor djelovati prostranije.

5. Tamne kuhinjske elemente pobojajte svijetlim tonovima

Prije 20 godina tamni kuhinjski elementi bili su moderni, no danas se moda promijenila i kuhinjski ormarići su uglavnom u svijetlim tonovima kako bi se otvorio prostor. Uz malo boje za drvo svojim starim tamnim elementima udahnite malo svjetla.

Uređenje balkona i vrta: Zlatna pravila koja morate znati
Uređenje balkona i vrta: Zlatna pravila koja morate znati

6. Pločice u kupaonici

Potpuna izmjena pločica je skup zahvat i zahtijeva pomoć keramičara. No kao sa zidovima i kuhinjskim ormarićima, pločice možete pobojati profesionalnom bojom. Možete im kistom dodati moderne uzorke i transformirati dosadnu prostoriju u ugodno mjesto prepuno stila.

Thinkstock

7. Dvorišne pločice

Možda vam to nije palo na pamet, ali tlačnim čistačem možete oprati dvorišne pločice kako bi prostor djelovao urednije. Pločice će djelovati za tri nijanse svjetlije, pa će okoliš djelovati prostranije i ugodnije.

8. Uredniji vrt

Većina kupaca danas traži uredne vanjske prostore koji ne zahtijevaju previše održavanja. Umjesto cvjetnih gredica za zemljom, napravite gredice sa malčem. Travnate površine zamijenite površinama sa šljunkom i tako ćete transformirati dvorište u ugodan ambijent u koji ne treba stalno ulagati.

Uređenje s malim budžetom: Napravite razliku sa detaljima
Uređenje s malim budžetom: Napravite razliku sa detaljima

9. Riješite se zavjesa

Ako nemate iznimno velike prozore i visok strop, masivne teške zavjese mogu rezultirati osjećajem klaustrofobije u manjim prostorima. Zavjese zamijenite venecijanerima koji zauzimaju manje prostora i djeluju otvorenije.

10. Uklonite tapete

Zid prekriven tapetama bio je hit do prije 15 godina, no moderna estetika se promijenila i to više nije privlačno. Birajte neutralne boje zidova, a ukoliko želite prostoru udahnuti malo osobnosti, jedan zid pobojajte odvažnom bojom.
 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Dnevni horoskop za četvrtak 18. travnja: Raku će stići zanimljive vijesti, a Ribe ići kod liječnika
ASTRO PROGNOZA

Dnevni horoskop za četvrtak 18. travnja: Raku će stići zanimljive vijesti, a Ribe ići kod liječnika

Pročitajte dnevni horoskop za srijedu 17. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje

Najbolji ljubavnici: Četiri znaka Zodijaka nemaju konkurenciju
OČARAT ĆE VAS

Najbolji ljubavnici: Četiri znaka Zodijaka nemaju konkurenciju

Jedan od njih je Lav. On zrači samopouzdanjem i unutar i izvan spavaće sobe. Magnetskom karizmom i energijom osvaja partnera razigranim i avanturističkim duhom
Modni stil na izborima: Dame su iskoristile trik Kraljice Elizabete
LIJEPE BOJE

Modni stil na izborima: Dame su iskoristile trik Kraljice Elizabete

Izborna večer inspirirala je naše dame u politici da biraju boje, kako bi se istaknule u moru muškaraca koji su birali tamno odijelo i košulju. Donosimo zanimljive modne kombinacije političara