Obavijesti

Lifestyle

Komentari 1

15 stvari do kojih vam više nije stalo kada postanete roditelj

15 stvari do kojih vam više nije stalo kada postanete roditelj

Sram zbog vlastitog tijela nestaje nakon poroda, briga oko nebitnih prijatelja stvar je prošlosti, a nije vam više stalo ni što će najbliži reći radi vaših odluka

VIDEO

1. Loši prijatelji

Nekad ste se trudili ostati u kontaktu čak i s onim prijateljima koji nikad ne pošalju poruku ni ne jave se, ili s onima koji u zadnji tren otkazuju dogovorene planove. No ne više. Sad kad ste mama, u vašem životu nema mjesta za loše prijatelje i skloniji ste kvantiteti nego kvaliteti.

POGLEDAJTE VIDEO: Simptomi trudnoće zajednički većini trudnica

Pokretanje videa...

02:06

2. Tjelesne tekućine

Kad vam se beba pomokrila u lice ili ste rukama uhvatili ispovraćani sadržaj, nije preostalo mnogo toga što bi vas moglo užasnuti.

3. Hodanje bez odjeće

Prošli su dani kad ste čekali jedinu kabinu u teretani kako biste se presvukli u miru. Zaključavanje vrata kupaonice prilikom tuširanja također je prošlost. Izložili ste svaki komadić tijela strancima koji su vas porađali i niste se zabrinjavali oko toga, pa kakve veze ima ako dijete uđe u sobu dok se odijevate ili vam u parku slučajno izleti dojka dok hranite bebu?

Pet razloga zašto se vaša beba probudi - kad god je spustite!
Pet razloga zašto se vaša beba probudi  - kad god je spustite!

4. Stanje kuće

Pospremanje kad imate djecu beskrajan je posao. Koliko god vremena uložili u spremanje igračaka i skupljanje papirića s poda, čim djeca uđu u prostoriju ona će biti prljava u roku od nekoliko minuta. Pa koja je onda svrha čišćenja? Napravite si čaj i sjednite.

5. Frizura

Malom pobjedom mame smatraju ako uspiju oprati kosu svakog drugog dana, a bilo kakva frizura osim na brzinu spetljanog repa nije ni na kraj pameti. Novi najbolji prijatelj su im šamponi za suho pranje.

6. Depilacija

Malo je neugodno priznati koliko je vremena prošlo od zadnje depilacije, no dobra vijest je da dlakave noge možete sakriti tajicama ili hlačama.

7. Udovoljavanje drugima

Više vas ne zabrinjava hoće li vas svekrva osuđivati jer ste za ručak kupili gotovu juhu u trgovini, kao ni partnerovo prigovaranje jer ste ga izbacili iz kreveta kako biste napravili mjesta za dijete s temperaturom da ono može spavati uz vas. Kad je 90 posto vašeg života svedeno na pokušaj da usrećite djecu, nema mjesta za brigu i udovoljavanje drugima.

Želite biti prijatelj s djetetom? Ovo su mane takvog pristupa
Želite biti prijatelj s djetetom? Ovo su mane takvog pristupa

8. Tuđa djeca

Sjećate li se onih dana kad bi vam se dignuo tlak jer je nečija beba u avionu neutješno plakala, ili kad bi u restoranu dijete trčalo oko stolova rušeći stvari? Više ih ne primjećujete jer pokušavate držati pod kontrolom vlastitu djecu.

9. Pošteni obroci

Učinit ćete sve da djecu hranite kvalitetnom hranom u predviđeno vrijeme, i to s pravom jer ste već odavno naučili da gladna djeca mogu proizvesti tantrume epskih razmjera. Osim toga, važnost kvalitetne dječje prehrane je prioritet. No kad je riječ o vama, stvari se mijenjaju. Niste imali vremena za kuhanje ručka? Nema veze, pojest ćete neki namaz i ono što je ostalo od dječjeg objeda.

10. Moda

Oni dani kad ste morali imati najnoviji outfit ili kad ste se brinuli jesu li uske traperice izašle iz mode postali su davna prošlost. Za sad je važno da vam pristaje i da je čisto.

11. Tulumi

Nekad davno, prije djece, osjećali ste se izostavljeno ako su prijatelji na Facebooku objavili fotografiju ludog provoda na kojem niste bili. Danas vas stvarno za to nije briga. Radije biste popili čaj i legli.

Neposluh je samo jedna od faza odrastanja - roditelji, izdržite!
Neposluh je samo jedna od faza odrastanja - roditelji, izdržite!

12. Bore i sijede

Pa, ne možete imati djecu i očekivati da se neće pojaviti bore ni sijede, zar ne? Svaka od tih linija smijeha ili sijedih vlasi je medalja majčinstva. A u konačnici, sad ste stariji i pametniji, zar ne?

13. Svoj rođendan

Ovih dana vaš rođendan nije nešto posebno važan, a ne trebaju vam ni velike proslave ni darovi. S druge strane, rođendan vašeg djeteta je najvažniji događaj sezone. Planira se tjednima, a u konačnici je veći razlog za slavlje nego vaš rođendan. Tko bi rekao da ćete se toliko radovati Peppa Pig torti i igračkama.

Dječji rođendani u karanteni

14. Čista odjeća

Planina rublja za pranje sve je veća čak i bez vaše potrebe da se presvučete čim vas beba malo bljucne ili kad vam starije dijete na majicu prilijepi komad čokolade. Brzo to obrišete vlažnom maramicom, a ionako nitko neće primijetiti.

15. Kašnjenje

Kad imate djecu, velika je vjerojatnost da baš nikad iz kuće nećete izaći na vrijeme. Čak i ako nekim čudom uspijete slijediti raspored, netko će u posljednjem trenutku napuniti pelenu, treba mu zavezati cipelu ili će na drugi način onemogućiti da budete točni. Sva sreća da su i vaši prijatelji jednako loši u tome, piše Netmums.

Vodič za sve uzraste: S koliko godina bi djeca trebala početi raditi kućanske poslove
Vodič za sve uzraste: S koliko godina bi djeca trebala početi raditi kućanske poslove

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!
STRAVA I UŽAS

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!

Zach je odlučio posjetiti dr. Naomi Sutton uvjeren da ga je penis 'izdao' kad mu se počelo događati da zbog preuske kožice na vrhu spolovila ne može doživjeti orgazam

Spremate se uplatiti srećku? Ovi savjeti serijskog pobjednika povećavaju izglede za dobitak
NJEMU JE UPALILO... SEDAM PUTA!

Spremate se uplatiti srećku? Ovi savjeti serijskog pobjednika povećavaju izglede za dobitak

Ove ideje i savjete su pobjednici koristili prije, a smatraju ih korisnima u lovu na dobitak. Nipošto nisu jamstvo za osvajanje nagrade, ali mogu povećati šanse za dobitak
Dnevni horoskop za četvrtak 25. travnja: Rak neka odgodi bitne odluke, a Lavu sve ide od ruke
ASTRO PROGNOZA

Dnevni horoskop za četvrtak 25. travnja: Rak neka odgodi bitne odluke, a Lavu sve ide od ruke

Pročitajte dnevni horoskop za četvrtak 25. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje