Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

7 koraka s kojima ćete završiti borbu i ući u mirne vode u vezi

7 koraka s kojima ćete završiti borbu i ući u mirne vode u vezi

Pamćenje sitnica i guranje problema 'pod tepih' samo grade vulkan koji će uskoro eruptirati. Ne smijete dopustiti da se frustracije nakupljaju, nego probleme treba rješavati kada se pojave, a ne prelaziti preko njih

VIDEO

Sukob može biti zdrav u vezama ako ga se rješava ispravno. Neslaganje, svađe i prepirke nisu uobičajene samo u intimnim odnosima, ali kada se rješavaju na pravilan način, to može dovesti do dublje veze između partnera.

POGLEDAJTE VIDEO: Ništa prije braka

Pokretanje videa...

Prvi poljubac 01:09

Ipak, da bi to upalilo, oboje moraju djelovati s istim ciljem. Da biste se prestali boriti sa svojim partnerom, morate prijeći fazu borbe za vlast i stupiti u fazu 'stabilnosti'. Ovaj prijelaz jedan je od najmoćnijih koraka koje možete poduzeti kao par i stvoriti vezu koja traje cijeli život.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

7 koraka kako se prestati boriti s partnerom i ojačati vašu vezu:

1. Naučite kako zaustaviti eskalaciju svađe 

Ako ste zapeli u ciklusu svađe i stvarno se želite prestati boriti s partnerom, prvo morate naučiti kako se smiriti i spriječiti da rasprava eskalira u hladni rat.

Prvo prepoznajte da trebate predahnuti. Možda ćete trebati dogovoriti signal ili frazu sa svojim partnerom kako biste zatražili stanku.

Ova stanka trebala bi imati vremenski okvir. Ako ga ostavite otvorenim, to može stvoriti produženi hladni rat u kojem se vas dvoje otvoreno ne borite, ali si uskraćujete ljubav i naklonost.

Tijekom ove pauze poželjet ćete aktivno raditi na smirivanju. Jedna od učinkovitih tehnika je stavljanje jedne ili obje ruke na srce dok udišete i izdišete. Nastavite to raditi sve dok ne osjetite da vam se puls usporava i tijelo smiri.

'Toliko sam zaljubljena u samu sebe da me niti jedan muškarac ne može seksualno zadovoljiti'
'Toliko sam zaljubljena u samu sebe da me niti jedan muškarac ne može seksualno zadovoljiti'

Kada se smirite možete nastaviti normalno komunicirati bez svađe i vike.

2. Pronađite neutralno tlo za susret s partnerom

Kad umirite živce, poželjet ćete imati dogovoreno mjesto na kojem ćete se ponovno povezati sa svojim partnerom. S vremenom će ovo mjesto razviti pozitivne asocijacije i podsvjesno razumijevanje da ste se okupili kako biste se ponovno povezali.

Ako ste kod kuće, izvrsno mjesto za početak postupka ponovnog spajanja nalazi se na kauču. Možete sjediti okrenuti jedan prema drugome, a kad ste spremni za ponovno povezivanje, vaš je partner pored vas.

Da biste se prestali svađati s partnerom, stvorite pravila o načinu komunikacije. Pristanite dopustiti jedni drugima da razgovaraju bez ometanja.

Ne žurite. Ovo je vrijeme za vas dvoje da započnete postupak rješavanja argumenta i započnete ponovno povezivanje.

15 znakova koji ukazuju da ona nije toliko zagrijana za tebe
15 znakova koji ukazuju da ona nije toliko zagrijana za tebe

3. Preuzmite odgovornost za vašu ulogu u stvaranju problema

Kad prestanete kriviti svog partnera za ranu koja je postojala mnogo prije, moći ćete zakoračiti u odgovornost. Iz sjedišta odgovornosti možete se duboko povezati jedni s drugima.

Ono što vas muči kod partnera je nešto što je već unutar vas. Ne prepoznajete da je vaš partner stvarno odraz vas samih i vaših rana. 

4. Imajte suosjećanja za partnerove i vaše rane

Želite transformirati svoju vezu i prestati se svađati s partnerom? Postavite stvari na način da se vi i vaš partner zapravo ne svađate jedno oko drugoga, nego pokušavate riješiti svoje rane iz djetinjstva.

Zamislite onog drugog kao malog dječaka ili djevojčicu te im pokušajte pomoći, a partner ili partnerica neka učine isto. To će pomoći da osjetite više suosjećanja i razumijevanja za probleme onog drugog.

5. Koristite riječ 'ja', a ne 'ti'

Jedan od najlakših načina da netko potakne obrambeni odgovor je reći: 'Tako me ljutiš!'

Devet jasnih znakova da ste spremni zajedno početi živjeti
Devet jasnih znakova da ste spremni zajedno početi živjeti

Istina je da ste vi odgovorni za svoj emocionalni život i te osjećaje komunicirajte s partnerom, ali s naglaskom na sebe.

Reći: 'Osjećam se ljuto kad radiš to i to' omogućava vam da preuzmete odgovornost za vlastite osjećaje

Komunikacija na ovaj način omogućuje partneru da vas čuje, a ne da osjeća vaše osjećaje kao napad. Prestanite se svađati s partnerom tako što ćete preuzeti odgovornost za svoje reakcije.

6. Očistite svoje emocionalne nerede

Prvo, niste u ratu sa svojim partnerom, tako da svako neslaganje nije bitka koju treba voditi ili rat koji treba dobiti.

Pamćenje sitnica i guranje problema 'pod tepih' samo grade vulkan koji će uskoro eruptirati. Ne smijete dopustiti da se frustracije nakupljaju, nego probleme treba rješavati kada se pojave, a ne prelaziti preko njih.

7. Počnite raditi na vezi

Borba za vlast je poput natezanja između vas dvoje. Kad je jedan od vas 'u pravu', to znači da je drugi 'u krivu'.

Iznenađujuća, ali jednostavna stvar može imati nevjerojatno pozitivan utjecaj na vašu vezu
Iznenađujuća, ali jednostavna stvar može imati nevjerojatno pozitivan utjecaj na vašu  vezu

Umjesto borbe ega tko je u pravu ili ne, razvijte mentalitet 'mi protiv svijeta'. To znači da se borite za vezu, a ne za to tko je u pravu od vas dvoje.

Umjesto toga, potražite win-win situaciju kako biste riješili sukob. To će zahtijevati više truda i kreativnosti, ali dugoročno se isplati, prenosi Your Tango.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Super trik kako ukloniti korov - jednostavan i prirodan recept
POMAŽE

Super trik kako ukloniti korov - jednostavan i prirodan recept

Ovaj trik pomaže kod korova koji izbija između pločica u dvorištu, ali i onog koji vam raste po vrtu. Kako se radi o prirodnom pripravku, postupak je potrebno ponoviti nekoliko puta

7 seksualnih grijeha: Ove stvari nemojte prakticirati ako želite imati dobar seksualni život
OTKRILI STRUČNJACI

7 seksualnih grijeha: Ove stvari nemojte prakticirati ako želite imati dobar seksualni život

Istraživanje je ukazalo na niz čimbenika koji rezultiraju seksualnim nezadovoljstvom, od nedostatka komunikacije te nedovoljnog znanja o seksualnom zdravlju i užitku
Dnevni horoskop za utorak 23. travnja: Biku će pasati samoća, a Vage dobiti radosnu vijest
ASTRO PROGNOZA

Dnevni horoskop za utorak 23. travnja: Biku će pasati samoća, a Vage dobiti radosnu vijest

Pročitajte dnevni horoskop za utorak 23. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje