Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

7 tajnih sastojaka za skidanje mrlja: Samo ih ubacite s vešom

7 tajnih sastojaka za skidanje mrlja: Samo ih ubacite s vešom
1

Na primjer, odjeću s mrljama od krvi očistit će kuhinjska sol otopljena u hladnoj vodi dok je vodica za ispiranje usne šupljine odlična za pranje i osvježavanje sportske odjeće

VIDEO

Zanima vas ova tema? Pročitajte i ovo: Opraštanje je put do mirnijeg života sa sobom i drugima

1. Sok od limuna

Dobar je za izbjeljivanje i uklanjanje mrlja od hrđe.

- Ovaj trik koristite samo kod pranja bijelog pamučnog rublja jer djeluje kao izbjeljivač. Izbjeljivanje i uklanjanje mrlja limunom je kao organska magija koja ostavlja rublje čistim i mirisnim - kaže Marieke van der Graaf, osnivačica kalifornijske tvrtke 'Laundrylicious'. 

Pojašnjava kako se sok od limuna može dodati u perilicu, u posudicu gdje ide prašak. Dobar je i za tretiranje direktno samih mrlja tako da se prelije preko mrlje i ostavi kratko bez trljanja tkanine, a potom se ispere.

POGLEDAJTE VIDEO - Kako brzo ukloniti dlake od ljubimaca:

Pokretanje videa...

TRIKOVI 01:56

2. Kuhinjska sol

Sol pomaže oprati mrlje od krvi, umaka i masnoća sa tkanine.

- Ona može biti učinkovita u uklanjanju određenih mrlja, a kako se koristi, to ovisi o vrsti prljavštine na tkanini - kaže Brandi Winch, vlasnica tvrtke 'HomeMaid Home Solutions' iz SAD-a. 

- Odjeću s mrljama od krvi treba namakati u hladnoj vodi u koju je dodana sol. Ukoliko imate mrlju od masnoće, tada ju prekrijte solju, pustite da sol upije masnoću, a zatim tkaninu iščetkajte prije pranja - dodala je.

Trikovi za depilaciju šećernom pastom i voskom - bit će lakše
Trikovi za depilaciju šećernom pastom i voskom - bit će lakše

3. Soda bikarbona

Soda bikarbonu možete dodati u pranje kako biste efikasnije uklonili neugodne mirise s odjeće.

- Soda bikarbona je prirodno, ekonomično i sigurno pomagalo kod pranja rublja. U mojoj tvrtki je koristimo svakodnevno za pranje. Jednostavno uspite pola šalice sode bikarbone u perilicu u vrijeme ciklusa pranja rublja pa dodate deterdžent koji inače koristite - pojasnila je Brandi Winch.

Fotolia

4. Vodica za ispiranje usta

Ovaj trik odličan je za pranje sportske odjeće jer uništava bakterije i tako neutralizira neugodne mirise koji se zavuku u tkaninu.

Samo dodajte šalicu vodice za ispiranje usta (one bez šećera) u redovni ciklus pranja rublja ili pola šalice u ciklus ispiranja. Osim toga, van der Graaf kaže kako je vodica za ispiranje usne šupljine odlična za čišćenje bubnja perilice.

Kakva transformacija: Otkrila trik da tenisice budu kao nove
Kakva transformacija: Otkrila trik da tenisice budu kao nove

5. Alkoholni ocat

On je odličan za učinkovitije uklanjanje ostataka deterdženta i drugih tvari koje se nalaze u tkanini nakon ciklusa pranja u perilici.

- Ocat se koristi od davnina za takve stvari je stara pripravnost i s dobrim razlogom je izvrsno sredstvo za pranje rublja - kaže Winch. 

- Ja ga radije koristim tijekom ciklusa ispiranja, što se može malo osjetiti, ali tada je najučinkovitiji jer uklanja ostatke otopljenih tvari i deterdženata koji se mogu naći u vodi u ciklusima između pranja i centrifuge - dodala je.

Ulijte 1/2 šalice octa u odjeljak gdje se inače stavlja omekšivač i to neposredno prije posljednjeg ciklusa ispiranja, savjetovala je.

6. Eterična ulja

Eterična ulja mogu biti dobar način u borbi protiv bakterija, plijesni i ustajalosti ukoliko to želite riješiti bez kemikalija, tvrdi Marieke van der Graaf. 

Na primjer, dodajte nekoliko kapi eteričnog ulja lavande ili čajevca u alkoholni ocat ili u deterdžent pa to uspite u perilicu rublja kako bi vam rublje bilo mirisnije i čišće. 

7. Deterdžent za pranje posuđa

Želite li se riješiti tvrdokornih masnoća ili mrlja od ulja na tkanini, tada posegnite za deterdžentom kojim inače perete posuđe. Van der Graaf savjetuje da stavite malu kap na mrlju prije nego što odjeću bacite u perilicu rublja. Ovaj trik pojačat će učinak deterdženta za rublje, prenosi Reader's Digest.

Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak: Vage žele da se divite njihovom tijelu, Bik neće riječi već akciju

POGLEDAJTE VIDEO (Boris Banović) #ZAJEDNO24SATA:

Pokretanje videa...

00:24
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Kako reciklirati božićno drvce i pretvoriti ga u ukras za dom
ZA VALENTINOVO

Kako reciklirati božićno drvce i pretvoriti ga u ukras za dom

Na drvcima koja se kite za Valentinovo očekivano prevladavaju crvena i roza boja, a od ukrasa se koristi sve: od vate, božićnih kuglica, preko srca i ruža do šarenih ukrasa od slatkiša

14 genijalnijih trikova: Votka čisti madrac, a grejp kadu i WC
SUPER!

14 genijalnijih trikova: Votka čisti madrac, a grejp kadu i WC

Jastučnica će očistiti stropni ventilator, a uz nju prašina neće padati po cijeloj sobi, a kožni namještaj ne morate baciti već ga revitalizirajte pastom za cipele...
Trik kako lakše pronaći i spariti čarape koje ste izgubili u kući
VJEČNI PROBLEM

Trik kako lakše pronaći i spariti čarape koje ste izgubili u kući

Napravite ploču pa na nju vješajte čarape kojima se zagubio par. S vremenom će se na ploči naći oba para ili ćete negdje u kući naći jedan dok će vas drugi par čekati na zidu