Lifestyle

Komentari 7

7 tipova spavača: Jeste li zec, hrkalica, pričalica ili umorko?

7 tipova spavača: Jeste li zec, hrkalica, pričalica ili umorko?

Kako provodite svoje noći? Spavate li ili imate pametnijeg posla poput peglanja i pričanja u snu? Pokušajte pronaći koji tip spavača najbolje odgovara vašem noćnom životu

Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak: Danas je dan Svete Korone! Ona štiti ljude od raznih bolesti

1. Noćna pričalica

Ovaj tip spavača redovito svojim noćnim avanturama uveseljava partnera. On priča u snu i najčešće toga nije ni svjestan. Na njegovom repertoaru najčešće su teme koje ga muče u javi poput problema na poslu, svađa s prijateljima, nenajavljeni posjeti roditelja... Ujutro se često osjeća posramljeno, ali dobra strana jest što je takvo ponašanje rijetko i ne traje dugo. Jedini problem je ako kaže nešto što onaj koji leži pokraj njega ne bi smio čuti.

POGLEDAJTE VIDEO: Plan za dobar san

2. Hrkalica

Kod ovog tipa spavača ne pomaže ni gurkanje laktovima, okretanje na bok pa čak ni zviždanje. Hrkač svojim noćnim zvukovima redovito budi partnera, ali i sve ukućane. On spada u skupinu od 40 posto muškaraca i 25 posto žena koje muči hrkanje. 

3. Umorko

Krevet mu ne donosi nimalo odmora. On po cijele noći ne može sklopiti oka, nesanica je njegov vjerni pratitelj. I dok noć još i nekako može podnijeti, jutra su mu gotovo nepodnošljiva. Umor je toliko velik da se ne može koncentrirati na poslu ili u školi.

young beautiful sad and worried latin woman suffering insomnia and sleeping disorder problem unable to sleep late at night lying on bed awake

4. Topdžija

Ovaj tip ima dubok san i najčešće prespava nevrijeme, svađu susjeda pa čak i potres. On se toliko veseli odmoru da lako zadrijema i popodne, a ujutro najviše od svega voli odgoditi budilicu za dodatnih 10 minuta.

5. Zec

Ovom tipu spavača ne pomažu ni maske za oči, ali ni čepići za uši. On čuje i najmanji šum, zatvaranje vrata ili pak puštanje vode u WC-u. Njegov je san lagan, ali pomoći mu može vježbanje. Umor će ga brže svladati i njegov će san biti kvalitetniji.

6. 'Imam pametnijeg posla od spavanja'

Ovaj tip spavača misli da spavanjem samo gubi dragocjeno vrijeme. On se budi u tri sata ujutro i priprema projekt za posao, ali zato često jedva otvara oči kad je najpotrebnije, piše Guardian.

7. Spavač po 'PS-u'

Ovaj spavač ne spava dulje od preporučenih sedam sati, diže se u cik zore i prava je jutarnja ptica. Ne želi da ga išta ometa za vrijeme sna pa miče mobitele i TV iz spavaće sobe, a zastore uvijek navlači tako da se ne može probiti ni jedna zraka sunca.

Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak: SAD: Nakon korone, 102 djece dobilo je misteriozni sindrom

POGLEDAJTE VIDEO Ivan Đikić: #ZAJEDNO24SATA

Najčitaniji članci