Lifestyle

Komentari 5

Ako vaša veza nema ovih pet stvari mogla bi ubrzo propasti

Ako vaša veza nema ovih pet stvari mogla bi ubrzo propasti

Ključ uspješne veze je da imate zdravu komunikaciju i da ste realni. Bez iskrenosti i povjerenja ne možete uspjeti. Bitno je da partneru možete sve reći, bez straha i osude te da vodite pojedinačno svoje obaveze i poslove

Svaka veza je različita, ali postoje neke ključne osobine koje pomažu dovesti do uspješne veze. Ako u vezi radite ovih pet stvari onda je vaša veza zaista na dobrom putu.

POGLEDAJTE VIDEO:

1. Imate vrijeme za druženje

Sasvim je normalno da izvan veze imate obaveza i poslove koji vam okupiraju puno vremena. Također, zna se dogoditi da se  iznenadno pojave neke dodatne obaveze i da ćete morati mijenjati raspored.

Ako vi i vaš partner dogovarate zajedno susrete i ako se promijeni raspored, a ne dođe do nesuglasica, onda imate dobar odnos.

2. Imate zdravu komunikaciju i realni ste

Zdrava komunikacija vodi do uspješnih odnosa. Štoviše, zdrava komunikacija ne ostavlja baš puno prostora za lažne sumnje i slično. Druženje i razgovori licem u lice, a ne putem mobitela će vam osigurati razumijevanje i dubinsko upoznavanje koji su ključni za zdrav i dugotrajan odnos. 

Ako znate da vaš partner u određeno doba dana ima pauzu od posla, tada se možete čuti s njim/njom. Događat će se i da je netko od vas dvoje imao naporan dan na poslu i da vam neće biti do razgovora - što je isto u redu. 

3. Oba partnera mogu funkcionirati pojedinačno

Biti krajnje ovisan o funkcioniranju drugog partnera nije normalno. Sjajno je imati podršku i s vremena na vrijeme će vam sigurno ona i trebati, ali ako ne možete ništa napraviti bez njih - na lošem ste putu. Znajte da to nije nikako dobro.

kao odrasli čovjek trebali bi biti samostalni. Jednostavno morate biti sposobni neke stvari raditi sami. Bez obzira što ste zajedno, svatko od vas je svoj čovjek, i svatko ima svoj život izvan veze (posao, obaveze i slično) i ne možete očekivati da ćete to sve raditi zajedno s partnerom.

Morate se naučiti na samostalnost i svoje obaveze i probleme rješavati sami. Vaš partner vam na tom putu može biti podrška i dati koji savjet da budete pametniji, ali ne može, i ne bi trebao, sve rješavati za vas ni s vama.

4. Imate povjerenja jedno u drugog

Ako niste sigurni u svoju vezu ili sumnjate u svog partnera, vaša veza nije zdrava i neće dugo potrajati.

Morate uspostaviti povjerenje. Morate vjerovati svojoj prosudbi i partneru da vas neće iznevjeriti. Bez toga će odnos uvijek biti na klimavim nogama. I da, potrebno je vremena da se to postigne. Ali ozbiljna veza ne funkcionira dugoročno bez povjerenja.

5. Osjećate se ugodno jer ste iskreni

Iskrenost je jedna od najvažnijih osobina svake uspješne veze - pa i one koja nije romantična. Morate biti spremni izraziti sve što osjećate, čak i ako je ponekad ono što imate reći loše i može povrijediti vašeg partnera. Ključ svake veze je iskrenost bez osude i straha.

Ako vas nešto muči, recite partneru. 

Svaka veza može biti dobra ako postoji snažna emocionalna veza, trud i istinska predanost. No bez ovih ključnih kvaliteta, teško da će vaša veza daleko dogurati.

Svaka veza zahtijeva napor. I sve dok ste oboje spremni raditi na tome, imat ćete ljubavnu priču koja će preživjeti većinu problema i prepreka, piše Your Tango.

Najčitaniji članci